Co "nejrychlejší" systém

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
lz90
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Co "nejrychlejší" systém

Příspěvek od lz90 »

Hojte,
Momentálně mám Fedoru 4 (Stentz) na PIII 600 EB ,192 MB RAM,GeForce MX4000 64 MB,HDD Samsung 20GB 7200RPM,DVD-ROM Teac.I po drobných úpravách (hlavně serviceconfig-povedlo se mi zkratit boot na 1:17 z 1:49) mi přijde trochu líná.Je to "multimediální" PC-tedy poslouchání CDDA,MP3,ICQ,brouzdání po netu,hraní (Enemy Territory,3D Chess,Torcs,FlightGear)přehrávání DVD..DVD se občas trhají a Xine hlasí vysoký počet zahozených snímků..
Jde mi o to,upravit/nainstalovat takový systém,který by z toho železa vyždímal co nejvíc.Jestli má cenu vrat se ve Fedoře,nebo zkusit Dapper Drakea (Ubuntu 6.06,kámoš říkal že je to fofr),nebo jestli by mi pomohla nějaká source-based distribuce (Gentoo??).Do budoucna bych rád přidal i TV Tuner,rád bych aby to běhalo "jako z praku".Pokud máte zkušenosti se stavbou něčeho podobnýho,dejte vědět.

Díky

lz
Resistance is useless!Blender will get you forever,as I hope..
www.blender3d.org
next_ghost
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

Jednoznačně from-source distribuce s dobrym nastavenim optimalizace můžou mít výrazně vyšší výkon. Mezi generic i686 a přesnou optimalizací je obvykle dost znatelnej rozdíl. Výhoda Gentoo je i v tom, že je docela přehledně popsaný co a jak se dá konfigurovat.
lz90
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lz90 »

No inu dobrá..Když má teď Gentoo i grafický instalátor,tak bych to možná i mohl zvládnout :)
Ještě jeden dotaz:jak moc ovlivní výkon desktopové prostředí-jestli použiju GNOME,KDE,nebo třeba Xfce?
www.blender3d.org
next_ghost
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Mno, když si nainstaluješ Fluxbox, tak bude výkon desktopu mnohonásobně vyšší :lol: Ale nejsem si jistej jak moc dobře pude optimalizovat v tom grafickym instalátoru. V terminálu kromě problémů s konfigurací X serveru na některejch hodně starejch strojích je všechno přehledně popsaný v Gentoo Handbooku.
lz90
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lz90 »

Zatim to vidim na novou cistou instalaci FC4,pak nejnovejsi ovladace a updaty,zahodit GNOME a dat fluxbox/Xfce 4.Zahulime,uvidime :) Az bude o prazdninach cas,pustim kompilaci Gentoo a pojedu na vylet :)
BTW-jak zmenit defaultni desktopove prostredi?
www.blender3d.org
next_ghost
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Defaultní desktop se mění obvykle v nějakym konfiguračnim souboru. V Gentoo je to jednoduchý, ale ve Fedoře 3 jsem to hledal tejden než se mi to podařilo najít.

A mimochodem, Gentoo se dá v pohodě zkompilovat i na starym Celeru 266 za 2 nebo 3 dny. Ale každou hodinku budeš nejspíš pouštět další kompilaci.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“