Projekt: Blue Wind > finální foto str. 25

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dugles »

no musiš trefit spravnou znacku... ale mysslel sem ze to je debilni napad no...sem si nebyl jistej rozměrama. ale NZ
MB:MSI 915P Combo2, CPU:Intel pentium 4 (3,40 GHz), VGA(GPU) radeon X700 (256MB), Ram 1024MB, skrin:Aerocool AeroEngine Gamer Case
Stnly
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Stnly »

Jinak sháním nějaký gumový nebo jiný pružný bloky (tak 20x20x10 mm), ale nevim kde neco takovyho sehnat. Nejlepsi by byla proste neco jako "tycka" gumy, ale nikde jsem nic takoveho nevidel.
V Gumexu maj ruzny pryzovy profily, kolecka, ctverecky...
http://www.gumex.cz
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Stnly píše:V Gumexu maj ruzny pryzovy profily, kolecka, ctverecky...
http://www.gumex.cz
Diky, tam maji docela peknej vyber a je to i dost levny. Jen nevim co si mam predstavit pod temi tvrdostmi. Z profilu ktery by se mi hodily tam maji zrovna tvrdost 60 a 70 a stejne nevim kolik to asi tak je :(. Jelikoz je to udavane ve °Sh, tak pokud je to mozny naklon zpruzeni ve stupnich, tak cim vic, tim pro me lip aby to bylo perfektne pruzny. Ale aby to nebyla nejaka jina jednotka :oops:

EDIT: Tak mi už odepsali z gumexu:
jednotka shore,je SI jednotka mezinárodně uznávaná jednotka
tvrdosti./Pro Vaši představu hokejový puk ma 80°shr/.

Takže pokud je 80 puk tak 70 bude ještě hooodně tvrdý, a 60 taky nic moc. No, ale měkčí tam už nemají.
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak zase po nějaké době přikládám nové foto. Ne že bych se s modem nějak moc pohnul, ale ono ani není kam. Většinu času teď zabírá chystání na lak a stříkání, a hlavně to čekání mezi vytvrdnutím barev. Mezi tím teda aspoň dělám na mřížkách pro fany a protože mi včera od KasMena přišly záslepky, tak i na nich. Takže vlastně všechno má už první vrstvu barvy, je to černá metalíza - černá magická perleť kterou určitě znáte z aut kde vypadá opravdu dokonale. Dle rad Stoobiho teď přijde všechno přebrousit pod vodou, nastříkat další vrstva, opět přebrousit, a nastříkat finální vrstva + lak.
ObrázekObrázek
Obrázek

A mřížky jsou tedy tady, zatím jsem vybrousil jakž takž jen tu jednu která je vsazena do horní části. Tady se ještě rozhodnu jestli tam bude právě takhle zarovno s plechem, nebo ten střed vytáhnu nahoru a tím pádem to udělá podobný efekt jako u mřížek na přední masce, akorát tady by to bylo celé dokola. Ostatně přesně tímto způsobem bude vytvořena mřížka pro 120 mm fan v pravé bočnici který normálně nejede protože tam samozřejmě nemá smysl, ale je vysazen ven z bočnice jen tak pro efekt.
ObrázekObrázek
Obrázek
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No opět perfektní práce a už se těším, až ho v Polsku nebo na Invexu uvidím naživo...:) Jestli teda pojedeš. :)

Každopádně co se týká horních mřížek, takhle zarovaný jsou moc pěkný, ale tím pádem bych ty fany uvnitř odsadil, aby nevznikal aerodynamický hluk, třeba distanční sloupky nebo tak něco to jistěj... :wink:
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Stoobi píše:No opět perfektní práce a už se těším, až ho v Polsku nebo na Invexu uvidím naživo...:) Jestli teda pojedeš. :)
Už se zase červenám :oops: , rozhodně když bude šance se dostat na invex a Polsko tak jedu. Jak se tam dostat by snad neměl být problém pokud se mi do té doby něco nestane, takže snad ano.
Stoobi píše:Každopádně co se týká horních mřížek, takhle zarovaný jsou moc pěkný, ale tím pádem bych ty fany uvnitř odsadil, aby nevznikal aerodynamický hluk, třeba distanční sloupky nebo tak něco to jistěj... :wink:
S těma distančníma sloupkama počítám, protože by stenjě musely být fany odsazený kvůli tomu že plexi zasahuje nějaký dva milimetry domnitř, a brousit a ztenčovat to právě nechci protože 1 mm plexi by asi moc nevydrželo. A taky jelikož jsem díry pro tty horní fany dělal v době kdy jsem tam měl zdroj Forton u kterého šel odšroubit takovej ten kousek plechu kterej moc nechápu k čemu na zdrojích je, a u Liberty je přinýtovanej a asi ho hnde neodvrtám abych mu zničil záruku, tak stejně ty fany musí být až "nad" tím plechem, takže i proto tam něc musí být.
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak dnes nějak nebyl čas, ale aspoň jsem dodělal všechny mřížky na fany. Takže náhled vrchu s oběma mřížkama.
ObrázekObrázek
Obrázek

Taky jsem dnes byl pro další barvy na case, a blbec jsem zapomněl vzít 1200 smirky, takže jsem ani nemohl přebrousit díly a stříknout další vrstvu. Tak snad zítra.

Jinak když už se teď moje příspěvky točí kolem plexi: Stoobi, nebo Lami, nebo kdokoli kdo máte to stejné černé plexi, nemáte kousek nazbyt? potřeboval bych tak 15x15cm
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak jelikož se mi ho tady válí kolem 2m2, tak bych snad i takovej kousek našel...:) To chceš takovej malej kousek posílat?
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No, tak pokud to tam teda máš navíc, tak samozřejmě vezmu víc. Kolik ho máš teda nazbyt? No, nic, domluvíme na SZ.
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

no uvidíme, samozřemě ten kousek ti pošlu...není problém...

Jen ještě k fotkám. Koukal jsem na tý dnešní první fotce jsou v laku nějaký divný rejhy...vzal jsi to tím plničem pořádně? Vypadaj celkem hluboký, to by chtělo nějak poupravit... :oops:
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Ta rýha není nijak hluboká, když to bylo plničem, tak tam nebyly vidět, je to po smirku 1200 pod vodou, je to vážně dost jemný, ale vypadá to strašně. Takže když to zítra budu přebrušovat tak by měla zmizet.
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

jasný, na fotce to vypadá dost hrůzostrašně...:) Každopádně pak doporučuju i po poslední vrstvě, pokud budeš ještě leštit, tak taky pod vodou trochu přebrousit...pokud leštit nebudeš, tak samozřejmě ne... :wink:
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No jo, ale na metalízu budu muset dávat lak, takže asi bez leštění. To by asi nebylo to pravý pro lak, by zašednul. Ale metalízy s lakem většinou vypadají dobře (teda aspoň modrá co jsem kdysi stříkal) takže by to mělo být dobrý.
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

uvidíš...případně bych pak zkusil vyleštit ten lak, třeba by to pomohlo...chce to prozkoušet...
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak dnes jsem byl koupit zase nějaké další suroviny na Blue Wind, takže zase se kupovaly spreje s metalízou, už by to měla být poslední sada, protože už mám všechno dvakrát stříknuto (kromě madla a záslepek na mechaniky na který mám ještě jeden sprej doma), takže jsem dnes teda kupoval 5xčernou metalízu a konečně i lak, protože se snad o víkendu dostanu k finálnímu nástřiku. To je na první fotce, kde jsou i výčka od už sprejů co jsem na to už použil, takže celkem se na to vužije 12x150ml sprej s metlou. Na druhé fotce jsou záslepky pro mechaniky, které jsou od KasMena (DÍKY) a byly zbroušeny na co nejtenčí možný rozměr. Taky je tam stříknuté madlo plničem. Všechno přijde samozřejmě taky do metly.
ObrázekObrázek

Taky jsem dnes koupil nový hliníkový profily (zase 5x20mm) ze kterých budu dělat novej koš na disky. V původním návrhu totiž bylo že koš bude vypadat tak jako jsem ho tady ukazoval, bude připevněn ve spodní části casu, a horní se od něj bude zvedat. Takhle v tom koši bylo místo pro devět disků. Ale protože jsem si to zkoušel, a vůbec se mi nelíbí, že by se musely při každém otevírání a zavírání hýbat jak zdrojové, tak datové kabely, tak jsem tenhle návrh zavrhl, a koš bude jinak. Bude tedy přidělán zespodu k horní částu case, tudíž když se zvedne horní část, vyjednou zárove'n s ní i disky (nakonec k nim takhle bude i lepší přístup), a kabely tak budou absolutně napevno, protože koš s disky se od horní části case, a tudíž ani od MB nehne. Kvůli tomu aby se disky mohly pohybovat ve spodní části budou pootočeny o 90°proti původnímu návrhu, a budou tedy na každém patře jen dva proti sobě (kontakty k sobě, aby šly veškeré kabely středem). Takhle tam budou opět tři patra, takže se tam vejde šest disků. Je to lepší způsob než předtím, takže by to mělo být ok. Ještě bych měl dodat, že disky budou nyní usazeny na gumových "sylemblocích". Každá guma bude čtyřmi šrouby přišroubena z jedné strany ke koši (budou mít zapuštěnou hlavu v gumě), a z druhé strany středem gumy vede šroub pro upenění disku. Disky budou zase připevňovány zespodu, takže přijdou čtyři gumy na každý disk. Tímhle systémem odpružení by se měly odstranit snad veškeré možné vibrace, které by se jinak přenášely na kostru case. Vpravo je pohled na gumy shora (zpod disku), vlevo na fotkách je pohled na středovou díru kterou vede šroub pro upevnění disku.
ObrázekObrázek
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

docela by me zajimalo jestli budes delat jeste dalsi madla :)
hned bych dve bral :)
kukinko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kukinko »

no a mna zas zaujima co je na tej foto http://blue-wind.ic.cz/images/modding/full/P5302939.jpg medzi farbami a igelitovym vrecom (pytel :wink: )
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Cujo píše:docela by me zajimalo jestli budes delat jeste dalsi madla :)
hned bych dve bral :)
Zatím na to není čas, ale asi k tomu dojde. Problém je s materiálem, protože moc nevím kde sehnat víc duralu.
kukinko píše:no a mna zas zaujima co je na tej foto http://blue-wind.ic.cz/images/modding/full/P5302939.jpg medzi farbami a igelitovym vrecom (pytel )
To je vyjíždění USBček. Je to ten upravený tray zkrácené mechaniky ve kterém jsou zabudovány USB, a na přední straně je k tomu přidělána záslepka. Hledal jsem jestli je tu nějaká fotka, ale asi ne, jediné kde to je je to video na kterém je vidět jak se to otvírá tady: LINK
kukinko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kukinko »

myslel som si 8-)

tie mriezky navrchu case nebudes ohybat? aby trosilililinku vykukali ...

no a ta velka mriezka na 120fan sa mi zda trochu "tenka" :?
Nitroxil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nitroxil »

no sem zvedavej jak to bdue vypadat s lakem
BTW proč proboha kupuješ ty malý drahý laky!!!dyt velky stoji dvojnasobek a je tam toho 3krat nebo 3,5krat vic!!!!???
tady je videt ten rozdil
Obrázek
CPU: AMD Phenom II X3 720BE,Motherboard: GB GA MA790x-UD3p,RAM: 2*2GB Kingston HyperX DDR2 800Mhz(CL4) , VGA: Zotac 9600GT AMP!, LCD :HP LP2065 20" HDD: WD CaviarBlue 640GB, Case: CoolerMaster Mystique, PSU: Enermax Liberty 400W, , Keyboard Logitech G15new, Mouse: Logitech MX 518@Steelpad QCK, Tv karta: Leadtek Winfast DTV2000 H
Odpovědět

Zpět na „Projekty“