Overclocking v ati tray tool

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
raptor
Začátečník
Začátečník

Overclocking v ati tray tool

Příspěvek od raptor »

Mám problém v ati tray tool. Chci v něm přetaktovat X1900XTX a nějak se nedaří. V menu overclocking je pořád disable a já nevím jak to povolit. Když změní frekvenci třeba Core speed a dám Apply, tak to zase skočí na default 500MHz. Nevíte někdo co s tím? CCC jsem odinstaloval.
CPU: E6750@3,6GHz + WB, MB: ASUS P5K-E RAM: 2x1GB GEIL DDR2 800 GPU: SAPPHIRE HD2900XT 512MB+WB, HDD: WD250KS SATA II | Zdroj: Enermax Liberty 500W | Case: CoolerMaster Centurion 530 2x 120mm Fan, DVD: Pioneer DVR 212, LCD: 19" EIZO 1910AS
Pawlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pawlis »

V ATT to nejde zkus program ATI overclocker nebo ATI TOOL.
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

A nemělo by se někde nejdřív zakázat 2D/3D takty?
Obrázek
raptor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od raptor »

A proč to v ATT nejde? Všude čtu jak je to nejlepší sw na přetaktování. V čem teda přetaktovat? V Ati tool? Ten zase ale neumí 2D/3D.
CPU: E6750@3,6GHz + WB, MB: ASUS P5K-E RAM: 2x1GB GEIL DDR2 800 GPU: SAPPHIRE HD2900XT 512MB+WB, HDD: WD250KS SATA II | Zdroj: Enermax Liberty 500W | Case: CoolerMaster Centurion 530 2x 120mm Fan, DVD: Pioneer DVR 212, LCD: 19" EIZO 1910AS
Pawlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pawlis »

Doporučuju si přečíst tenhle článek:
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0
raptor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od raptor »

Pawlis píše:Doporučuju si přečíst tenhle článek:
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0
No, podle tohoto článku jsem to zkoušel a výsledek je následující. Dám větší napětí do čipu a pamětí, otáčky ventilátoru na 100%, nataktuju čip a paměti na 700/800 (default u mé XTX je 650/775) a spustím 3DM2006. Pokud nic netaktuji, tak mám nějakých 6150 bodů, ale když to a AT nataktuji podle toho článku z PCT, tak mám pouze 5080 bodů. Jak je to tedy možné? Kde hledat problém? Tento problém jsem právě myslel, že vyřeší ATT, když ho tak každý vychvaluje, ale tam taktovat nejde vůbec. CCC jsem úplně odinstaloval, aby se to nepralo mezi sebou. Fakt nevím co teď udělat, aby to šlo nataktovat. Jinak když spustím AT, tak tam mám frekvece 500/600. To je asi pro 2D ne?
Pawlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pawlis »

Jo je to pro 2D. Nemas zapnutý AA nebo AF? muže to docela dost ovlivnit výsledek ve 3Dmarku. Zkus to jeste pres ten ATI Overclocker.
raptor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od raptor »

Pawlis píše:Jo je to pro 2D. Nemas zapnutý AA nebo AF? muže to docela dost ovlivnit výsledek ve 3Dmarku. Zkus to jeste pres ten ATI Overclocker.
Bylo to zapnutý. Bohužel to ale nic nevyřešilo. Víš co mám za problém? Když nataktuju tu kartu přes AT na 650/775 (což má být default té X1900XTX), tak se mi 3DM2006 někde v průběhu sekne a napíše, že aplikace došlo k neočekávané chybě. Pokud jdu s MHz ještě výš, tak je to to samé. Nějak nevím, ale přijde mi to jako by ta karta nejela ani na ty default frekvence 3D. Že byla špatná karta? Pokud vůbec nesahám na overclocking, tak všechno šlape jak má, ale pokud to jen trošku zvednu, tak je konec.
Pawlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pawlis »

Jeste to muzes zkusit nataktovat pres RivaTunner, Ten nejnovejsi podporuje i novy ovladace. Zkus zmenit v ATI Overclokeru to napeti na trochu vyssi nez je default. A pres ten RivaTunner to nataktovat, von totiz je ATi Tool docela problemovej, popripade muzes to napeti zmenit v nem a nataktovat ji v ATi OC nebo RivaTunneru(najdes ho v tyhle sekci s ovladacema). Jinak co se tyka SAPPHIRE, tak ja uz od nich nic nekoupim, ta moje totiz tky moc nataktit nejde, jadro mi da i 700Mhz, ale pameti i kdyz jsou 1.1ns, tak proste maximum je pro ne 750Mhz. Ja mel predtim tri karty GeForce a ty mi v taktovani problem nedelali, prisel SAFIR, a bac, je to tu. Proste jsem narazil na spatnej kus co se neda skoro nataktit. Sice me to zase tak nesre ale cekal jsem, ze kdyz si koupim kartu za 13k, ze bude tky neco umet. Jinak v tom ATI tool jsem ja taktoval tim zpusobem, ze jsem prvne nastavil napeti pro 3D, potom pomale zvysil frekvence az na ty co jsou ve 3D. Potom zase zvednul napeti, nataktoval jadro asi po 5Mhz az do 690ti, a potom taktil pameti, stejne si myslim, ze tkovyhle taktovani za chodu karte skodi, takze je lepsi to taktit pres ten RivaTunner nebo ATI OC. Snad se ti to konecne povede a nedopadnes jako ja, kartou to je samozrejme ale pokud ti nejde jen taktovat, tak te u reklamace poslou nekam, jestli ti jede aspon na default.
raptor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od raptor »

Hmm. Mě se zdá, že ta moje karta snad nejede ani na těch 650/775. :-( Poznám to nějak na kolik se mi přepne v 3D režimu? A ještě jedna věc. Můžu mít spuštěno ATT+AT nebo ATT+AOC?
Pawlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pawlis »

A stahnul sis ten RivaTunner ? V tom se da vsechno sledovat (frekvence GPU, pameti, napeti, teplota jadra, okoli, kolik zabira Video pamet, otacky vetraku a nevim co este). Krasne v tom poznas jaka je frekvence ve 3D nebo ve 2D. Da se v nem samozrejme i taktit. Co se tyka tech programu jestli muzou byt spusteny zaroven, tak muzou, akorat nevim estli to spolu nejak bojuje a nema to nasledne vliv na takteni, fakt si nejsu jistej. Doporucil bych ti zkusit prvne overit jestli ta karta jede prvne na ty frekvence ve 3D, apom to zkusit nataktit jen ATI OC, samozrejme to sleduj tim grafem v RivaTunneru.
Jeste obrazek, kde najdes v RT ten monitoring.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“