mrzne myš i klavesnice

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
feErda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

mrzne myš i klavesnice

Příspěvek od feErda »

Ahoj, mám problém v tom, že poslední dobou mi mrzne jen myš a klavesnice naráz a přitom vidím třeba animace při pohybu nebo slyším zvuk a a tak (že se prostě nesekne cely comp). Navíc když zapínám (po cca 6 hodicnach necinosti) pc tak proste pred nabihanim win se proste resetuje (u toho slysim jako kdyby se zastavili otacky hdd a nasledne se rozjedou). Může to byt hdd? je i docela pomaly (kolem 3mb/sec kopirovani:).
jinak CPU 1,3mhz duron, hdd segeate 30gb, radeon 9000pro, 256mb ram
kdo neumí, ten čumí-takže já čumím :D
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

zkus proverit disk pres nejakou utilitu, napriklad SMART
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

vůbec nejlepší bude když si stáhneš přímo od seagate prográmek seatool a necháš to tím prohnat... jinak ten smart samozřejmě taky zkoukni... ten může dost napovědět
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
feErda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feErda »

tak jsem formatoval a po instalaci winů a nějakych programů problem (asi) zmizel, ale vsiml sem si toho ze se nejak hodne vytěžuje CPU (koukam na speedfan a na to vytizeni a furt to skace i v klidu- kdyz je klid tak od 5% do 40-60% no a kdyz neco delam tak 60-100% no a kdyz je 100% tak dycky na chvili mrzne myška). Nevite co bych mohl zkusit aby se % snizili?:)
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

zmackni ctrl+alt+del a mrkni na procesy ktery bezi na pozadi....
feErda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feErda »

sry, ze jeste oteviram stary topic, ale zjistil sem, ze kdyz zapnu rano ten comp tak se (nez nabehne) i 3x resetuje, a dneska sem zkousel hned po zapnuti najet do biosu a tam sem pockal tak 3,4 minuty aby se trochu zahral a pak sem vyjel a bezproblemu to najelo (ani jeden samovolny reset).
Nevite cim by to mohlo byt, ze kdyz je pc asi studene tak se resetuje?
feErda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feErda »

:(
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

no tezko rict co to dela ale podle toho jak to popisujes by to mohlo klidne byt diskem....Jestli je na disku nejakej vakl(studenej spoj), tak pri chladnym startu to muze nekde nedolehat a jak se to zahreje tak to jede normalne..

byt tebou zkontroluju kabely,jestli nejsou nekde zlomeny atd a pak jedine zkusit vymenit disk ...Jinak predpokladam ze nemas PC pretaktovany a ze PCI sbernice nebezi vic jak 33 mhz ,pokud jo tak by mohl blbnout radic disku ..
george5545
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od george5545 »

To já bych řekl že to budou pravděpodobně kondenzátory ( válečky poblíž CPU, většinou směrem k výstupním konektorům ) na základní desce, podívej se na ně jestli nejsou vystřelené, nafouklé, vytečené zvrchu prasklé. Jestli jsou tak výměna kondenzátorů ( buď sám, nebo to někomu svěř, 1Ks asi 10kč ) Nejčastěji se to projevuje právě takto, nebo může být špatný zdroj. Na disk bych to viděl jen v případě že by nehrálo roli zahřátí systému, to má zásadní vliv právě u těch kondenzátorů.
HP Pavilion dv3600ec 13.3"LED T6400 3GB 320GB 9300M GS 512MB,DO,HDMI,eSata.Logitech V550 nano. HP 6735s Sempron SI40 2GHz, 2x1GB DDR2 800MHz, 250GB Sata Samsung HM250JI, Optiarc AD-7561S, AMD780G, Ati HD3200.Mirosoft bluetooth notebook mouse 5000.
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

už sem to tady taky někde řešil... mám podobnej problém... zdroj je měněnej a s diskem nebyl nikdy ani jeden problém... ten dřívější zdroj byl docela prevít, protože odpaloval grafiky a kdo ví jestli nenačnul ještě něco jinýho :(
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“