barevný laser
- alesstrycek
- Začátečník

-
barevný laser
Jak nejlepší barevný laser(pokud existuje barevne multizařízení s kopírkou, tak ideal:-)) do 20tis? nejak sem ze sledovnání testu vypadl a tak bohužel nemám přehled:-( díky.
- no-X
- Středně pokročilý

Žádná barevná laserovka nevytiskne slušnou fotku a na grafiku je dobrá každá, takže bych spíš vybíral podle nákladů na tisk a omezil se na trio Canon, HP a Samsung, protože u ostatních se buďto nedoplatíš za spotřebák, nebo je u nich vše krom kostry zařízení označeno jako spotřebák, takže cokoli se ti pokazí ti nikde na záruku neuznaj a budeš to muset platit sám.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- alesstrycek
- Začátečník

-
docela mě překvapilo že neuvádíš oki....mám zkušenosti s černobílím laserem a naprosta spokojenost....proto sem se u nich koukal i ted.tohle myslíš že není moc ok? http://czech.oki.com/fcgi-bin/public.fc ... 1&prid=536
- no-X
- Středně pokročilý

Pravda, s OKI zkušenosti nemám, tak nemůžu hodnotit, ale myslel jsem to spíš tak, aby sis zjistil, jaký je pro konkrétní stroj zapotřebí spotřební materiál, nakolik tě vyjde jedna stránka třeba při 5% pokrytí a pak to porovnal s některým ze jmenovaných výrobců, abys měl jistotu, že na provozu neproděláš. Koukal jsem na tonery pro jmenovaný model, vyjdou asi na 11200,- všechny 4 a jsou na 3000 stran s 5% pokrytím. Kdybych vzal v úvahu třeba Canon MF8180, tak tě 4 tonerové cartridge na 5000 stran černbíle + 4000 stran barevně vyjdou na 9500. Tzn. náklady na 1 stranu barevně jsou víc než o třetinu nižší (místo 3,733Kč jen 2,375Kč).
Pokud bychom započetli ještě drum-units, které pro OKI stojí 12000Kč na 17000 stran a pro Canon zhruba 5700Kč pro 20000 stran černobíle nebo 4000 stran barevně, tak jsme taky jinde (jsou to přibližná čísla, ale i tak tam je myslím rozdíl vidět - zvlášť pokud nebudeš tisknout pouze barevně)
A pořizovací cena Canonu i OKIny je stejná, tj. kolem 30k s daní.
Nerad bych, aby to vyznělo jako že tě přesvědčuju o Canonu; ten jsem jen našel první a použil pro srovnání.
Pokud bychom započetli ještě drum-units, které pro OKI stojí 12000Kč na 17000 stran a pro Canon zhruba 5700Kč pro 20000 stran černobíle nebo 4000 stran barevně, tak jsme taky jinde (jsou to přibližná čísla, ale i tak tam je myslím rozdíl vidět - zvlášť pokud nebudeš tisknout pouze barevně)
A pořizovací cena Canonu i OKIny je stejná, tj. kolem 30k s daní.
Nerad bych, aby to vyznělo jako že tě přesvědčuju o Canonu; ten jsem jen našel první a použil pro srovnání.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- alesstrycek
- Začátečník

-
- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vím, že zde řešíte barevné lasery, ale snad bude můj příspěvek k něčemu dobrý. Já mám hlubší zkušenosti pouze s ČB laserovými tiskárnami OKI. Těch ale u nás ve firmě prošlo víc než hodně. Dodáváme je už léta. Dřív (tzn. v dobách řad OKIPage 6ex, 10ex apod.) to byly téměř věčné a blbuvzdorné bezporuchové tiskárny, poté přišla další řada (14ex) a poruchovost se výrazně zvýšila (proti předchozí řadě), ale ještě byla na snesitelné úrovni. Nyní OKI nabízí po designerské stránce krásné a rychlé tiskárny řady B43x0, ale co se poruchovosti týká - hrůza. Měli jsme i kousky, které byly nefunkční již po rozbalení.
Sice vím, že modely, které jsem jmenoval jsou spíše low-endy, ale i tak si myslím, že to o něčem vypovídá. Kvalita tiskáren se u OKI postupem času nelepší, spíš naopak. Takže rozmýšlejte...
Sice vím, že modely, které jsem jmenoval jsou spíše low-endy, ale i tak si myslím, že to o něčem vypovídá. Kvalita tiskáren se u OKI postupem času nelepší, spíš naopak. Takže rozmýšlejte...