DirectX 10
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- St01
- Nováček
-
DirectX 10
Zvažuji koupi nové grafiky a nerad bych dopadl jako minule, kdy jsem si za docela slušné peníze pořídil GF4200Ti a pár měsíců nato vyšel DX9, který samozřejmě nepodporovala. Víte někdo něco o nastupujícím DX10? Kdy by se měl objevit (společně s MS Vista?)? V jakém horizontu ho začnou výrobci GK implementovat? Je lepší počkat do příštího roku, nebo se na to vybodnout a koupit něco teď? Díky
- zombux
- Odborník PCT
- no-X
- Středně pokročilý
DX10 (SM4.0, USA) bude plně podporovat asi jako první R600. Původně se říkalo, že vyjde v lednu 2007, ale Dave Baumann z Beyond3D naznačoval něco ve smyslu, že bude vydána ještě před Vistou, tak si vyber
Viděl bych to asi takhle: pokud chceš koupit do konce roku, doporučil bych X1800XT. Pokud chceš čekat na něco výkonnějšího, tak zřejmě v březnu by měla být R580, která bude mít výrazně rychlejší pixel shadery (ale fillrate by se zbyšovat neměl). Ovšem jestli opravdu v březnu bude, těžko říct. Vím jen to, že v tuhle dobu by měl být dokončen respin R580, který odstraňuje tytéž problémy jako měla R520 a RV530. Vzhledem k tomu, že ATi ví co ty problémy způsobovalo i jak to osdstranit, by nemělo z tohoto hlediska dojít k nějakému výraznějšímu zpoždění jako u RV530 nebo dokonce R520, ale nikdy neříkej nikdy
Čekat na DX10 myslím nemá smysl. Když koupíš kartu, která má dobrou implementaci SM3.0, tak by mohla nějakou dobu vydržet. Kdybych si měl vybrat já sám, počkal bych na R580
Viděl bych to asi takhle: pokud chceš koupit do konce roku, doporučil bych X1800XT. Pokud chceš čekat na něco výkonnějšího, tak zřejmě v březnu by měla být R580, která bude mít výrazně rychlejší pixel shadery (ale fillrate by se zbyšovat neměl). Ovšem jestli opravdu v březnu bude, těžko říct. Vím jen to, že v tuhle dobu by měl být dokončen respin R580, který odstraňuje tytéž problémy jako měla R520 a RV530. Vzhledem k tomu, že ATi ví co ty problémy způsobovalo i jak to osdstranit, by nemělo z tohoto hlediska dojít k nějakému výraznějšímu zpoždění jako u RV530 nebo dokonce R520, ale nikdy neříkej nikdy
Čekat na DX10 myslím nemá smysl. Když koupíš kartu, která má dobrou implementaci SM3.0, tak by mohla nějakou dobu vydržet. Kdybych si měl vybrat já sám, počkal bych na R580
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- St01
- Nováček
-
Díky za vyčerpávající odpověď. Ptal jsem se taky hlavně proto, že už se s tím začli vytahovat vývojáři (CryEngine next-gen), ale informací, alespoň předběžných, od výrobců železa je zatím poskrovnu (nebo nevím, kde hledat). Takže ď.
Jinak X1800XT je pěkná věcička, ale teď jaksi nekoresponduje s mojí peněženkou. Takže radši asi někam do mainstreemu. Pokud tedy budu lpět na podpoře SM3.0, výběr se (u ATI) razantně zužuje...
Jinak X1800XT je pěkná věcička, ale teď jaksi nekoresponduje s mojí peněženkou. Takže radši asi někam do mainstreemu. Pokud tedy budu lpět na podpoře SM3.0, výběr se (u ATI) razantně zužuje...
- janis
- Začátečník
Na té Titance jsi ale určitě mohl hrát i bez DX 9 podpory - tak striktní omezení, že se aplikace spustí jen na HW plně kompatibilním, mělo jen pár her, co vím. Vždycky to bude jen honička - nový standard znamená nový HW a další penízky výrobcům. Takže netruchli a klidně kup, co je na trhu a na co máš - stejně ti to jistojistě za pár měsíců nebude stačit, bohužel .
- 2xist
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
neni to sice aktualni a vyhrabal jsem to,ale jen,tak pro zajimavost..janis píše:Na té Titance jsi ale určitě mohl hrát i bez DX 9 podpory - tak striktní omezení, že se aplikace spustí jen na HW plně kompatibilním, mělo jen pár her, co vím. Vždycky to bude jen honička - nový standard znamená nový HW a další penízky výrobcům. Takže netruchli a klidně kup, co je na trhu a na co máš - stejně ti to jistojistě za pár měsíců nebude stačit, bohužel .
Do letosniho dubna jsem mel 9200se 128mb,ktery podporuje DirectX 8.1 a hral jsem s nim skoro kazdou hru,ktera vysla na sestave 2000+,512mb asi 2 roky..je to sice low end,ale jedina hra,ktera mi nesla byl oblivion kvuli shaderum,ted pred tremi tydny se neco odpalilo a nejakou dobu nefungoval,ale v soucasne dobe funguje dal a ja jsem si rekl,ze si koupim novy pocitac,koupil jsem si 1800xt,kdyz asi za rok vyjdou visty a s tim i directX 10,ale hlavne za chvili vyjdou Shader Model 4,no tim chci dospet k tomu,ze opravdu nema cenu cekat na nejaky technologicky zazrak,protoze ten prijde,ale za nim i dalsi..
- MireC22
- Začátečník
-
a to ze ten technologicky pokrok pride este neznamena ze sa bude masovo pouzivat ako SM4.0 ma sice nieco navyse ale co sa tyka vytazenosti tak len teraz vychadzaju hry na SM2.0 a cez 3.0 tam je akurat tak HDR. Takze cakat na R600 ktora bude mrte draha sa ti neoplati radsej si kup nieco co ma dobry cena/vykon rok s tym pohraj a potom predaj a urob upgrade.
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
- ps47
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý
Vždyť já nic takového neříkám. Všichni o R600 mluví jako o technologické bombě, někteří v R600 vidí druhý příchod Krista na zem*, ale skutečnost je taková, že nikoho nebudou zajímat technologie, pokud nebude mít R600 výkon. A docela se obávám, že pro většinu lidí budou specifikace R600 docela zklamáním, alespoň v počtu texturovacích jednotek a ROPs.
*není to z mojí hlavy, ale jako srovnání je to výstižné
*není to z mojí hlavy, ale jako srovnání je to výstižné
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- MireC22
- Začátečník
-
no ako nejde o to ci bude mat grafika 16 alebo 32 TMU ked vyuzije len 16 a pixel shadere budu viac math ako texture orientovane je to jedno. No vykon to bude mat ale ziadne veci typu +50 percent necakam , to by musela ATI poriadne vylestit pipeline a i memory bus system. Ale vsak cas ukaze a je momentalne bezvyznamne diskutovat o technologii ktorej datum vydania nie je presne stanoveny.
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
- no-X
- Středně pokročilý
- MireC22
- Začátečník
-
- no-X
- Středně pokročilý
- no-X
- Středně pokročilý
- 1Tom1
- Nováček
X1900 nebo R600 s DX10
Má v cenu kupovat X1900XT/XTX nebo lepší počkat na R600 nebo jinou DX10 kartu?
Tom
- no-X
- Středně pokročilý
- MireC22
- Začátečník
-
Re: X1900 nebo R600 s DX10
To zalezi co mas momentalne teraz.1Tom1 píše:Má v cenu kupovat X1900XT/XTX nebo lepší počkat na R600 nebo jinou DX10 kartu?
- 1Tom1
- Nováček
X1900 nebo R600 s DX10
Mám MicroStar RX800-TD256E 256MB PCI-E(X800 (čip RV430)).Novější hry už běží špatně...Teď můžu koupit kartu do 13000Kč,ale to se už asi opakovat nebude...
Tom