Soundblaster LIVE 5.1

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Soundblaster LIVE 5.1

Příspěvek od filletzz »

koupil sem zvukovku soundblaster live (http://www.casemoding.xf.cz/images/prodatsblive1.jpg), dám ji do PCI slotu, zapnu komp, na monitoru se nic nezobrazí, pripada mi to jako kdyz hdd nemuze nabootovat, když zvukovku vyndám tak je zas vše ok, nevíte čim to může být? možná se nesnáší s integrovanou zvukovkou...
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
whitex
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whitex »

Zkus tu SB Live vytáhnout z PCI... Zapnout comp, a v BIOSU zakázat tu integrovanou... Potom tam zkus tu SB Live zase strčit...

Pokud jsi tohle udělal a stále s tím máš problém, tak zkus vytáhnout z compu vše co nepotřebuješ, tzn. nechat jen jednu paměť a grafiku (popř. zapnout integrovanou grafiku a vytáhnout vloženou, pokud máš samozřejmě) a až tam budeš mít jen ty nezbytný věci, tak to zkus s tou Live-kou rozjet, pokud se rozjede, tak postupně přidávej komponenty a dřív nebo později dojdeš na to, co tý Live-ce vadí...

Takový trochu amatérský postup - nicméně spolehlivý... :wink:
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

no tak sem tu integrovanou v biosu zakázal a pořád to samý, spíš mi to přijde, že tomu nějak vadí grafika, protože komp se chová normálně, jen se nic nezobrazuje na monitoru, zkusim tam ted dát Radeona 9250 co to bude dělat s ním

jinak tim vytáhnout vše myslíš i procák?

//edit : tak grafikou to není, no zejtra to vyzkoušim u kámoše a uvidim..
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
whitex
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whitex »

Samozřejmě že procák nee... Vždyť jsme psal že všechno zbytečný - tak aby se comp rozjel... tzn. nechat jednu paměť, procák a grafiku (pokud máš tak klidně integrovanou zapnout).... Vytáhnout modemy, síťovky, TV katry, atp...

Ale jasně že to může být ta grafárna, co se ti s tím hádá, takže pokud máš k dispozici jinou na vyzkoušení, tak není co řešit - prohoď to a uvidíš...

Ještě takový detail...Já přeinstaloval ovladač na grafice a potom mi taky monitor nic nezorbazoval, prostě začlo to botovat, to jsem ještě všechno viděl, ale jak se rozjel win a začal fungovat ovladač, tak se monitor vypnul... Normálně jsem slyšel uvítací změnlu - prostě all, akorát jsme nic neviděl... Tak jsem vzal HDD ke kámošovi, on mi ten ovladač ze svýho compu smáznul a já nainstaloval starší a bylo vše OK...
- Tak jestli nemáš třeba podobný problém...
btw. dneska jsem reinstaloval system, tak jsem zkusil zase ten ovladač, co mi tenkrát nešel... A éééjhle - teď funguje bez problémů.... Kde tenkrát byla chyba - netuším... :wink:
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

whitex píše:Samozřejmě že procák nee... Vždyť jsme psal že všechno zbytečný - tak aby se comp rozjel... tzn. nechat jednu paměť, procák a grafiku (pokud máš tak klidně integrovanou zapnout).... Vytáhnout modemy, síťovky, TV katry, atp...

Ale jasně že to může být ta grafárna, co se ti s tím hádá, takže pokud
btw. dneska jsem reinstaloval system, tak jsem zkusil zase ten ovladač, co mi tenkrát nešel... A éééjhle - teď funguje bez problémů.... Kde tenkrát byla chyba - netuším... :wink:
Tohle se mi stalo taky parkrat, jednou dokonce jen po odpojeni dvd palirny. Kazdopadne to bylo pokazde zmenou obnovovaci frekvecne, grafika cpala do monitoru vic nez umel zobrazit, tak se misto toho vypl. Nechapu sice, co ma spolecne dvd palirna a obnovovaci frekvence, ale je to tak. Nastesti staci spustit win ve vga rezimu a opravit to......
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“