Toshiba L20
Moderátor: Don
- malidian
- Mírně pokročilý
-
Nechce se mi zakládat nový thread, tak to napíši sem. Nevím, jaké drahoty s tím dělají u HP, ale psal jsem do autorizovaného servisu Toshiby a tam mi odepsali, že rozšířením paměti o záruku nepřijdu. Jedině za předpokladu, že by jsem notebook mechanicky poškodil při montáži, tak se na daný problém mnou způsobený, záruka pochopitelně vztahovat nebude. Zároveň mi doporučili do Toshiby L20e-183 paměťový modul ActionTec 512MB DDR2 PC-533. (to je snad pro Acery, ne?) Každopádně paměť se rozšířit vyplatí, obzvláště vezme-li v potaz, že grafický čip sdílí 128MB. Minimálně tím poklesne nárok na pevný disk, takže v pondělí paměť na cybexu objednám a uvidíme.
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění.
- Streethawk
- Mírně pokročilý
Nazdar kamosverntom píše:Nechce se mi zakládat nový thread, tak to napíši sem. Nevím, jaké drahoty s tím dělají u HP, ale psal jsem do autorizovaného servisu Toshiby a tam mi odepsali, že rozšířením paměti o záruku nepřijdu. Jedině za předpokladu, že by jsem notebook mechanicky poškodil při montáži, tak se na daný problém mnou způsobený, záruka pochopitelně vztahovat nebude. Zároveň mi doporučili do Toshiby L20e-183 paměťový modul ActionTec 512MB DDR2 PC-533. (to je snad pro Acery, ne?) Každopádně paměť se rozšířit vyplatí, obzvláště vezme-li v potaz, že grafický čip sdílí 128MB. Minimálně tím poklesne nárok na pevný disk, takže v pondělí paměť na cybexu objednám a uvidíme.
Asi to fakt sem nepatri, ale ta grafika sice zdiela 128Mb z operacnej pamate,ale to len preto, pretoze mas tolko v Biose pridelene, Grafika na tomto NB a aj na modeloch z nizsim vybavenim(182,181) je samostatna a ma 128MB pamate!!!!!!!!!!!
Pisal som do PC-Revue kde ho testovali a pisali v casopise ze boli milo prekvapeny z nezdielnaej grafiky, potvrdili mi to E-mailom
Super nie????
Staci si pustit nejaku diagnosticku utilitku a ta ti to pekne ukaze, kolko ma grafika svojej a kolko vyhradenej
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Nechceš dodat důkaz (screen)? Já jenom, že Toshiba píše všude o X300 v čipsetu XPress 200M:Streethawk píše:...
( http://www.toshiba.cz/toshiba/notebooky/11052/ ) . Rozděleno - o týhle oblíbený Toshibě tu zatím samo vlákno není... Tak je no co se dá dělat ...Grafická karta: ATI Radeon Xpress 200M s až 128MB.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- malidian
- Mírně pokročilý
-
Nevím, nevím, měl jsem odjakživa za to, že "sdílená" X300 dokáže nasdílet až 128MB a konec. To by v Toshibách L20 musela být nějaká mutace a kdyby ta karta měla vlastní paměť, neměl by mít notebook vyšší výkon? Přeci jenom nějakých 980b v 3DMarku03?
- Streethawk
- Mírně pokročilý
Ma vlastnu pamat!!!verntom píše:Nevím, nevím, měl jsem odjakživa za to, že "sdílená" X300 dokáže nasdílet až 128MB a konec. To by v Toshibách L20 musela být nějaká mutace a kdyby ta karta měla vlastní paměť, neměl by mít notebook vyšší výkon? Přeci jenom nějakých 980b v 3DMarku03?
Odpisali mi z PC revue z redakcie kde ho testovali a mali ho rozobrany!!!
Presnu citaciu redaktora PC-Revue sa mi momentalne nepodari tu doplnit, pretoze ten mail mam v praci, takze az v pondelok, resp. v priebehu tyzdna
Pamat grafiky samotna az taky vlyv na konecny vysledok v 3Dmark-u nema, najvacsi vplyv maju frekvencie pamati na grafike a samotneho graf. procesora.
Inak urcite to nieje plnohodnotna X300, je to ta okresana z mensim poctom Pipelines atd. ,preto ten mensi vykon oproti plnohodnotnej, ale je to nezdielana grafika z vlastnou pamatou, akurat mozes este pamat pridat, ja napriklad mam na nej este pridane 64MB
PS: Slubujem ze spominany citat este doplnim, ked to bude mozne hned v pondelok, chodime na sluzobne cesty, takze preto neviem ci bude v pondelok cas, ZDAR zatial............ Streeeet
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Mně se to nezdá - prosil jsem tě o screen - určitě by to třeba Sandra mohla poznat - co tam je a není za grafiku. Nezdá se mi, že by si Toshiba nechala vyrábět speciální verzi X300. Navíc pak nechápu proč to Toshiba prodává jako notebook s grafikou integrovanou v XPress 200M. Jinak u těchhle řešení má paměť dost velký vliv - ne velikost, ale to sdílení pomalý RAMky - to mu určitě neprospěje...Streethawk píše:...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
- malidian
- Mírně pokročilý
-
- Streethawk
- Mírně pokročilý
Tu posielam foto testu z magazinu PC-Revue!!!
http://img249.imageshack.us/my.php?imag ... st26ey.jpg
Potvrdil to aj Mailom redaktor PC-Revue, tak teda neviem komu a comu verit, sam som z toho zmateny
http://img249.imageshack.us/my.php?imag ... st26ey.jpg
Potvrdil to aj Mailom redaktor PC-Revue, tak teda neviem komu a comu verit, sam som z toho zmateny
- malidian
- Mírně pokročilý
-
Ono je to konce konců jedno, je to super notebook a v dané cenové kategorii kolem 20K Kč snad bezkonkurenční, protože takovéto kvalitní provedení konkurence nenabízí. Ale ještě jeden poznatek, pokud jsem provedl 3DMark03 s 32MB, 64MB nebo 128MB, výsledek byl vždy na bod schodný. Pokud vím, tak u jiných modelů se sdílenou grafikou výsledek mírně kolísal.
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem procházel stránky Toshiby a ATi a začínám v tom mít taky bordel. Xpress 200M pro AMD podporuje HyperMemory a jak jsem to pochopil tak nějakou vlastní paměť má. Ale u Intelovský verze o tom není ani slovo. Ale nějak se mi zdá, že v tý recenzi to mají blbě - Xpress je čipset, kterej obsahuje i grafický jádro, který je derivátem X300 - tzn. rozhodně je tam integrovaná grafika (dedikovaný řešení typu X600/X700 vypadá jinak). No jsem zvědavej, co ti napsali v tom majlu...
- malidian
- Mírně pokročilý
-
- Streethawk
- Mírně pokročilý
Takze ked uz si pri tom 3Dmark-u tak som vam zistil zaujimavu vec, sledujte tri screenshoty z HW diagnozy z 3Dmark03, prvy bude z nastavenim v BIOS-e , polozka Video Memory 32MB, druhy 64MB a treti 128MB :
http://img213.imageshack.us/my.php?image=3dmark10eh.jpg
http://img213.imageshack.us/my.php?image=3dmark21vo.jpg
http://img213.imageshack.us/my.php?image=3dmark33mw.jpg
Tak a co poviete na to???
Zatial PA.................Street
PS:Ja to vidim tak ze grafika ma 32 alebo 64MB vlastnej pamate, uvidim, este poskusam viacero utilit, porovnam a usudim
http://img213.imageshack.us/my.php?image=3dmark10eh.jpg
http://img213.imageshack.us/my.php?image=3dmark21vo.jpg
http://img213.imageshack.us/my.php?image=3dmark33mw.jpg
Tak a co poviete na to???
Zatial PA.................Street
PS:Ja to vidim tak ze grafika ma 32 alebo 64MB vlastnej pamate, uvidim, este poskusam viacero utilit, porovnam a usudim
- Schizos
- Začátečník
V prvom printscreene to vyzerá, že integrovaná x300 má 32MB vlastnej pamäte, v druhom zase že 64MB v treťom už 128...
V každom prípade by som rád upozornil ešte na jeden fakt s printscreenov: Položka "VGA memory Clock" ukazuje, že pokiaľ x300 disponuje vlastnou pamäťou, tak tá bohužiaľ vôbec nepracuje, resp. jej frekvencia je "0.0 Hz" vo všetkých troch prípadoch...
V každom prípade by som rád upozornil ešte na jeden fakt s printscreenov: Položka "VGA memory Clock" ukazuje, že pokiaľ x300 disponuje vlastnou pamäťou, tak tá bohužiaľ vôbec nepracuje, resp. jej frekvencia je "0.0 Hz" vo všetkých troch prípadoch...
- malidian
- Mírně pokročilý
-
- Streethawk
- Mírně pokročilý
To teda aj mnaverntom píše:0Hz, to mě taky zarazilo, vážně by mě zajímalo, jak to tedy přesně s těmi našimi notebooky je.
Tu "0" som si vsimol aj ja, ale nepripisoval som a ani nepripisujem jej az taku vahu, pretoze dovodov preco neukazuje frekvenciu je viac a jednym z nich moze byt aj to ze vlastnu pamat nema, ale uvidime casom.
V jednej diagnostike, myslim ze Everest Home Edition, zistilo nejakych 7MB SDRAM na grafike, ja by som skor povedal, ze z HW diagnozou tohto cipsetu + grafika maju problemy vsetky programy
Zatial ZDAR
- Streethawk
- Mírně pokročilý
1.Moj dotaz:
Mam model 183, recenzovany u vas bol v cisle 2/2006 model 182 a v recenzii
resp. v teste ste pisali ze vas prijemne prekvapilo ze graficka karta nebola
integrovana, z coho vyplyva ze sa v pripade potreby moze resp. da vymenit???
Dakujem ...... s pozdravom zostava verny citatel Peter
2.Odpoved:
Pekny den pan xxxxxxxxxx,
ano, mate pravdu, principialne je mozne ju vybrat a vymenit za inu. Otazka
len, ci to samotna Toshiba dovoluje a neberie ako porusenie zaruky. Idem
zistit, dam vediet
Jozef Orgonas
3.Dotaz:
Dakujem Vam za pohotovu odpoved, takze je to iste ze ta grafika sa da
> vybrat a to znamena ze je mozne ju nahradit inou alternativou samozrejme
> v ramci moznosti daneho slotu (ATI)Hmmmmmm, bolo by to perfektne, ale
> nezda sa mi zeby tam bola karta neintegrovana.
> Skoda ze dnu nemozem nazriet.Pamate mozem menit bez straty zaruky to
> viem, ale tou grafikou niesom si isty.
> Dakujem este raz, dufam ze sa vam podari zistit co najviac, s pozdravom
> Peter
4.Odpoved:
Dam Vam vediet, hned ako pride odpoved z Toshiby.
S pozdravom,
Jozef Orgonas
Mam model 183, recenzovany u vas bol v cisle 2/2006 model 182 a v recenzii
resp. v teste ste pisali ze vas prijemne prekvapilo ze graficka karta nebola
integrovana, z coho vyplyva ze sa v pripade potreby moze resp. da vymenit???
Dakujem ...... s pozdravom zostava verny citatel Peter
2.Odpoved:
Pekny den pan xxxxxxxxxx,
ano, mate pravdu, principialne je mozne ju vybrat a vymenit za inu. Otazka
len, ci to samotna Toshiba dovoluje a neberie ako porusenie zaruky. Idem
zistit, dam vediet
Jozef Orgonas
3.Dotaz:
Dakujem Vam za pohotovu odpoved, takze je to iste ze ta grafika sa da
> vybrat a to znamena ze je mozne ju nahradit inou alternativou samozrejme
> v ramci moznosti daneho slotu (ATI)Hmmmmmm, bolo by to perfektne, ale
> nezda sa mi zeby tam bola karta neintegrovana.
> Skoda ze dnu nemozem nazriet.Pamate mozem menit bez straty zaruky to
> viem, ale tou grafikou niesom si isty.
> Dakujem este raz, dufam ze sa vam podari zistit co najviac, s pozdravom
> Peter
4.Odpoved:
Dam Vam vediet, hned ako pride odpoved z Toshiby.
S pozdravom,
Jozef Orgonas
- Streethawk
- Mírně pokročilý
Je to uz asi dva tyzdne na odpoved stale cakam, ale myslim si ze aj on, Toshiba asi nereaguje tak rychlo
Takze tolko ktomu, uvidime ako sa k tomu vyjadri vyrobca
Takze tolko ktomu, uvidime ako sa k tomu vyjadri vyrobca
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Hele mně se to zdá jako blbost - ta grafika rozhodně vyměnit nepůjde - na to musí být special slot - AXIOM - a ten zase není tak častej. Neříkám, že ta grafika nemá trochu vlastní paměti - i když taky se mi to moc nezdá, ale tohle rozhodně nepůjde. Navíc, kdyby tam AXIOM byl tak to Toshiba bude rozhodně bude psát do specifikací...
- Streethawk
- Mírně pokročilý
OK, vies co?Urobim to takto,ten pan z PC-Space ktory mi odpisal,mam na neho aj "name" do Skype, opytam sa ho ako resp. na zaklade coho hovorili o nezdielanej grafike a preco hovoril ze sa da vymenit.Don Martinez píše:Hele mně se to zdá jako blbost - ta grafika rozhodně vyměnit nepůjde - na to musí být special slot - AXIOM - a ten zase není tak častej. Neříkám, že ta grafika nemá trochu vlastní paměti - i když taky se mi to moc nezdá, ale tohle rozhodně nepůjde. Navíc, kdyby tam AXIOM byl tak to Toshiba bude rozhodně bude psát do specifikací...
Zistim a dam vediet, mne je to v podstate jedno, NB som kupoval manzelke do skoly a na obcasne hranie hier, ale to nebola priorita, aj tak som bol dost prekvapeny z vykonu
Zatial sa majte borci
// D.M. mně se ta Tosiba taky líbí - za tu cenu je férová, jenom jsem chtěl vědět jak to doopravdy je