error disc

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
rena comp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

error disc

Příspěvek od rena comp »

Zdar pařani. Mám dotaz na disk. Mám segate baracuda 160 gb sata , mám ho rozdělený na 3 disky. Na C jsem měl jako obvykle systém a na dalších dvou hry a data. Nedávno se mi z ničeho nic ve win. disk sekl a zamrznul. Nenaskočil ani po restartu. Byl jse nucen přeinstalovat win. ale při formátování c se zasekl na 10% a konec instalace. To se stalo několikrát po sobě. Jediné kdy proběhlo formátování celého C bylo¨přes rychlé formátování. Jelikož jsem měl obavu, že by se systém zasekl opět, tak jsem systém nainstaloval na E. Dotaz zní zdali je tato chyba na reklamaci a zda může být systém nainstalovaný na E- jestli není nějak přibržděný. Děkuji za odpověď.
Belisarius
Nováček
Nováček

Příspěvek od Belisarius »

Viděl bych to na vadné sektory. Měl jsem podobný problém s WD 80 GB. Prostě jednoho dne vytuhnul...
To podporuje i skutečnost, že se ti jej nepodařilo zformátovat, jenom v rychlém modu se ti to povedlo: normálně totiž při formátování je kontrolován i povrch média, zatímco při rychlém se jenom vytvoří MFT či FAT (podle souborového systému) a formátovací program spoléhá na tebe, že disk je v pořádku.
WinXP jdou nainstalovat na jiný oddíl, podle mne jsou skutečně brzděny, pokud na C není též Windows (jednou jsem to tak zkoušel a skutečně se mi to zdálo pomalejší).
Hlavně a především, problém se ti podařilo vyřešit jenom na čas, vadné sektory jsou jako rakovina, mají tendenci se rozrůstat. S tím souvisí, že i když jsi nainstaloval Windows jinam, bootovací rutiny jsou na C. Vadné sektory lze dočasně odstranit programem HDDregenerator, který pracuje na principu skrytí vadných sektorů (firmware disku má dvě tabulky sektorů: zdravé - používané a nepoužívané, HDDreg je prostě jenom přesune do druhé tabulky).
Ale jestliže máš disk v záruce, potom není co řešit a je nutno jej reklamovat.
amd.21
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od amd.21 »

preformatovat disk na souborovy system ntfs a projet scandiskem kvuli vadnych sektoru...
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“