Jinýmy slovy Tě štve, že nemůžeš na sobě mít víc enchantutejch věcíICE píše:taky se mi nelibi ten system davani veci na sebe. nelibi se mi, ze nemuzu mit kosili pod brnenim a na tom robu...
TES4 : Oblivion - dojmy, zážitky, zkušenosti, questy
Moderátor: Baneshee
- Rajče
- Mírně pokročilý

- Vivec
- Středně pokročilý

- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Buď se nech zavřít to lochu a pak za tebou přijde posel se vzkazem od "vedoucího" thief guildy Grey Foxe, nebo podplať nějakýho žebráka, ať ti o něm něco poví..Až budeš v thief guildě, tak pak můžeš kradený věci určitým lidem prodat. Jeden je třeba v Brumě v hospodě...Gr8 Vivec píše:...
a taky kde se dá prodat kradený zboží- nebo spíš kde najdu thief guildu, vykrad sem půl města, mám toho plný bedny ale prodat nemůžu nic
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
no presne tak. a taky mam rad plaste a ted jsou mi upirany... vetsinou po meste couram v dark brotherhood kapi, ale nekdy potrebuju taky nandat brneni... :-/Rajče píše:Jinýmy slovy Tě štve, že nemůžeš na sobě mít víc enchantutejch věcíICE píše:taky se mi nelibi ten system davani veci na sebe. nelibi se mi, ze nemuzu mit kosili pod brnenim a na tom robu...
kdyz to nejde mecem, tak to jde ohnem (a naopak). treba nekromanti vydrzi tak jednu moji ranu longswordem... gobliny mlatim stealthnutej zdalky ohnem.Gr8 Vivec píše:nemáte někdo nějaký tipy jak na protivníka se štítem? neska mě dvakrát zabil goblin s mace a štítem, ty sviňky se strašně dobře krejou že je vůbec nedávám...
a taky kde se dá prodat kradený zboží- nebo spíš kde najdu thief guildu, vykrad sem půl města, mám toho plný bedny ale prodat nemůžu nic
ad. prodej. najdi zebraka, nacpi mu prachy aby te mel rad a dej pokec o thieves guild...
BTW, ti co ste hrali za dark brotherhood, taky vam bylo tak lito luciena la chance?
A jeste jeden muj pruser. Ztratil jsem Shadowmere. Vunec nevim, jak se to mohlo stat, nekam sem s ni dojel, pak jsem cestoval "rychlozpuseobem" do jinyho mesta a pak sem si vsiml asi po 7 hodinach hrani, ze uz ji nemam. co mam napsat do konzole abych ji vyvolal? znam akorat prikazy COC a TCL
jeste se zkusim podivat do lucienovy pevnosti...
- Isghole
- Začátečník

-
zdar a silu
mam dotazek ohledne cestovani "rychlozpusobem" (jak to nazval ICE). jsem na zacatku, teprve 3 lvl (zavrel jsem prvni branu oblivion); je na to potreba nejaky tele"kamen" nebo je to kouzlo pomoci svitku? je to soucasti deje hry (ze na to narazim), nebo to najdu?
- nebavi me jezdit pres "celou mapu" na koni (ale diky Bohu za nej)
mam dotazek ohledne cestovani "rychlozpusobem" (jak to nazval ICE). jsem na zacatku, teprve 3 lvl (zavrel jsem prvni branu oblivion); je na to potreba nejaky tele"kamen" nebo je to kouzlo pomoci svitku? je to soucasti deje hry (ze na to narazim), nebo to najdu?
Sestava: Athlon AM2 3500+ (1,8GHz), 2x1024 DDR GeiL dual (800MHz), Sata II WD 250 GB , GF Leadteck 8800GTX 756MB (500/1800),SB Audigy ES, Fortron Bluestorm 500W, repro Logitech 2.1 Z2200 THX, logitech G5
- Pseer
- Nováček

-
Cestování se provádí tak, že vylezeš ven z dungeonu, dáš si F4 mapu a klikneš na místo, kam by ses chtěl dostat. Je však nutné, abys to místo už znal, či dříve navštívil. Ale zase se tak ochudíš o pár super západů slunceIsghole píše:zdar a silu
mam dotazek ohledne cestovani "rychlozpusobem" (jak to nazval ICE). - nebavi me jezdit pres "celou mapu" na koni (ale diky Bohu za nej)
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Isghole píše:zdar a silu
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
- Vivec
- Středně pokročilý

tak napíšu nějaký zážitky z hraní 
1) hraju za thiefa, už kolem lvl. 5 v pohodě otevřu jakejkoliv zámek, sice párkrát zlomim paklíč ale když jich mám 200 tak se nic neděje, to je pro mě trochu zklámání, navíc když se vloupu do domu někouho bohatýho tak má v truhle s nejlepšim zákem tak akorát kukuřici...
2) asi tak do 7. lvl sem ty potvory ještě zvládal, teď na 11 se celkem nechytám, troll si mě dá na dvě tři rány, prase ještě zabiju, s medvědem je to 50:50, někdy já, někdy medvěd, asi sem moc naskiloval ve měste sneak, security, mercantile a speechcraft a ty bojový skilly moc ne, tak teď běhám po lesích a zabíjim slabý potvory
3) celkem mě oproti morrowindu sere styl obchodování, fakt opruz kliknout na každou věc a dát potvrdit, neni nějakej plugin jak se toho zbavit, navíc celekm nechápu proč měnili systém peněz obchodníků, koupí nejdráž věc za 500 ale věcí klidně dohromady koupí za 20000, trochu nelogický
4) málo zbraní a zbroje, to je podle mě škoda, že už brnění neni rozkouskovaný po každý části, tohle mi víc připomíná diablo, to samý zbraně, už nemůžu posuzovat jestli je lepší zbraň 5-10 nebo 1-15, jenom kouknu na útok a tim to končí, navíc mě štve že nemůžu pod brněnim mít kalhoty a košili, ano uznávám že chci víc magickejch věcí na sebe
5) ukradnu koně, v divočině z něj sesednu abych bojoval, nasednu a vyhoděj mě z mage guildy, bug?
no sem trochu zklamanej, hlavně tim jak je to zjednodušený oproti morrowindu, ale na druhou stranu třeba ta AI je docela cool
1) hraju za thiefa, už kolem lvl. 5 v pohodě otevřu jakejkoliv zámek, sice párkrát zlomim paklíč ale když jich mám 200 tak se nic neděje, to je pro mě trochu zklámání, navíc když se vloupu do domu někouho bohatýho tak má v truhle s nejlepšim zákem tak akorát kukuřici...
2) asi tak do 7. lvl sem ty potvory ještě zvládal, teď na 11 se celkem nechytám, troll si mě dá na dvě tři rány, prase ještě zabiju, s medvědem je to 50:50, někdy já, někdy medvěd, asi sem moc naskiloval ve měste sneak, security, mercantile a speechcraft a ty bojový skilly moc ne, tak teď běhám po lesích a zabíjim slabý potvory
3) celkem mě oproti morrowindu sere styl obchodování, fakt opruz kliknout na každou věc a dát potvrdit, neni nějakej plugin jak se toho zbavit, navíc celekm nechápu proč měnili systém peněz obchodníků, koupí nejdráž věc za 500 ale věcí klidně dohromady koupí za 20000, trochu nelogický
4) málo zbraní a zbroje, to je podle mě škoda, že už brnění neni rozkouskovaný po každý části, tohle mi víc připomíná diablo, to samý zbraně, už nemůžu posuzovat jestli je lepší zbraň 5-10 nebo 1-15, jenom kouknu na útok a tim to končí, navíc mě štve že nemůžu pod brněnim mít kalhoty a košili, ano uznávám že chci víc magickejch věcí na sebe
5) ukradnu koně, v divočině z něj sesednu abych bojoval, nasednu a vyhoděj mě z mage guildy, bug?
no sem trochu zklamanej, hlavně tim jak je to zjednodušený oproti morrowindu, ale na druhou stranu třeba ta AI je docela cool
- Voloď
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no mam taky problem dost zavazny a to ze som sa stal upirom ( fakt nevim preco ...
) no a viem ze mam sit za tou nejakou starou cuzou tam vpravo na mape pod Cheyndhalom, bol som tam, len ona odo man cche 5 soul gemov ( mal som ich asi 20 ale som ich ja idiot predal
) no a teraz sa ma vsetci boja a nic mi nikdo nechce predat .... co mam robit? ist hladat daslei nejake dungeouny kde by som ich mohol najst ( ale presiel som ich uz fakt vela tak neviem neviem .... ) ? da sa nejak docielit aby mi niekto nieco predal?
DAKUJEM vopred za nejaku radu aj ked ich asi moc nebude
load nechcem lebo prve znamky premeny bol istyrasne davno, len mna nenapadlo ze sa zo mna stava upir ...
a strasne ma stve ze cez den (tak okolo obeda) som asi za 5s tuhy ....
load nechcem lebo prve znamky premeny bol istyrasne davno, len mna nenapadlo ze sa zo mna stava upir ...
a strasne ma stve ze cez den (tak okolo obeda) som asi za 5s tuhy ....
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pokud chceš, aby se tě zase chvíli nebáli a nezabíjelo tě světlo, tak musíš někoho ve spánku vycucat a tvoje upírský vlastnosti zase poklesnou a všechno bude zase na chvíli ok...Asi nejlepší je vycucávat žebráky, ale je to celkem jedno, prostě k někomu (když spí) přijď, objeví se ti taková zvláštní ikonka, klikni a je to...Voloď píše:...
Jinak k tomu questu potřebuješ grand soul gemy...Dají se sehnat různě po mage guildách, koupit i ukrást...
- Voloď
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
aha takze ked niekoho vycucam tak sa ma nebudu na urcity cas ludia bat?
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo, nějak tak..přesně ti klesne vampirism na 25, což znamená, že ti nebude denní světlo nijak ubližovat, lidi se k tobě budou chovat normálně a skilly, který jako upír máš, budou na nízký úrovni. Každej den (nebo nějak tak), ti pak přibývá vampirism o dalších 25 bodů, když máš vampirism 100, tak se ti začne stávat to, co jsi tady zrovna popsal, že nikdo s tebou nebude chtít nic mít...Pokud někoho vycucáš (i třeba při vampirism 50 nebo 75), tak ti zase automaticky vampirism klesne na těch 25Voloď píše:aha takze ked niekoho vycucam tak sa ma nebudu na urcity cas ludia bat?
- Voloď
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no a este tie grand soul gemy .... bol som zatial v 3 dedinach v mages guildoch, ale iba v 1 bol aj obchod, tam 1 mali, potom v tych dalsich 2 som nasiel nejake ale to boli len lesse a petty soul gem ....
inac sa mi to vobec nepaci byt upir, a celkovo to tam byt ani nemuselo si myslim
, lebo je s tym potom vela starosti, furt chodit z mesta do mesta .... 
inac sa mi to vobec nepaci byt upir, a celkovo to tam byt ani nemuselo si myslim
- Jája
- Středně pokročilý

to Voloď: musíš sehnat grand soulgemy který jsou prázdný - soul level none
pár typů kde je sehnat najdeš tady http://oblivion.bonusweb.cz/questy/lecbaupirstvi.html
Jinak s upírstvím se dá úplně vpohodě žít, stačí se jen držet na hladině 25-50 a to tak že prostě nespíš a nepoužíváš wait. Je to totiž udělaný tak že další "level" upírství se ti překlopí vždy po cca 24h od té doby co jsi naposledy někoho vysál ale až po spánku nebo wait.
pár typů kde je sehnat najdeš tady http://oblivion.bonusweb.cz/questy/lecbaupirstvi.html
Jinak s upírstvím se dá úplně vpohodě žít, stačí se jen držet na hladině 25-50 a to tak že prostě nespíš a nepoužíváš wait. Je to totiž udělaný tak že další "level" upírství se ti překlopí vždy po cca 24h od té doby co jsi naposledy někoho vysál ale až po spánku nebo wait.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Isghole
- Začátečník

-
zdravim, neco ode me ke hre:
jsem na 4 lvl a teprve ted se mi hra zacina zazirat do kuze
srovnal bych to imho s Gothic 2. zpocatku se mi nelibilo ovladani a par veci, ale zvykl jsem si, totez tady. jde jen o zvyk a milovnici rpg nemaji na vyber. staci u toho chvili posedet a pak to zacne. se zakladni postavou je to vcelku nuda, ale jak se hra a dej rozjede, zvysuji se vseobecne vase (herni) moznosti. vcera jsem se stal grand champion v arene v imperial city. jsou tam skvely vydelky, teda aspon pro me. ted bojuju s temi zvyraty. to je moc libivy (jen me stve, ze je to pouze jednou tydne). krom toho jsem zavrel 2 oblivion brany. tam jsem si sehnal mou zatim nejlepsi zbran a vyzbroj. hraju to s modpackem v1.3 od radka hulana (omlouvam se jestli je to jmeno jinak) a je to mnohem stabilnejsi. diky bohu.
mnozstvi questu je nadherny - porad je co delat
jedna z mala veci, co me stve, je nabijeni magickych zbrani. jelikoz nejsem specializovany na magii, tak musim porad nekoho z "mage guild" schanet. tady se chci rovnou zeptat, kde jinde se da nabit zbran?
pak neco k ukolum:
nevim si rady s temito - Azura's shrine - mam tam neco ziskat, ale pise mi to, ze nejsem na patricnym lvl (musim mit lvl 2, asi v magii)
- Sacobown's ruin (nebo neco takovyho) - tam musim sebrat x-mnozstvi rostliny s nazvem "Nintron"; nasel jsem tam pouze tri (plus jednu jsem slohnul z lodi v pristavu nejakyho mesta a dalsi nevim kde, takze jich mam 5 ks)
- a posledni co nevim jak dal - je to hlavni quest, musim nekam nahoru na mape, kdyz tam prijdu, k tem kamenum, tak mi to pise,ze se mam nekam podivat (jestli do nejakyho pruvodce nebo nevim), abych zjistil kudy dal
pls poradte mi
diky
PS: tod zatim vsechno ode me; verim, ze hra bude cim dal tim lepsi
jsem na 4 lvl a teprve ted se mi hra zacina zazirat do kuze
mnozstvi questu je nadherny - porad je co delat
jedna z mala veci, co me stve, je nabijeni magickych zbrani. jelikoz nejsem specializovany na magii, tak musim porad nekoho z "mage guild" schanet. tady se chci rovnou zeptat, kde jinde se da nabit zbran?
pak neco k ukolum:
nevim si rady s temito - Azura's shrine - mam tam neco ziskat, ale pise mi to, ze nejsem na patricnym lvl (musim mit lvl 2, asi v magii)
- Sacobown's ruin (nebo neco takovyho) - tam musim sebrat x-mnozstvi rostliny s nazvem "Nintron"; nasel jsem tam pouze tri (plus jednu jsem slohnul z lodi v pristavu nejakyho mesta a dalsi nevim kde, takze jich mam 5 ks)
- a posledni co nevim jak dal - je to hlavni quest, musim nekam nahoru na mape, kdyz tam prijdu, k tem kamenum, tak mi to pise,ze se mam nekam podivat (jestli do nejakyho pruvodce nebo nevim), abych zjistil kudy dal
pls poradte mi
diky
PS: tod zatim vsechno ode me; verim, ze hra bude cim dal tim lepsi
Sestava: Athlon AM2 3500+ (1,8GHz), 2x1024 DDR GeiL dual (800MHz), Sata II WD 250 GB , GF Leadteck 8800GTX 756MB (500/1800),SB Audigy ES, Fortron Bluestorm 500W, repro Logitech 2.1 Z2200 THX, logitech G5
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Voloď
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jezis to je dlhy quest s tym upirstvom ....
prosim vas este, v tom clanku bolo pisane ze ten krvepyr najdem v brane do oblivionu v Kvatchi a Cheyndhale, lenze Kvatch je uz zavreta a v Cheyndhale nejak ziadnu nevidim .... 
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Krvepýr bude asi geniální překlad Bloodgrass, že? No tak ten prostě najdeš v Oblivionu, v jakýkoliv bráně...a že by jich po mapě mělo bejt.Voloď píše:jezis to je dlhy quest s tym upirstvom ....prosim vas este, v tom clanku bolo pisane ze ten krvepyr najdem v brane do oblivionu v Kvatchi a Cheyndhale, lenze Kvatch je uz zavreta a v Cheyndhale nejak ziadnu nevidim ....
- Voloď
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a to proste ked pobeham po mape tak nejake dalsie brany najdem, alebo to pocas deja na ne natrafim .... Kvatch som uz zavrel, tak by som rad ze kde najdem dalsiu .... 
- PetoS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: