Jak přidat světlost / kontrast na Nokia 447 Zi ?
Moderátor: maXXmilian
- lktb
- Nováček

-
Jak přidat světlost / kontrast na Nokia 447 Zi ?
Ahoj, dostal jsem tenhle na svou dobu skvělý monitor a obraz je už trochu tmavší, neznáte někdo nastavovací prvky uvnitř monitoru? Přes menu to víc nejde. Uvnitř jsem našel čtyři trimry, jeden na baňce a tři na desce. Na dva obraz nereaguje, ten poslední reguluje šířku obrazu. Díky!
- crashPC
- Mírně pokročilý

sory, neznám moc monitory podle značky. je to CRT ??? mno to co bys měl dělat je v poho ale vjádru krajně nebezpečný - je tam až 30kV a tak nesmíš šahat kam nemáš jinak končíš. já už sem to dělal hodněkrát a když nebudeš kravit, nemůže se vůbec nic stát. teď už jen ta informace jestli je to crt.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- lktb
- Nováček

-
- crashPC
- Mírně pokročilý

mno můžu ti dát jakejsi návod ale vše budeš dělat na vlastní riziko! (neni moc velký. asi 1:2 až 1:100 000 000 podle toho jak moc budeš kravit) mno když otevřeš monitor tak někde na desce s tišťákem by mělo bejt vysokonapěťový trafo. poznáš ho tak že bude asi zaplechovaný a povede z něj kábl do nádoby obrazovky k takový přísavce. tak někde na tom tráfku (podle děr v plechu) by měly bejt cca 3 potenciometry (kroutítka). pravděpodobně to nejhořejší má na starosti jas tak to můžeš otočením vpravo přikotlil. další dvě kroutítka maj na starost konvergenci (zajišťuje ostrost obrazu). pokud se ti povede to rozladit, sleduj monitor a opatrně to vrať na původní pozici. nikdy nekruť s jinym potenciometrem při napravování průšvihu. ten to nezpraví... znovu opakuji - tohle není předepsaný postup uživatelský opravy, děláš to jen za sebe.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý