Některé ikonky v systray se nezobrazují

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
jenda.69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Některé ikonky v systray se nezobrazují

Příspěvek od jenda.69 »

Stává se mi, že při spuštění mých WinXP pro sp2 se mi vedle hodin neukážou některý ikonky /např. nod32/ přitom programy k nim spuštěný jsou. Podotýkám, že to je po přihlášení a tudíš mi explorer nespadl...
Nevíte čim to je? Dík za odpovědi.
MB: Gigabyte EP45-DS3; CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2,5GHz -> 3GHz); RAM: A-data 2x2 GB DDR2; GPU: Gainward Bliss 9800GTX+ 512MB; Zvuk: Creative SB X-Fi Xtreme Audio; Case: Thermaltake WingRS; PSU: Corsair VX550W;
Monitor: Samsung T240 (24" 16:10 LCD);
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nemáš zapnuto automatické skrývání ? (pravým na lištu -> vlastnosti)
Goldnoob team proud member!
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

win je schovávají. vedle nich bys měl mít šipku do leva a po kliknutí se zobrazí - na chvíli

na trvalo je zobrazíš / skryješ pravým na lištu - vlasnosti - dole vlastní a tam už si poradíš 8-)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Mareček
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mareček »

No tak asi máme stejnej problém, mě to taky někdy dělá.
Ty ikonky nejsou schovaný pod tou šipkou a ikdyž to schovávání vypnu tak se určitý ikonky stejně neukážou, ikdyž ve správci procesů vlastní aplikace běží.
Je zajímavé, že u mě se to napraví defragmentací registru, a když to nepomůže dám obnovit předchozí stav PC a pak to zase funguje.
jenda.69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda.69 »

Jj, zase taková lama, abych se nepodíval pod šipku nejsem. Normálně to dělá něco podobnýho, když ukončim a zase spustim explorer (přes správce úloh), jenže tohle je hned od spuštění windows..
Hlavně mi vadí, že se třeba nedostanu k nodu a když se aktualizuje, tak místo bublinky vyskočí normální hláška.. Ale nechybí všechny programy..
Obrázek
A že by byla nutná defragmentace registru? Windows mam nový od neděle a minulou instalaci jsem měl 2,5 roku a nedělala to :D
Kde, nebo čim se ta defragmentace dává?
edit: jo a mam pocit, že při jednom spuštění mi to takhle zmizelo a při dalším to zase bylo ok. Teď tam zase nejsou.

edit: pomooc, co s tim, tohle mi to udělalo po restartu. Normálně mi běží QIP, nějaký ovladače nVidia, NOD32 a další...
Obrázek
:cry:
// ukončil jsem přes správce úloh explorer, znovu spustil a najednou je tam tohle:
Obrázek
Já se zbláznim... :x
//
Už jsem na to přišel. Když počkam na přihlašovací obrazovce asi tak 2-3 minuty, tak po chvíli začne počítač chrochtat a načítat asi služby. Potom přestane. A když se přihlásim, tak mi normálně naběhne profil a tray je krásně kompletní:
Obrázek
Pěkně blbý teda...
MB: Gigabyte EP45-DS3; CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2,5GHz -> 3GHz); RAM: A-data 2x2 GB DDR2; GPU: Gainward Bliss 9800GTX+ 512MB; Zvuk: Creative SB X-Fi Xtreme Audio; Case: Thermaltake WingRS; PSU: Corsair VX550W;
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

NOD32 tohle dělá už několik verzí... :( Ale na funkčnost to nemá vliv. :oops:
jenda.69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda.69 »

Kdyby to dělal jen nod32. Přijde mi, že když na tý logovací obrazovce nepočkam a přihlásim se, tak windows začne spouštět moje programy, ale přitom ještě pořádně nenaběhl explorer a tak vynechá skoro všechny ikonky v tray
madfox
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

systray

Příspěvek od madfox »

mě to dělá taky, už to řeším několik týdnů a stále jsem na to nepřišel proč, snad by se někde dala nastavit v registrech cache pro systray, neví někdo neco ???
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“