Jaký je rozdíl mezi ????

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
koubek10
Žlutá karta
Žlutá karta

Jaký je rozdíl mezi ????

Příspěvek od koubek10 »

Ahoj jaký je rozdíl mezi integrovanou zvukovkou a např. za 500Kč

Např. u základní desky DFI Infinity nF4x (s754, nF4 4x, PCI-Ex16, DDR, 5.1ch, L, S, R) např. jaký má rozsah 32-20000Hz zkreslení 0,8% odstup od signálu 88db tak to je super zvukovka na základní desce.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

podle toho jaká je. myslim že žádný (v obecný rovině...)
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
pibi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pibi »

Na papíře je to super zvukovka. Frekvenční rozsah bez tolerančního pole (např. +- 1dB) je hodnota úplně nanic. Odstup 88dB by byl slušný, pokud je to pravda. Zkreslení 0,8% je dost vysoká hodnota, u slušných zařízení je v řádu setin nebo tisícin procent. Nejvíce asi záleží na tom, co bude za zvukovkou. Je zbytečná lepší zvukovka, pokud budeš poslouchat přes nějaké aktivní sračky 5.1 za 3000,-.:cry:
:cry: P.S. Onboard zvukovka může být i SoundBlaster.
AMD Ryzen 3 1300X, Gigabyte GA-AB350 Gaming 3, WD Black, M.2 2280 - 256GB, Seasonic SSP-350ST, 2x EIZO CG21
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

pibi píše:Je zbytečná lepší zvukovka, pokud budeš poslouchat přes nějaké aktivní sračky 5.1 za 3000,-
Tak s tím bych určitě nesouhlasil. Skoro jakákoliv zvukovka je lepší, než integrovaná (má to sice vyjímky - např. C-Media 5.1, nebo nějaké Genius 5.1). A uslyšíš to hned na první poslech - je to slyšel už ve srovnání ingráče s SB Live! - a to jsem to poslouchal na 2.1 repro Phillips asi za 1000Kč. Určitě doporučuji alespoň Audigy SE - odstup signál šum 100dB a zkreslení tam je v řádu setin procenta (spíš míň).
pibi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pibi »

Skutečně ne všechny onboard zvukovky nejsou špatné.
http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=641
AMD Ryzen 3 1300X, Gigabyte GA-AB350 Gaming 3, WD Black, M.2 2280 - 256GB, Seasonic SSP-350ST, 2x EIZO CG21
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

já si taky myslim a právěže na první poslech to neni až tak jistý. co bejvá ale jistý - to bejvá ten šum.... jinak v ceně 500kč je to asi jedno
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

pibi píše:Skutečně ne všechny onboard zvukovky nejsou špatné.
http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=641
Však jasně, že ne. Ale kvalitní on-board zvukovky se vidí fakt málo - buď nová Live! 7.1, myslím že jsem viděl i integr. Audigy SE, ale jsou i dobré zvukovky s čipem ALC850, ale toto je většinou na deskách za 4k+ - ne každý si kupuje takovou desku.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

ono k plastovym 5-ti W chrchlatkum (satelitum) a jednomu velkymu plastovymu sub duneni je jedno co mas za zvukovku. kvalitni zvukovka potrebuje kvalitni bedny
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

kéž by ty setelity měly 5W :lol:
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

to je pravda nekdy ani to ne :roll:
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Don píše:ono k plastovym 5-ti W chrchlatkum (satelitum) a jednomu velkymu plastovymu sub duneni je jedno co mas za zvukovku. kvalitni zvukovka potrebuje kvalitni bedny
No, jako je to poznat dost hodně. Ten zvuk se dost hodně pročistí a je skoro jedno, jaké jsou k tomu bedny (nemyslím nějaké chrchláky za 200).
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký je rozdíl mezi ????

Příspěvek od aliencz »

koubek10 píše:Ahoj jaký je rozdíl mezi integrovanou zvukovkou a např. za 500Kč
Nejprve bych Ti dal za ouška :-) za ten nadpis, který je naprosto proti pravidlům (nikdo netuší, na co se ptáš) ..... dále už pak jen k tématu:

Povětšinou ANO, je rozdíl mezi integrovanou a PCI. Jsou však případy, kdy se rozdíly stírají, velmi kvalitní provedení na základní desce proti nejlevnější spotřebce s trapnými parametry. Nejčastější rozdíly jsou v rušení a šumu na integrovaných řešení, což PCI karty povětšinou nemají už od levnějších modelů. Z praxe, která činí desítky postavených PC mohu potvrdit, že PCI zvuková karta se vyplatí, pokud nám nejde jen o kancelářský poslech, ale chceme něco víc. Čím lepšími repro takovou kartu podpoříme, tím lépe - viz třeba thread o repro 2.0 http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

ono kdyz vetsina lidi posloucha mp3... tak je to uz uplne jedno... i kdyz to mas ve 256ti kbps je slyset jasny rozdil mezi originalem a nahravkou... a muzes pouzit lame atd. je to suce lepsi ale je to slyset
koubek10
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od koubek10 »

Ahoj už mám tuhle základní desku zvuk je dost dobrý řádný šum ne siším a to jsem muzikant až 6 let hraji na bicí sluch mám podle doktorky velmi dobrý. Ale mám důkaz zkoušel jsem to programem ten mi zjistil max. zkreslení 0.8% odstup od signálu 90db a odstup od šumu jen 83db frekvenční rozsah 25-25000hz Maximální vzorkovací frekvence 96 khz a to jsem čekal daleko horší výsledky já jsem sítím hodně spokojený že to je integrovaný.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“