AcoustiFan DustProof Quiet 120mm Fan

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

AcoustiFan DustProof Quiet 120mm Fan

Příspěvek od misadlouhz »

Právě kupuji tento fan odsud - http://www.overclockers.co.uk/acatalog/ ... 2d005_2dAF

Zde jsou specifikace - http://www.acoustiproducts.com/en/acous ... tproof.asp

a zde recenze - http://www.virtual-hideout.net/reviews/ ... ndex.shtml

Podle recenzenta je to NEJTIŠŠÍ FAN jaký testoval, cituji: "This is a quiet fan. Easily the quietest I've tested (and I've seen and heard everything from Antecs to Sunons, YSTechs, Panaflos and even Radio Shack howlers). Up to this point, the Panaflo has been my favorite for noise, but this fan is much quieter. At 12 volts, there was a barely noticeable hum, and I mean barely noticeable. At 7.5 Volts, the hum disappeared, and at 5 volts I held the fan right up next to my ear and I couldn't hear it. Surprisingly, at 5 Volts the fan still produced enough air to feel it at arms length."

Přiznává, že to se svými 56.3 CFM není zdaleka nejsilnější 120mm fan, ale vzhledem k "hluku" a možnosti snadno snížít otáčky přiloženými redukcemi je jedinečný. Je dost drahý, téměř 19liber, to je 8-9stovek, ale objednal jsem a po výkendu napíšu, jak se to s ním má :-).

CPU: Intel Core i5-2500K, chladič Zalman CNPS10X Quiet; MB: MSI P67A-C43 (B3); HD: SSD Kingston SNV425S2 64GB, Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATAII, 2 externí; DVD mechanika: nějaká; RAM: Corsair 8GB Kit DDR3 1600MHz CL9 Vengeance XMP; GPU: nVidia GeForce GTX280 (650MHz) - MSI N280GTX-2D1G-OC 1GB DDR3; ZVUK: Asus Xonar HDAV1.3, integrovaný stereo zesilovač Yamaha A-S500, regálovky Tannoy Sensys DC1, sluchátka Sennheiser HD595; LCD: 32" LCD TV LG LH3000; periferie: klávesnice Razer Lycosa, myš Razer Lachesis, podložka Razer eXactMat; case: CoolerMaster Centurion Ammo 533 tower; zdroj: Corsair TX650 - 650W; CASE FAN: AcoustiFan DustProof Quiet 120mm; OC: žádný; OS: Windows 7 CZ 64bit
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

na spcr kvuli nemu uplne blazni, tak napis jaky je :?
btw kolik te stoji posta?
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Cujo píše:na spcr kvuli nemu uplne blazni, tak napis jaky je :?
btw kolik te stoji posta?
jsem v anglii, ale i tak - 8 liber pro UK mainland, ale v zásilce je i Sb X-Fi a Sennheisery PC160 :-)

CPU: Intel Core i5-2500K, chladič Zalman CNPS10X Quiet; MB: MSI P67A-C43 (B3); HD: SSD Kingston SNV425S2 64GB, Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATAII, 2 externí; DVD mechanika: nějaká; RAM: Corsair 8GB Kit DDR3 1600MHz CL9 Vengeance XMP; GPU: nVidia GeForce GTX280 (650MHz) - MSI N280GTX-2D1G-OC 1GB DDR3; ZVUK: Asus Xonar HDAV1.3, integrovaný stereo zesilovač Yamaha A-S500, regálovky Tannoy Sensys DC1, sluchátka Sennheiser HD595; LCD: 32" LCD TV LG LH3000; periferie: klávesnice Razer Lycosa, myš Razer Lachesis, podložka Razer eXactMat; case: CoolerMaster Centurion Ammo 533 tower; zdroj: Corsair TX650 - 650W; CASE FAN: AcoustiFan DustProof Quiet 120mm; OC: žádný; OS: Windows 7 CZ 64bit
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

ok pak se s tebou kdyztak domluvim :)
jsi tam dlouhodobe?
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Cujo píše:ok pak se s tebou kdyztak domluvim :)
jsi tam dlouhodobe?
jsem tu na nedistribučním pobytu

Krutas57
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No tak

Příspěvek od Krutas57 »

Mě moje dva TT Smart case fan 12cm stačej 8)
Tohle jsou jen názory nezkušeného uživatele, tak mě PLS nekamenujte :)
misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

napíšu, jen co dořeším potíže s X-Fi na Win x64

misadlouhz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak jsem zpět

udělal jsem pár amatérských měření a výsledek...

předtím mi chladil skříň poměrně výkonný Antec Cooling Fan 120mm Blue Led Lights - byl to tahoun, ale hrozně řval. Ještě předtím jsem měl ve skříni ještě o drobet hlučnější fan dodávaný se skříní, a ten byl srovnatelně silný jako Antec. V lednu se mi pohybovala teplota CPU do třiceti a nyní, pár dní před instalací DustProof AcoustiFana tak do 42°C po 3Dmarku05+06. Grafická karta byla tak do padesáti a něco max. (jsou už parné dny). Ostatní komponenty mám odvětrávané naprosto obyčejnými stock fany, CPU i grafiku takže nic moc. Přesto case fan (antec) všechny ostatní přehlušoval - nyní ne (AcoustiFan) . I když mi jede na 12V, je nejtišším fanem v PC a přesto sám zvládne odvětrat v těchto pařácích PC, které není taktované. Teploty jsou o něco vyšší, vzhledem k Antecu, který byl fakt dobrý (a hlučný), a to 45-46°C max po záteži, v klidovém stavu 28-33°C podle toho jestli je horké poledne nebo chladný večer, a grafika má 50°C bez zátěže max. . Když přepnu na 7.5V, tak se fan naprosto ztiší, že bych řekl, že jej nezaznamenávám (poblíž mi sice hlučí cpu, ale když přiložíte ucho k fanu, tak až pak něco z něj zaslechnete), při 12V je snesitelně, příjemně tichý, a také není přes ostatní komponenty slyšet.Takže prozatím jej nechám přes léto na 12V a až dokoupím tiché (a výkonnější) chlazení na další komponenty, tak možná přejdu na 7,5, na podzim a zimu určitě. Takže to shrnu - po výměně za siláka Anteca stoupla teplota o 3°C cca, a při snížení napětí a otáček DustProof fana na 7.5V o další dva stupně nahoru. Na 5V jsem fan ani nezkoušel - byl by úplně tichý, v mém případě to nemá cenu, ale už by asi sám skříň odvětrat nedokázal, no v těchhle pařácích určitě ne.

Trošku si postěžuji na dodávané příslušenství - chybí v krabici letáček vysvětlující, která redukce je na které napětí, na to musíte na web produktu. Jinak je uživatelsky přívětivý, otáčky monitoruje+nabíjí se ze zdroje, je černočerný, nic extra(vagantního). Prostě je super tichý a o něco slabší než fany co si zakládají na síle odfuku a dá se ještě ztišit přes redukce.

To je tak všechno, snad to stačí...

alooha scoooooby douuuuuu

Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“