Prosim o radu s RAID u disku S-ATA

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
JOHNNY
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Prosim o radu s RAID u disku S-ATA

Příspěvek od JOHNNY »

Zdravim vsechny.
Mam dva Disky Maxtor 120 GB 7.200 otacek a chci si je zapojit na RAID.
Mam desku ASUS P4P800 i865. Disky zapojim a bezproblemu nastavim v biosu na RAID a bootovani z RAIDU. V dalsim biosu pro RAIDY si nastavim a vytvorim RAIDx0 ( Strip ).
Problem je v tom ze mi nejdou nainstalovat XinXP. Pri zacatku instalace normalne vlozim disketu s ovladacem pro RAID. Bezproblemu se mi nainstaluje ale v dalsim kroku se mi vypise ze nelze pokracovat v instalaci protoze windows nenasel zadny disk.
Driver pro RAID je od VIA. Zkousel jsem i novejsi ale nepomohlo to.
Prosim poradte.
Diky moc.
1. Sestava Intel E5200 2.5GHz, HDD Samsung 640GB F1, 2x 1GB DDR2, VGA 4850 512MB DDR5, Win7 64-bit
2. Notebook Toshiba Satellite A500, Intel C2D P7450 2.13GHz,2x 2GB DDR3, 500 (5400), VGA NV GT 230M 1GB DDR3, 16" 1366x768 lesk LED, Win7 64-bit
3. Notebook Acer Intel P D-C T2370 1.73GHz, 2x 1GB DDR2, 160 (5400), SMulti, 12.1" WXGA lesk, int. VGA X3100, Win7 64-bit
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Windows se zřejmně pokoušejí nainstalovat na pevný disk na standartním ATA řadiči. Nevím, jak je to řešené u tvého Asusu, ale u mého ABITu se RAID nastavuje ve zvláštním konfigurátoru po POSTu a je tam nastavení pro použití RAIDového pole jako sys disk.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

je to toto http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=P4P800-VM&langs=01 ???
jak jsi přišel na to, že ten RAID je VIA ? podle mě to má RAID od intelu - ICH5R... :roll:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Přesně tak. VIA pokud vím čip pro RAID vůbec nemá, na to jsou tu jiný experti (Promise, SiliconImage,...). Jestli je tam i865, tak je SATA RAID určitě řešenej ze southbridge (jak psal MaWa - ICH5R), takže tam nemají VIA ovladače co dělat...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

TomV píše:Přesně tak. VIA pokud vím čip pro RAID vůbec nemá...
ale má - VT8237, navíc docela dost dobrý kousek. používá se tušim v kt600 a kt800...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosim o radu s RAID u disku S-ATA

Příspěvek od JanoF »

JOHNNY píše:Zdravim vsechny.
Mam dva Disky Maxtor 120 GB 7.200 otacek a chci si je zapojit na RAID.
Mam desku ASUS P4P800 i865. Disky zapojim a bezproblemu nastavim v biosu na RAID a bootovani z RAIDU. V dalsim biosu pro RAIDY si nastavim a vytvorim RAIDx0 ( Strip ).
Problem je v tom ze mi nejdou nainstalovat XinXP. Pri zacatku instalace normalne vlozim disketu s ovladacem pro RAID. Bezproblemu se mi nainstaluje ale v dalsim kroku se mi vypise ze nelze pokracovat v instalaci protoze windows nenasel zadny disk.
Driver pro RAID je od VIA. Zkousel jsem i novejsi ale nepomohlo to.
Prosim poradte.
Diky moc.
suhlasim s MaWom tam raid urcite nieje o via ale na 100 percent od intlu
mas tam dva sata radice alebo len jeden 2 portovy 4portovy alebo 1dvojportovy a 1stvorportovy
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“