Moje JVC sestava (Tuner, CD, MG, MD) je staršího data a neumí přehrát CD s vypálenými soubory MP3. Jaká je možnost převodu formátu MP3 nebo WAV do formátu, pod kterým jsou zaznamenány hudební nahrávky na standardním audio CD?
Lze takto převést a následně nějakým režimem (pomocí SW Nero) vypálit
soubory na CD-R/RW a hlavně je spustit na starším CD přehrávači ???
Jsou v tomto počínání nějaká další úskalí? Např. volba média, rychlost vypalování, použitý SW, ... ???
Děkuji za vaše odpovědi.
Převod MP3 na audio CD formát
- wendy
- Začátečník

-
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Re: Převod MP3 na audio CD formát
Hudební CD se vypálí v Neru následovně: V nabídce "Co chcete vypálit?" zvolíš položku "Hudbu" a na rolovacím menu klikneš na možnost "Audio CD". Postup se může u jednotlivých verzí trochu lišit, ale stěžejní je položka Audio CD, kde vybereš libovolně skladby mp3 nebo wav, které se již automaticky vypálí jako hudební CD do klasického přehrávače.
Spíše pálím pomaleji, protože některé přehrávače mají tendenci lupat a číst chybově.
Co se týká starších přehrávačů, záleží na jednotlicých typech, jestli si s CD-RW poradí. Při použítí CD-R by ve většině případů neměl nastat problém, ovšem nic ti nebrání funkčnost otestovat. Cena médií není vysoká.
Spíše pálím pomaleji, protože některé přehrávače mají tendenci lupat a číst chybově.
Co se týká starších přehrávačů, záleží na jednotlicých typech, jestli si s CD-RW poradí. Při použítí CD-R by ve většině případů neměl nastat problém, ovšem nic ti nebrání funkčnost otestovat. Cena médií není vysoká.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- wendy
- Začátečník

-
Vyzkoušel jsem naznačený postup jak na CD-RW, tak na CD-R, ale na mém JVC CD přehrávači se žádné médium "nechytá". Po stisknutí Play se otevře šachta a to je vše.
V CD/DVD mechanikách v PC systému lze obě média přehrát bez problémů.
Jsou ještě nějaké možnosti jak donutit starší stolní CD-mechaniku přehrát vypálené CD médium? Potřebuji si některé skladby v mp3 přepsat na MD, popř. na mgf-kazetu.
Asi to bude beznadějné, co?
V CD/DVD mechanikách v PC systému lze obě média přehrát bez problémů.
Jsou ještě nějaké možnosti jak donutit starší stolní CD-mechaniku přehrát vypálené CD médium? Potřebuji si některé skladby v mp3 přepsat na MD, popř. na mgf-kazetu.
Asi to bude beznadějné, co?
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Sice píšeš, že se žádné médium nechytá, ale jako poslední šanci bych zkusil bych otestovat všechny typy médií od různých výrobců a vypalovat co možná nejpomaleji. Jestliže nic nepomůže, asi to bude opravdu problém.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- Fifi
- Středně pokročilý

Jak již bylo zmíněno, vypalovaní Audio CD je v Neru velice jednoduché. Není nutný žádný další převodní program. Pomocí průvodce, nebo přes menu nového CD si vytvoříš Audio CD. Do něj následně "přetaháš" mp3 soubory. Nero už si konverzi provede samo.
Pokud máš problém se čtením ve tvé sestavě, pak navrhuji koupit čistící médium. Což by mohlo mechanice značně pomoci. Média bych pálil spíš pomaleji. Doporučuji se vyhnout úplně neznámým "no name" výrobcům.
Přenos na MD disk bych provedl nejlépe s použitím USB kabelu a MD přehrávače. Převod přes jack-jack audio kabel ztrácí dost na kvalitě. problém by se dal také řešit pomocí SPDIF (digitálního) rozhraní, ale to musí mít PC i audio sestava. Což není tak časté. Pokud je tvým jediným problémem špatně čtoucí mechanika a nepomůže ani čistící médium, tak by možná pomohl profesionální servis, ve kterém by mechaniku vyčistili.
Pokud máš problém se čtením ve tvé sestavě, pak navrhuji koupit čistící médium. Což by mohlo mechanice značně pomoci. Média bych pálil spíš pomaleji. Doporučuji se vyhnout úplně neznámým "no name" výrobcům.
Přenos na MD disk bych provedl nejlépe s použitím USB kabelu a MD přehrávače. Převod přes jack-jack audio kabel ztrácí dost na kvalitě. problém by se dal také řešit pomocí SPDIF (digitálního) rozhraní, ale to musí mít PC i audio sestava. Což není tak časté. Pokud je tvým jediným problémem špatně čtoucí mechanika a nepomůže ani čistící médium, tak by možná pomohl profesionální servis, ve kterém by mechaniku vyčistili.
- zombux
- Odborník PCT

tohle jsem řešil od lesa, mám kazeťák s line-in vstupem (Panasonic RX-FT530) a do něj jsem vedl zvuk ze zvukovkywendy píše:Potřebuji si některé skladby v mp3 přepsat na MD, popř. na mgf-kazetu.
přehrát CD ve starých stolních mechanikách je peklo, někdy pomáhá pálit to CD hodně pomalu, zkus třeba 1x rychlost vypalování, to by se chytit mohlo. pokud ne, znamená to že ten stolní přehrávač nekamarádí s pálenými CD a to znamená... že ti je k ničemu
ignorelist: kremrole a dezoláti
- wendy
- Začátečník

-
Udělal jsem další pokus na CD-RW (Verbatim DigitalLifePlus 16-24x) s přepisem části skladeb z lisovaného audio CD v režimu "Vytvořit hudební CD". Zarazilo mne, že nabídka rychlosti vypalování poskytovala jen dvě možnosti 16x a 24x, tedy nikoli až třeba 2x nebo 1x. Výsledek mého snažení byl opět negativní, CD přehrávač hlásil No Disc.
Ten můj JVC mikro systém UX-D99R + XM-D88 asi vypálené médium nevezme. Žádnou čistící proceduru aplikovat nebudu (lisovaná média bere bezproblémově).
PC systém mám o dvě místnosti jinde než JVC systém, takže na pokusy připojení výstupu zvukovky na Line-In minidisku se taky vykašlu. Nejsnazší řešení, v diskusi rovněž zmíněné, je nákup nového CD/DVD přehrávače, kdy asi téměř jakýkoli na současném trhu dostupný umí číst všechny formáty, co kdy v této oblasti byly vymyšlené.
Končím diskusi. Postahované mp3 skladby se zatím na MC ani MD zkrátka nedostanou.
Ten můj JVC mikro systém UX-D99R + XM-D88 asi vypálené médium nevezme. Žádnou čistící proceduru aplikovat nebudu (lisovaná média bere bezproblémově).
PC systém mám o dvě místnosti jinde než JVC systém, takže na pokusy připojení výstupu zvukovky na Line-In minidisku se taky vykašlu. Nejsnazší řešení, v diskusi rovněž zmíněné, je nákup nového CD/DVD přehrávače, kdy asi téměř jakýkoli na současném trhu dostupný umí číst všechny formáty, co kdy v této oblasti byly vymyšlené.
Končím diskusi. Postahované mp3 skladby se zatím na MC ani MD zkrátka nedostanou.