Problém s cache u Intel Celeron 1300/256/100/1,5

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Gattling
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problém s cache u Intel Celeron 1300/256/100/1,5

Příspěvek od Gattling »

Zdravím vás. Mám docela nepříjemný problém s chodem procesoru výše popsaným. Mám ho na desce MSI 694T Pro s AMI Bios v7.5. V manuálu se píše, že je podpora do 1,2 GHz, ale mně se ho podařilo rozjet a dokonce nataktovat na 1,56 GHz, ale problém je v tom, že při pokusu o boot se počítač vyresetuje nebo zamrzne.
Poté, co jsem zjistil, že když vypnu vnitřní i vnější cache, se počítač sice normálně bootoval, ale jeho rychlost se samozřejmě katastrofálně snížila na neakceptovatelnou hranici. Sice se mi pak ještě povedlo započít boot se zaplou i/e cache, ale ve chvíli, kdy se načítala plocha systému, vypadla grafika a na monitoru se objevilo Out of range...a grafika se deaktivovala.

Prosím, pokud máte jakýkoli nápad, trik, nějakou radu, cokoli a chcete se o ní podělit, sdělte mi ji. Jsem docela v koncích a nevím, co s tím. Těšil jsem se na upgrade a místo toho bez cache by došlo na propastný downgrade :x . Díky moc předem
Naposledy upravil(a) Gattling dne úte 30. kvě 2006, 23:41, celkem upraveno 1 x.
T182
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T182 »

Na frekv. 1300 ide bez problemov? ak ano tak najskorej to proste procak nezvlada a na tej doske asi vela nenataktujes bo mam taky pocit, ze nevie menit voltaz.
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

no já myslim jestli s tim procesorem náhodou netaktuješ i sběrnici, tzn agp, pci, to všechni strašně trpí a ani to nemůže jet, pochybuju že ta deska má agp/pci zámek, takže bych se na to vykašlal kvůli těm pár megahertzům.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

to že nataktujes v biosu procesor neznamena ze je stabilni a ze ti na te frekvenci bude fungovat....musis to zkusit v prime95 jestli to je stabilni nebo ne...
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

ocividne to ten procesor nezvlada... a mozna i sbernice agp
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Gattling
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Taktování

Příspěvek od Gattling »

Tak jako faktem je, že mi o těch 260 MHz nejde. Na to bych se klidně vykašlal ale původní takt 1300 MHz se nechytá se zapnutou cache a ani podtakt na 1.13 GHz. Je možné, že došlo k poškození cache?
nightik
Nováček
Nováček

Příspěvek od nightik »

hele mám stejnou desku i procesor jako ty, teda předpokládám že máš tualatin, já jen ho v pohodě nataktoval na 1.5ghz ale tam se stávalo že procesor občas zatuhnul při náročných aplikacích (hry atp) nebo se někdy odmítaly spustit windowsy - čili odhaduju že tohle už bude asi nějak maximum desky nebo to může být způsobený nedostatečným chlazením mám tam pouze referenční chladič, což by možná bylo pravděpodobnější protože na týhle desce chodí i P3 tualatin 1.8ghz, já jsem nakonec našel stabilní frekvenci asi 1.4ghz a problémy nejsou žádný. btw deska má pci/agp lock jen se musí nastavit v biosu

jestli je poškozená cache si netroufám říct
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

pridej mu napeti na 1,6V
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“