konverze formátů

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
matii
Nováček
Nováček

konverze formátů

Příspěvek od matii »

Ahoj, začínám s digitálním videem prosím poraďte.
Z mini DV kamery dostanu film do PC a bez změny kvality ho převedu do AVI formátu. Jenže ten jak známo zabírá velké množství místa, takže jsem pomocí různých programů zkoušel převod do MPEG2 apod.

Prosím poraďte jaké máte zkušenosti s různými studii a convertory a co používáte vy. Rád bych než nakoupím za drahé peníze nějaký soft měl jistotu, že to poběží. Moje dosavadní zkušenosti:

Ulead video studio : při zpracování AVI-MPEG2 zhoršuje kvalitu i při nastavení na 100%

Pinnacle 10 - kvalitní (dodáno ke kameře), ale převod do jiných formátů než AVI je za peníze (tedy vyplatí se investovat ?)

Různé konvertory volně stažitelné i demoverze - vždy se mi zdá že je MPEG o něco horší než to AVI (rozmazanější, někdy ostré ale trhané apod.)

Prosím tedy uživatele mini dv kamer aby mi napsali jak a na čem zpracovávají natočené snímky. Předem děkuji.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak bez ztraty kvality to do avi není:)
Každá komprese je znát!
Vyzkoušej trial verze než neco koupiš:)
Používám Pinnacle Studio 9 a Vegas.
Do mpeg2 píšeš ale jaky datový tok? 9000kbps je DVD kvalita pro ideo 224kbps pro audio.....každy prevod se na tom podepíše...
btw: ktomuto tematu je tu toho opravdu hodne:)
Nekdy se dá vyčistit video pomocí filtrů, zaostřit atd. musiš si stím vyhrat.
Pokud to nebudeš stříhat a jen prevadet jak píšeš ty tak nepotrebujes střihové programy....
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
matii
Nováček
Nováček

d

Příspěvek od matii »

Děkuji, prosím i ostatní o názor jaké programy používají a jak jsou s nimi spokojeni. Rád bych si vybral opravdu to nej, když už musím investovat Děkuji.

P.S. Jde mi především o to, jak převést např. 8GB soubor AVI (do jakého formátu a čím) tak, aby byl co nejmenší pro vypálení na DVD a co nejkvalitnější. Nejde mi o kompromis mezi těmito aspekty, kvalita je rozhodující.
Díky.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Pokud kvalita tak do DVD :)
Pro každeho je neco jiného nej;)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 matii : V první řadě by tě tu měl někdo informovat, že AVI není formát. AVI je kontejner, tedy multimediální soubor, který může obsahovat video a zvuk, oboje v téměř libovolném formátu. Na první pohled nepoznáš, jaké formáty zvuku a obrazu se uvnitř kontejneru skrývají. Kontejnerů je víc, vzpomenu si třeba na AVI, MPG, MKV, OGM, MP4... A třeba video ve formátu MPEG 4 může být ve všech, snad kromě OGM. To jen pro pořádek.

Co máš : video stažené z DV kamery, tj. soubor AVI s videem ve formátu PAL DV a zvukem PCM 16 bitů, 48 kHz.

Co si potřebujeme ujasnit je, co chceš. Jestli to má být DivX, nebo DVD Video... to je na tobě.
Naposledy upravil(a) TomV dne sob 3. čer 2006, 16:55, celkem upraveno 1 x.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Henk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Henk »

Já používám na stažení do PC bezztrátový kodek MJPEG s co možná nejvyše nastaveným procentem kvality.
Pak pro střih a různé úpravy, filmové přechody atd použít Pinnacle (většinou se dodává ke střihovým kartám), nebo Adobe Premiere (Poloprofi a hoooodně drahé). Tuším že jsem někde viděl volně ke stažení Adobe Elements ale nevím jestli to je trial nebo ne.
Pokud chceš vystřihnout pouze nevhodné scény + použít nějaké filtry na zlepšení obrazu, stačí VirtualDub (zadarmo).
Nakonec to z programu vyexportuješ do kodeku jaký potřebuješ (DivX, Xvid, MPEG).

Jinak hodně o střihu je i zde:
Motto:Chlop je od chlompani a roba od robeni !!

C2D 8400;Noctua NH-U12P;Asus P5K Premium; 2*2GB A-Data Vitesta; Gigabyte GeForce 8800GT; HDD WD 250AAKS; HDD WD 500AAKS;
matii
Nováček
Nováček

thx

Příspěvek od matii »

Díky všem, jak už jsem napsal, tak s dig.videem teprv začínám.
Nejde mi ani tak o sestřihání videa, jako spíš o to jak a čím nejlépe zpracovat výsledný sestříhaný produkt který má třeba okolo 5GB, tak aby šel vypálit na DVD a v co neljepší kvalitě přehrát na klasickém DVD přehrávači.

Příklad : Natočené scény převedu z kamery přes Pinnacle 10 trial (součástí dodávky) do PC ve formátu tuším je to PAL DV. V tomto programu si film sestříhám, ale na záložce výstup lze výsledný produkt převést pouze do AVI nebo MPEG2, ostatní za dokoupení přes internet. Jde mi o to, zda investovat peníze do těchto nástaveb Pinnacle, nebo zda jsou levnější popřípadě free verze nějakých konvertorů do DVD formátu. (několik demoverzí jsem zkoušel, avšak výsledný produkt byl vždy o něco horší než ten DV formát nebo AVI). Děkuji.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: thx

Příspěvek od TomV »

matii píše:několik demoverzí jsem zkoušel, avšak výsledný produkt byl vždy o něco horší než ten DV formát nebo AVI). Děkuji.
Převod do MPEGu bude vždycky horší, než DV. Nicméně s tím AVI jsi mně asi nepochopil - AVI není formát. Když řekneš, že to "bylo horší, než AVI", tak z toho opravdu nevím vůbec nic, jelikož příponu .avi může mít asi třicet formátů obrazu s asi deseti možnými formáty zvuku...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak to převed do DivX nejakych 2000Kbps pro video mulitpass kodování:)
Každá komprese ti zhorší video i zvuk.....;)
matii
Nováček
Nováček

thx

Příspěvek od matii »

ad AVI...já tě chápu a rozumím tomu, ale ten program (Pinnacle10) to tak nabízí...Převod do AVI (výsledný soubor má koncovku .avi a je strašně velkej), dál do MPEG2 a další za peníze MPEG4, PAL DVD atd.

Když každá komprese kvalitu zhorší, tak mi řekněte jak to dělaj, že mají na 1DVD dvouhodinový film v nádherný kvalitě ? Tohle by mě zajímalo. V té nekomprimované podobě se mi vejde na DVD tak max.20 minut.
Dokonce i formát PAL DVD převedený jakousi demoverzí byl při nastavení na MAX kvalitu horší než originál. Buď je špatný ten program a tudíž se ptám na nějaký kvalitní, nebo jak to vlastně dělat aby video na DVD mělo 99,9% kvality záznamu z DV kamery.

Předem díky za trpělivost.. :D
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: thx

Příspěvek od Dzin »

matii píše:ad AVI...já tě chápu a rozumím tomu, ale ten program (Pinnacle10) to tak nabízí...Převod do AVI (výsledný soubor má koncovku .avi a je strašně velkej), dál do MPEG2 a další za peníze MPEG4, PAL DVD atd.

Když každá komprese kvalitu zhorší, tak mi řekněte jak to dělaj, že mají na 1DVD dvouhodinový film v nádherný kvalitě ? Tohle by mě zajímalo. V té nekomprimované podobě se mi vejde na DVD tak max.20 minut.
Dokonce i formát PAL DVD převedený jakousi demoverzí byl při nastavení na MAX kvalitu horší než originál. Buď je špatný ten program a tudíž se ptám na nějaký kvalitní, nebo jak to vlastně dělat aby video na DVD mělo 99,9% kvality záznamu z DV kamery.

Předem díky za trpělivost.. :D
Nezlob se ale je videt že tomu ani trochu nerozumíš:)
ano je tam do avi, ale taky musiš nastavit parametry stejne jako u mpeg apod.!!!!
Doporučuji nastudovat základy......
Zkusil si vubec neco co sme Ti tu radily? Třeba do "tveho avi" DivX 2000kbps mulitpass pro video a 224kbps v mp3 pro audio?
Jinak DivX a Xvid je nejlepši kvalita versus velikost.... samozřejmne z dostupnych kodeků.....
To není programem, ale nastavením!!! Sice každy program má svuj kodér a ale kodek je stejny....a hlavne to se liší mnimálne.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“