Odišla batéria na noteboooku?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Norwaiz
Nováček
Nováček

Odišla batéria na noteboooku?

Příspěvek od Norwaiz »

Mám ASUS A3000 (3500N), približne 2 roky. V poslednej dobe batéria prestala mať takú výdrž ako na začiatku. V poslednej dobe vydržal notebook zapnutý asi 10 minút, takže ho mám napojený stále do elektrickej sieti. Problém vznikol vtedy, keď som pripojil napájací kábel do notebooku, kontrolka napájania mi svietila, no keď som checl zapnút notebook tak sa mi to nepodarilo resp. zaplo ho ale nasledovne ho vyplo. Neskôr mi prestalo indikovať dokonca stav napájania zo siete, čiže notebook je vlastne nefunkčný. Skúšal som vyhodiť batériu a spustiť bez nej (a tiež ďaľšie kombinácie), no výsledok je rovnaký.
Je šanca, že chyba je v nejakom kontakte, čo by sa dalo opraviť alebo je to chyba batérie a treba kúpiť novú (nová stojí cca 7.000,-Sk) alebo ho môžem hodiť rovno do koša?

Díki za radu.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

jeslti se takhle snížila výdrž, tak buď kup novou, nebo pohledej po netu mezi firmama, co repasujou baterky - v podstatě vymění jen články takže platíš jen za ní namísto baterky, kde platíš i obal a elektroniku.

btw: soused na koleji měl problémek s nabíječkou - měla špatný kontakt takže když připojil nouta, tak chvíli nabíjela a chvíli ne tak mu totálně odešla baterka asi za 4 měsíce.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“