Textový LCD displej

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

LPT je 378, 3F8 je COM2 :)
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
DJDuly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDuly »

TomV píše:2 DJDuli : zkontroluj v BIOSu, jestli máš nastavenej režim paralelního portu jako ECP + EPP... Pak taky, jestli máš soft dobře nastavenej, co se týče adresy portu. Ostatně zkontroluj i tu adresu, systém to mohl z nějakýho důvodu změnit. Pro LPT1 je standardně 3F8h.
Tak sem dal na tví rady a zjistil sem že mám v biosu nastaveno jen epp.Tak sem to přehodil ale vono nic! Skusil sem ještě samotný ecp a pak ještě ssp nebo tak nějak. Ale displej mi pořád nic neukáže. Soft bych měl mít nastavenej dobře (doufám :oops: ). Adresu mám nastavenou na 378 tak co ještě? Kde sem udělal chybu? Zapojení bych měl mít dobře, pokud by byla chyba tak si myslim že by to ukazovalo aspoň něco nebo že by ukazoval nějaký zmatený znaky.
<< Modding is not my hobby, modding is my life >>
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

€agle píše:LPT je 378, 3F8 je COM2 :)
Pravda. Jsem idiot. :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Lami
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lami »

DJDuly píše:... Ale displej mi pořád nic neukáže ...
Mel jsem podobny problem (mrkni o stranku drive). Po dlouhem testovani jsem se nakonec dobral k tomuto softiku:
http://www.crystalfontz.com/software/CF ... index.html (info tady)
S jeho pomoci jsem mimo jine zjistil, ze piny jak jsou popsane ve schematu vubec neodpovidaji tomu, co se mi objevuje na LPT. S pomoci nastavovani jednotlivych signalu v tomto programku jsem objevil co mi z toho ve skutecnosti leze a po predratovani to nabehlo. Zkusil bych tento programek a voltmetr, omerit co se objevuje na pinech. Casto jsou spojeny sousedni piny, nebo spatny kontakt nekde atd. Vetsinou neprobehne spravne inicializace a displej se nedostane ani k tomu zobrazovat nejake znaky.
VIA Nehemiah @ 1GHz fanless, 512MB DDR 266, VIA Epia MS1000E, VIA UniChrome AGP, Hauppage PVR-350, Maxtor 300GB, DVD-RW, Gentoo Linux ;-)
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

Přemýšlel jsem, že si pořídím tento http://www.gme.cz/index.php?action=deta ... pict=&jaz=
Bohužel jsem nevygooglil datasheet :x . Nemáte někdo tenhle display ? Kdyžtak napište jestli je zapojení vývodů nějak přeházený nebo ne. Dik
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

je to stejný
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

jj, je to stejný, pinů je tam 16 a poslední dva jsou podsvícení...
DJDuly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDuly »

Poraďte mi prosím s nastavením jaLCD. chtěl bych ovládat jednotlivé body na lcd. Něco ve stylu toho znaku amd co měl na displeji stoobi.Jetli už to tady na foru někde je tak mi prosím pošlete odkaz. Nějak sem to nenašel... :oops: dík
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

Zapojil jsem, ale místo prvního a druhého řádku mi svítí první a třetí. Je to správně ?
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

Takto jede, ale když vypnu napájení tak problikává :-( to jako že tam jdou data ale je to divný když tam není napájení
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

Trochu jsem si s tím pohrál :twisted: výsledek:
http://rapidshare.de/files/22277819/LCD.rar.html - 6,6MB .mov
DJDuly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDuly »

Oneeye_IO píše:Trochu jsem si s tím pohrál :twisted: výsledek:
http://rapidshare.de/files/22277819/LCD.rar.html - 6,6MB .mov
Jo celkem pěkný, co používáš za program?
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

DJDuly píše:
Oneeye_IO píše:...
Jo celkem pěkný, co používáš za program?
JalCDs, ale potřeboval bych ještě něco odpovídajícího pro linux :sad:
DJDuly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDuly »

Oneeye_IO píše:
DJDuly píše: Jo celkem pěkný, co používáš za program?
JalCDs, ale potřeboval bych ještě něco odpovídajícího pro linux :sad:
Hele a jak se jmenuje ta funkce co ti zobrazuje to jak ti to hraje, myslim ten sloupcovej Vu metr, nějak sem ho tam nenašel a ještě jak se jmenujou ti hodiny. :oops: Dík
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

DJDuly píše:
Oneeye_IO píše: JalCDs, ale potřeboval bych ještě něco odpovídajícího pro linux :sad:
Hele a jak se jmenuje ta funkce co ti zobrazuje to jak ti to hraje, myslim ten sloupcovej Vu metr, nějak sem ho tam nenašel a ještě jak se jmenujou ti hodiny. :oops: Dík
Ten VU metr je ve skutečnosti spectrum analyzer :wink: , je v sekci winamp a efects. Pro funkčnost je potřeba mít nějakej plugin ve winampu, já si to nepamatuju, ale je to tam popsany. Stačí stáhnout jeden soubor dát dosložky winamp->plugins a spustit ho ve winampu. Na LCD by měl potom normálně jet.

Ty hodiny jsou Fullscreen clocks model 1 :wink:
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Oneeye_IO píše: Ty hodiny jsou Fullscreen clocks model 1 :wink:
Vejdou se ale jen na 4 radkovej displey. Pro mensi se musi pouzit funkce date a time v polozce system.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
DJDuly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDuly »

Oneeye_IO píše:...

spectrum analyzer to je přesně to co sem myslel, jen sem nějak nevěděl jak to nazvat. :oops: Dík
BLOOR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BLOOR »

Oneeye_IO píše:Přemýšlel jsem, že si pořídím tento http://www.gme.cz/index.php?action=deta ... pict=&jaz=
Pěkný video a asi do toho displaye pudu taky, ale nevíš jestli se prodává i červeně podsvícenej? Na GME mají naprd info. Nebo v jiným krámu...neviděli jste někdo červeně podsvícenej?
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Barvu si muzes sam zmenit.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Sweeteck
Nováček
Nováček

LCD

Příspěvek od Sweeteck »

Tak ho mam sestavenej a nejde, JaLCD nejde, Smartie 5.1, 5.3 ani nejnovejsi 5.4B3 nejde, LCDCenter nejde, kdybych se pos..l na strop tak to nerozchodim jinde nez v http://www.crystalfontz.com/software/CF ... index.html. Tam to najede ok, nastavim normalne 378h a 20x4 a jede na 8bit i 4bit, ale jinde fakt ne, semtam neco problikne ale nic. Poradte pls ;-(
Ted jsem jeste zkusil ten origos Crystal Control a taky kulovy :(
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“