Sestava PC - komponenty

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Lugo
Nováček
Nováček

Sestava PC - komponenty

Příspěvek od Lugo »

Zdravím :) Jsem tu nový takže doufám,že hned ze začátku něco nepokazím tím,že zde vložím téma ohledně rady s stavbou pc... :)

Měl bych na Vás velkou prosbu...hodlám si sestavit sám PC a vybral jsem tyto komponenty...muj dotaz je jeslti si spolu navzajem budou dobře "rozumět" :wink:

Všem předem moc děkuji :)

MB GIGABYTE K8NF-9 Ultra nForce4U S939, PCIe,SATA2,GLAN,1394
CPU AMD ATHLON 64 3200+ Tray socket 939 Venice
AMD Arctic-Cooling FREEZER 64 PRO
2x DIMM DDR 512MB 400MHZ TRANSCEND CL 2.5 JR
GK MSI NX7600GT T2D 256MB DDR3,2xDVI,TV-out,PCIEx16
HD WD CAVIAR XL WD2500KS 250 GB SATAII300 7200 RPM,16MBcache
Eurocase 400W

//EfineSS: Lepe tomu bude v PC sestavach.. :wink: Presun z nakupni poradny..
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Myslim, ze v dnesni dobe neni moc dobre stavet PC na s.939 (kvuli budouci rozsiritelnosti), takze ja byt tebou, radeji bych sahl po s. M2.. Tzn. jiny CPU, MB a jiny pameti (DDR2).
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Lugo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lugo »

Děkuji...samozřejmě jsem také dost omezen cenou tak možná proto i s.939...DDR2 jsou už cenově skoro stejné...ale v nejhorším se dá vždy v této sestave za DDR2 přehodit ne? :)

A jinak co se týče celé sestavy takto jak je mělo by vše chodit?

P.S.: Děkuji za přesunuti :)
imperator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od imperator »

ten zdroj by som vymenil daj si tam fortrona 400w s aktivnym pfc bude to stacit aj ako vykon aj ako ticho...
BLOOR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BLOOR »

Grafiku bych vzal tuhle...má DDR3 paměti, takže po OC srovnatelná s 7600GT
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37815
a recence
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=44

//EDIT: Tím ušetříš peníze a koupíš kvalitní zdroj např.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32705
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Lugo píše: ... DDR2 jsou už cenově skoro stejné...ale v nejhorším se dá vždy v této sestave za DDR2 přehodit ne? :)
Tak to se opravdu nedá :roll:
Goldnoob team proud member!
Lugo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lugo »

Thellwin píše:
Lugo píše: ... DDR2 jsou už cenově skoro stejné...ale v nejhorším se dá vždy v této sestave za DDR2 přehodit ne? :)
Tak to se opravdu nedá :roll:
Sorry moje chyba.... :?
Lugo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lugo »

imperator píše:ten zdroj by som vymenil daj si tam fortrona 400w s aktivnym pfc bude to stacit aj ako vykon aj ako ticho...
Nakonec jsem to přehodnotil a vezmu zdroj 450W měl by být i tichy...
Lugo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lugo »

Tu grafiku by jste měnili?

potřebuji ale aby byla odsud... http://interlink.tsbohemia.cz/

Pak ještě potřebuji nějakou grafiku misto Radeona 8500 do sestavy Athlon 2100+ 3*256Mb DDR. Něco o trošku lepší než stavajíci radeon..ale cena jen do dvou a opět z TSB... :?
BLOOR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BLOOR »

Lugo píše:
imperator píše:ten zdroj by som vymenil daj si tam fortrona 400w s aktivnym pfc bude to stacit aj ako vykon aj ako ticho...
Nakonec jsem to přehodnotil a vezmu zdroj 450W měl by být i tichy...
Vezmeš NoName (EC) 450W?? Proč se nás tedy ptáš, když si sám vybereš to nejhorší. Všechny rady od EfineSS, imperator a mě jsou skvělé, ale ty si vezmeš stejně něco jinýho.

//EDIT: potřebuji ale aby byla odsud... http://interlink.tsbohemia.cz/ => To si měl napsat už na začátek. Většina lidí na PCT vybírá u CZC.
Lugo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lugo »

BLOOR píše:
Lugo píše: Nakonec jsem to přehodnotil a vezmu zdroj 450W měl by být i tichy...
Vezmeš NoName (EC) 450W?? Proč se nás tedy ptáš, když si sám vybereš to nejhorší. Všechny rady od EfineSS, imperator a mě jsou skvělé, ale ty si vezmeš stejně něco jinýho.

//EDIT: potřebuji ale aby byla odsud... http://interlink.tsbohemia.cz/ => To si měl napsat už na začátek. Většina lidí na PCT vybírá u CZC.

Řekl jsem snad,že rady které zde byly zmíněny jsou špatné?

Příště hned na začátek dám jméno firmy od které to chci :wink:
bubacomp
Nováček
Nováček

Re: Sestava PC - komponenty

Příspěvek od bubacomp »

Lugo píše:Zdravím :) Jsem tu nový takže doufám,že hned ze začátku něco nepokazím tím,že zde vložím téma ohledně rady s stavbou pc... :)

Měl bych na Vás velkou prosbu...hodlám si sestavit sám PC a vybral jsem tyto komponenty...muj dotaz je jeslti si spolu navzajem budou dobře "rozumět" :wink:

Všem předem moc děkuji :)

MB GIGABYTE K8NF-9 Ultra nForce4U S939, PCIe,SATA2,GLAN,1394
CPU AMD ATHLON 64 3200+ Tray socket 939 Venice
AMD Arctic-Cooling FREEZER 64 PRO
2x DIMM DDR 512MB 400MHZ TRANSCEND CL 2.5 JR
GK MSI NX7600GT T2D 256MB DDR3,2xDVI,TV-out,PCIEx16
HD WD CAVIAR XL WD2500KS 250 GB SATAII300 7200 RPM,16MBcache
Eurocase 400W

//EfineSS: Lepe tomu bude v PC sestavach.. :wink: Presun z nakupni poradny..
Skvělá sestava, není k tomu co říct
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

2bubacomp: Až na ten zdroj... , po mých zkušenostech s EC :evil: bych si od nich už v životě nic nekoupil.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
amd.21
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od amd.21 »

setava dobra,hlavne ne zdroj eurocase!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to je konec,sice by to utahnout mel,ale jak dlouho to bude tahat fakt nevim...
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
Lugo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lugo »

Kamarád má stejný Eurocase jako jsem si vybral já tudíž i zdroj 450W a je s ním spokojený... Co je na něm tak špatného? :?

Děkuji :) Jen ještě uvažuji jeslti trošku nepřiplatit a koupit víc paměti. Co myslíte ?
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Lugo píše:Kamarád má stejný Eurocase jako jsem si vybral já tudíž i zdroj 450W a je s ním spokojený... Co je na něm tak špatného? :?
Tady je zajímavý článek o některých zdrojích od různých výrobců, doporučuji přečíst.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
imperator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od imperator »

fakt neviem mam jedneho eurocasa 350W je takmer nepocutelny neviem preco je to este zdroj starej specifikacie ked bola silna 3,3 a 5v vetva..... ale to ticho je brutalne.... fakt nepocutelny to asi preto ze ten vykon je chaby ;)
http://www.eurocase.cz/Czech/MDL5470A.php

je v nom athlon xp 2200+ mx5200 256mb pameti a disk.... ide to vcelku v pohode ale tolko vela staznosti na eurocase som za cely zivot nevidel... a co tak zdroje mercury napr ? na ktorych som bezal fest dlho alebo frontier ;) v praci bezia nepretrzite mozno 2-3 roky a bezproblemovo tak preco kazdemu ten eurocase vyhara ? nechapem
Lugo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lugo »

Taky nevím proč je tolik stížností na Eurocase... :? Kamarádovi navíc jeden 24hodin v kuse a v pohodě..

A co si myslíte o těch paměti? Bude 1GB chvíli stačit ? :) Nebo raději už "přitlačit"?
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Také mám zatím EC zdroj a funguje, ale vnitřek prostě kvalitní není.
Jakou kapacitu pamětí zvolit záleží hlavně na tobě. Sám musíš vedět, jak moc hraješ náročné hry. Každopádně vyšší kapacitou nic neskazíš.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
imperator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od imperator »

giga staci uplne... 2gb ti pridaju tak max 5% vykonu ak vobec...teda aspon do hier ostatne aplikacie nevim
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“