Half-Life 2: Episode One

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

sheeen píše:Tak jsem to rozjel a je o jak tak koukám jen odvar z HL2,žádný nový možnosti,nápady nic.Gordonovi Freemanovi pořád zůstal jeho trapnej manipulátor. Po dvou hodinách hraní jsem tam na nic geniálního nenarazil a ani jednou mě nezabili...divný.Jinak pokad je považováno za geniální střelit energetickou kouli někam odrazem,tak na něco tak genialního přijde i uplnej magor hned na druhej pokus nicméně někomu to asi genialní přijde...i takoví jsou mezi námi.Asi si pořídím Rubikovu kostku.Ale musím pochválit engine..je hezky vyladěnej a jede jak má btw. Alyx "Nesmrtelná" výborně dotváří tu nic moc AI co tam je použitá...žádný krytí,žádná krycí palba,granaty jsou házený jen tak aby se neřeklo,přesuny nepřítele taky na h***o...nepřítel na Vás běží jako pes,když v ruce držíte salám.V Tomhle se to na F.E.A.R. vůbec nehrabe.Vono to totiž není o 500% lepší,jak tu někdo tvrdí...i když je to určitě lepší než skvělý výborně hratelný Godfather Ale jinak slušná gamesa,ani moc nelituju,že jsem si ji pořídil..
zastak cerne bych to nevidel, nikdo od toho necekal vic nez od HL2, jelikoz jde jen o datadisk. ten logicky prinesl zlepseni grafiky (vzhledem k casove prodleve) a par dalsich vysvetleni jinak dost ubohyho konce HL2... je to jden datadisk... fear ma lepsi AI (o dost) a graficky taky, ale to nemuzes chtit po addonu na 2 roky starou hru, ktery zastak moc zmenit nemuze, duch HL2 zustal zachovan a veci se jen zlepsili nez zhorsily.. rozhodne sem se nenudil, jako to bylo obcas u fearu (uz nikdy kancelarske budovy)... a za ty prachy je to dobra zabava
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Tak jsem ji už taky dohrál, ale trochu jsem to nepobral. Začátek sedí dokonale ke konci HL2, ale to se o konci episody one říct nedá, nemohl by mi někdo vysvětlit proč vlastně ta citadela vybouchla ? na začátku jste s Alyx přece úspěšně "navrátili" jádro do nějakého klidového stavu ne ? né že by mi to vadilo .. ale není to trochu divný ? kam se schoval Kleiner ? kde jsou všichni ? a co rebelové, tam poumírali ? ...... efekt to byl ale nádhernej :)

a teď to projedu ještě jednou, a s komentářema :)
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

spirit64 píše:Tak jsem ji už taky dohrál, ale trochu jsem to nepobral. Začátek sedí dokonale ke konci HL2, ale to se o konci episody one říct nedá, nemohl by mi někdo vysvětlit proč vlastně ta citadela vybouchla ? na začátku jste s Alyx přece úspěšně "navrátili" jádro do nějakého klidového stavu ne ? né že by mi to vadilo .. ale není to trochu divný ? kam se schoval Kleiner ? kde jsou všichni ? a co rebelové, tam poumírali ? ...... efekt to byl ale nádhernej :)

a teď to projedu ještě jednou, a s komentářema :)
rebelove odjeli v drivejsim vlaku... jadro se tam vratilo jenom docasne aby se stihlo odejit z mesta, jinak myslim ze bylo v zajmu combine citadelu a mesto zncit, stejne uz ho nemeli pod kontrolou (viz napriklad antlioni v celim meste) .. konec je schvalne otevrenej :-)

jeste by me zajimalo jak ti to jde na ty integrovany nvidii, i s HDR?
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

spirit64 píše:nemohl by mi někdo vysvětlit proč vlastně ta citadela vybouchla ? na začátku jste s Alyx přece úspěšně "navrátili" jádro do nějakého klidového stavu ne ?
Ten "klidový stav" byl jen krátkodobý, Alyx ti to přece říkala. Buď jsi to přeslechl, nebo to chce zlepšit angličtinu :-)
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

to bude to moje lowendové repro :oops:
Teď jsem to znovu zapl, a hned mi to došlo. Kleiner vysílá na těch obrazovkách po městě ať se všichni okamžitě evakuují. Tak to pak mělo pointu :)
O to zajímavější bude episode two .... taky cítím v kostech spoždění - jednak Valve nebude moci použít tolik hotových prvků z HL2 (modifikované city17, občas k horšímu - např díry v domech co byli v HL2 v episode two nejsou :oops: ) a nějak se to celé bude muset odehrávat "trochu jinde". Nechám to na nich, rozhodně se dost těším. A taky doufám že to bude aspoň kapánek delší :( a ocenil bych nějakou tu novou zbraň ...
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

spirit64 píše:to bude to moje lowendové repro :oops:
Teď jsem to znovu zapl, a hned mi to došlo. Kleiner vysílá na těch obrazovkách po městě ať se všichni okamžitě evakuují. Tak to pak mělo pointu :)
O to zajímavější bude episode two .... taky cítím v kostech spoždění - jednak Valve nebude moci použít tolik hotových prvků z HL2 (modifikované city17, občas k horšímu - např díry v domech co byli v HL2 v episode two nejsou :oops: ) a nějak se to celé bude muset odehrávat "trochu jinde". Nechám to na nich, rozhodně se dost těším. A taky doufám že to bude aspoň kapánek delší :( a ocenil bych nějakou tu novou zbraň ...
bude to v lese tak asi misto pacidla bude klacek :-D ..... no libi se mi zmena prostredi, jako abych pravdu rek v EP1 mi uz obcas vadilo to mesto... porad to sami dokola.. ale jinak to udelat neslo...
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

palda píše:jeste by me zajimalo jak ti to jde na ty integrovany nvidii, i s HDR?
s HDR to ide na vsetkom, napr aj na mojej x800gto ktora normalne HDR nepodporuje
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Já jsem se do té hry opět zamiloval :inlove: s kamarádem se chystáme na pořádnou recenzi, pak doděláme i HL2. Teď například dělám analytiku episode one ( co chapter, to jedna hodina hraní, poslouchání komentářů a zapisování všeho co se stane :D )

Jinak na té integrované gf6100 - je to "plnohodnotný" čip šesté řady, takže s full hdr (podporuje 9.0 c a SM 3.0 ) to jede krásně (krásně to vypadá, ale ona hdr aktivně jako např. x1k radeony nepodporuje, takže je rozdíl v fps znatelný). Sice tam jsou asi drobné nedostatky oproti normálním grafikám (zkoušel jsem 1024x 768 a vše na max, ale omezuje mě paměť - 512 MB Vitesta 500@520 2.5-3-3-6 víc nedá :( ) jako například málo fps :evil:

Jinak pro srovnání s normálníma pamětma DDR400 netaktovanýma mi při 1GB ( 64 MB na grafice, víc nepotřebuje, rozdíly jsou skoro nulové) jel HL2 bez problémů, při dx 8.1 na střední detaily,textury, 4 x AF, víc si nepamatuju ale bylo to okolo 40 fps, někdy mnohem víc, někdy trochu míň.

Ale bez obav mohu říci že se jedná (po gf6150 co je o 50 mhz rychlejší, má 1080p/1080i standart, lepší videoscaling a nějaké blbinky) o nejlepší integrovanou grafiku :)

/// Jestli chceš, udělal jsem pár screenů ( 1280 x 960, všechno na max, full hdr atd)
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

spirit64 píše:Já jsem se do té hry opět zamiloval :inlove: s kamarádem se chystáme na pořádnou recenzi, pak doděláme i HL2. Teď například dělám analytiku episode one ( co chapter, to jedna hodina hraní, poslouchání komentářů a zapisování všeho co se stane :D )

Jinak na té integrované gf6100 - je to "plnohodnotný" čip šesté řady, takže s full hdr (podporuje 9.0 c a SM 3.0 ) to jede krásně (krásně to vypadá, ale ona hdr aktivně jako např. x1k radeony nepodporuje, takže je rozdíl v fps znatelný). Sice tam jsou asi drobné nedostatky oproti normálním grafikám (zkoušel jsem 1024x 768 a vše na max, ale omezuje mě paměť - 512 MB Vitesta 500@520 2.5-3-3-6 víc nedá :( ) jako například málo fps :evil:

Jinak pro srovnání s normálníma pamětma DDR400 netaktovanýma mi při 1GB ( 64 MB na grafice, víc nepotřebuje, rozdíly jsou skoro nulové) jel HL2 bez problémů, při dx 8.1 na střední detaily,textury, 4 x AF, víc si nepamatuju ale bylo to okolo 40 fps, někdy mnohem víc, někdy trochu míň.

Ale bez obav mohu říci že se jedná (po gf6150 co je o 50 mhz rychlejší, má 1080p/1080i standart, lepší videoscaling a nějaké blbinky) o nejlepší integrovanou grafiku :)

/// Jestli chceš, udělal jsem pár screenů ( 1280 x 960, všechno na max, full hdr atd)
podle screenu to vypada dobre... jen me zajimalo jak si ta integrovana poradi s HDR v Source enginu :-) ale koukam ze je to jenom limitace pameti (ono obycejne 512MB je na tu hru pro maximalni detaily malo, a k tomu jeste kdyz si neco GK ukousne....), tak to docela cumim, ja hraji v 1024x768 2xAA,8xAF (jinak vsechno max) a u toho jadra jsem mel i pod 20 (ze zacatku kdyz k nemu s alyx pribehnem) jinak se to statecne drzelo vsude nad 40ti, lost coast a DoD sli vyrazne hur... (fakt dekuju za to ze to delaly i pro ten xbox :-D )
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

beardie píše:aj na mojej x800gto ktora normalne HDR nepodporuje
to je samozřejmě blbost, jakýkoli DX9 Radeon podporuje HDR. I sestřina 9550 :roll:

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
sheeen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheeen »

palda píše:
sheeen píše:Tak jsem to rozjel a je o jak tak koukám jen odvar z HL2,žádný nový možnosti,nápady nic.Gordonovi Freemanovi pořád zůstal jeho trapnej manipulátor. Po dvou hodinách hraní jsem tam na nic geniálního nenarazil a ani jednou mě nezabili...divný.Jinak pokad je považováno za geniální střelit energetickou kouli někam odrazem,tak na něco tak genialního přijde i uplnej magor hned na druhej pokus nicméně někomu to asi genialní přijde...i takoví jsou mezi námi.Asi si pořídím Rubikovu kostku.Ale musím pochválit engine..je hezky vyladěnej a jede jak má btw. Alyx "Nesmrtelná" výborně dotváří tu nic moc AI co tam je použitá...žádný krytí,žádná krycí palba,granaty jsou házený jen tak aby se neřeklo,přesuny nepřítele taky na h***o...nepřítel na Vás běží jako pes,když v ruce držíte salám.V Tomhle se to na F.E.A.R. vůbec nehrabe.Vono to totiž není o 500% lepší,jak tu někdo tvrdí...i když je to určitě lepší než skvělý výborně hratelný Godfather Ale jinak slušná gamesa,ani moc nelituju,že jsem si ji pořídil..
zastak cerne bych to nevidel, nikdo od toho necekal vic nez od HL2, jelikoz jde jen o datadisk. ten logicky prinesl zlepseni grafiky (vzhledem k casove prodleve) a par dalsich vysvetleni jinak dost ubohyho konce HL2... je to jden datadisk... fear ma lepsi AI (o dost) a graficky taky, ale to nemuzes chtit po addonu na 2 roky starou hru, ktery zastak moc zmenit nemuze, duch HL2 zustal zachovan a veci se jen zlepsili nez zhorsily.. rozhodne sem se nenudil, jako to bylo obcas u fearu (uz nikdy kancelarske budovy)... a za ty prachy je to dobra zabava
Já to tak černě nevidím,jen jsem se ohradil vůči slovům pana Hulána který tvrdil ,že je to o 500% lepší než F.E.A.R. líp to vypadá atd...Navíc,když použil slovo geniální,myslím že joho význam tímto podstatně degradoval. Nebo nevím,asi jsme všichni,co jsem tady geniální. A ta nasmrtelná Alyx je taky k po*rání,když jí nechám,vystřílí tam všechny jak Rambo,ne ,že bych ji rad viděl na zemi v kaluži krve,ale testoval jsem jak je dobrá...a musím řict,nechtěl bych ji někde potkat.Vystřílí tam četu chlápků s hi-techovýma puškama a já mám jen bouchačku. Trochu smyslu pro realitu by to chtělo...nebo za chvíli bude Alyx synonymem Chucka Norrise :lol:
MSI GE60 Intel Core i7-3610QM, 8GB RAM (DDR3), 15.6" FullHD, NVIDIA GeForce GTX 660M (2GB DDR5), 750GB HDD (7200RPM), SSD 60GB, BluRay
AMD XP 2500@3200+Arctic Cooling Copper Silent 2 M,GPU:Leadtek7600GT TDH256MB@620/1620Mhz RAM:2048MB-2xKingmax DUAL@445MHz 8-3-3-2,5,MB:MSI K7N2 LSR(nForce2Ultra),HDD1:Segate160GBSATA150,HDD2:Seagate250GBSATA300,FDD:Sony MPF 920Z 3,5",DVD-RW:MSI DR16-A2,DVD-ROMLG52xWi-Fi LAN:Edimax EW-7126PCI,Case:Evercase ACE4252 ATX,PSU Fortron Blue Storm 400W(PFC)+3 x 8cm cooler Mon:AOC 7A+,Windows 7 Proffesional, SECURED BY:MSE
MSI GX600px-014cz C2DT7500@2,4GHz, 4GB RAM, nVIDIA 8600M-GT, HDD WD250GB
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

Honny píše:
beardie píše:aj na mojej x800gto ktora normalne HDR nepodporuje
to je samozřejmě blbost, jakýkoli DX9 Radeon podporuje HDR. I sestřina 9550 :roll:
neni HDR SM 2.0 ako HDR SM 3.0 8-)
ktora ina hra ktora nie je na source engine ma HDR schopne bezat aj na starsich kartach?
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

beardie píše:
Honny píše:to je samozřejmě blbost, jakýkoli DX9 Radeon podporuje HDR. I sestřina 9550 :roll:
neni HDR SM 2.0 ako HDR SM 3.0 8-)
ktora ina hra ktora nie je na source engine ma HDR schopne bezat aj na starsich kartach?
oni stare radeony 95xx-9800 maji shadery 2.0+ a HDR podoruji, jen hry ho nepodporovaly, jelikoz HDR nebylo ve specifikacich DX9.0a ani b ale az v 9.0c ktere ma shadery 3.0 (navic nvidia FX shadery 2.0+ nemela, tak se musela zachovat kompatibilita)
piXar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

.

Příspěvek od piXar »

Měl jsem tu čest, je to bezesporu nejlepší herní počin tohoto roku. O tom jaký jsem skalní příznivec série Hal-life mluvit nemusím ............. half-life ( jak jednička, tak of. force, tak blue shift ( ... ) , tak dvojka, tak ep.1 ) je moje nejoblíbenější hra, své důvody říkám všem na potkání, tedy dneska vás ušetřím :). Chci vám jenom říct, že ep.1 za to určitě stojí a že já jsem nadšen ! Dovolil jsem si udělat skromný wallpaper:

http://www.kompaktnidisk.wz.cz/wall.jpg
( ještě tu mám jednu alyX vysoké kvality, z ní bude taky jeden, časem )

enjoy :wink:.
ITspot.cz - nejen seriózní blog o IT a Internetu.
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

tak jsem to taky dohrál a mužu říct že se mi to libilo hlavně ten konec ty efekty jsou pěkny
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Sem asi tupej, ale hnedka v zacatcich sem se zasek. Sem u jadra a nevim jak dal, nejde tam nic udelat a nic se nedeje :oops:
2 screeny aby bylo jasny kde vlastne sem, pls o radu Obrázek Obrázek
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
2d.n3k
Nováček
Nováček

Příspěvek od 2d.n3k »

jak se ta zářící koule (jádro) zmenší že se nedotýká toho zbytku mostu co tam zbyl tak přeběhni na druhou stranu a tam už někam dojdeš(teď si nemůžu vzpomenout)
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

OK, diky. Uz me to napadlo, ale usmazilo me to, tak sem myslel ze tudy cesta nevede :-D Pociham si na to zmenseni :roll:
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
piXar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piXar »

2d.n3k píše:jak se ta zářící koule (jádro) zmenší že se nedotýká toho zbytku mostu co tam zbyl tak přeběhni na druhou stranu a tam už někam dojdeš(teď si nemůžu vzpomenout)
jj, tak nějak to funguje :).

btw, docela by mě zajímalo na jakých sestavách to hrajete a kolik máte fps.
ITspot.cz - nejen seriózní blog o IT a Internetu.
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

piXar píše:
2d.n3k píše:jak se ta zářící koule (jádro) zmenší že se nedotýká toho zbytku mostu co tam zbyl tak přeběhni na druhou stranu a tam už někam dojdeš(teď si nemůžu vzpomenout)
jj, tak nějak to funguje :).

btw, docela by mě zajímalo na jakých sestavách to hrajete a kolik máte fps.
/CPU/ AMD Sempron 64 2800+ (1600@1808MHz,226x8) s AC Freezer 64 (31°C/37°C) /BOARD/ MSI K8N Neo3-F /RAM/ 1536MB DDR400 (A-DATA,PQI) CL2.0(@380MHz, 3-3-7-7) /VGA/ MSI ATI Radeon x1300PRO 256MB DDR2 (600/800@650/850)

vsechno na plno
vsync off
AA 2x, 8xAF
HDR Full
1024x768 85Hz, Catalist 6.5 a mam prumerne 40fps (podle mista) v akci to pod 40 neklesa, jen u toho jadra jsem mel i pod 25
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“