Olympus servisní menu a ISO50 až 10000

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Olympus servisní menu a ISO50 až 10000

Příspěvek od Skodik »

Zdravim,
Díky prolomení do servisního menu Olympusu můžete nyní nastavit i ISO50 až ISO10000. Uvnitř ukázkové fotky a návod na zobrazení servisního menu!! Opravdu me to tak natchlo, ze jsem musel sepsat i takhle ucelenej clanecek.

Tak, co na to rikate? (nemyslim ani tak clanek), ale celkove, jak to to docela vsem Olympus natrel? (nic ve zlym :razz: ) :)

http://skodik.no-ip.com/index.php?id=e- ... e-500_hack

EDIT: jasne, ze jsem myslel oblast digitalnich zrcadlovek, kde nikdo nema nizsi jak 100ISO, az ted Oly
Naposledy upravil(a) Skodik dne ned 28. kvě 2006, 22:24, celkem upraveno 1 x.
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

proč natřel? stejně sou vyšší prakticky nepoužitelný... a ISO50 mám já v defaultu...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Honny píše:proč natřel? stejně sou vyšší prakticky nepoužitelný... a ISO50 mám já v defaultu...
eh nejses krapet mimo misu :roll:
Hehe on sice Skodik nenapsal u jakyho olympusu ale stejne te to neomlouva :lol:
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

sx02 píše:
Honny píše:proč natřel? stejně sou vyšší prakticky nepoužitelný... a ISO50 mám já v defaultu...
eh nejses krapet mimo misu :roll:
Hehe on sice Skodik nenapsal u jakyho olympusu ale stejne te to neomlouva :lol:
No jiste ze jsem myslel digitalni zrcadlovky, sorry, ze jsem to nenapsal :) Nahodou ja si ted hraju s tema vysokejma ISO jsem zjistil ze to ma tak zhruba stejnou citlivost jak lidske oko i vcetne toho sumu, to myslim jako v hodne velke tme, kde taky clovek vidi tak nejak skoro prd. Jinak ve dne samo nefotim na 4000 ;)
Krasne se s tim spehuji sousedi s 300mm na F4,5 a ISO4000 jim vidis az do obyvaku bez blesku parada :lol:
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

sx02 píše:eh nejses krapet mimo misu :roll:
myslim že ne, je fakt že mám EVF "zrcadlovku", ale i tak... :wink: šum sux

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

jj to věřim. mazeček :-) už asi vim jakej cca foťák koupim příště :lol:
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Honny píše:
sx02 píše:eh nejses krapet mimo misu :roll:
myslim že ne, je fakt že mám EVF "zrcadlovku", ale i tak... :wink: šum sux
Eh tak pro tvoji informaci se to tyka pouze E-systemu (E-1,300,500,330)kterej je od nejaky evf "zcadlovky" nekde uplne jinde.
Takze mimo ses.-srovnavas holinky a hodinky :lol:
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

mno newim. hlavně že to má tu citlivost. výrobci vědí proč do levnejch kompaktů perou 800 a víc - šum to sice má ale vyfotíš co potřebuješ - často chceš jen tu informaci a ne pěknou fotku. mno a tohle by se ti teda splnilo uplně nádherně.... jinak jasný že pro normál foto k ničemu ale já zas bych neměl větší potřebu než ISO 800 s malym šumem což už hafo foťáků splňuje...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

crashPC píše:mno newim. hlavně že to má tu citlivost. výrobci vědí proč do levnejch kompaktů perou 800 a víc - šum to sice má ale vyfotíš co potřebuješ - často chceš jen tu informaci a ne pěknou fotku. mno a tohle by se ti teda splnilo uplně nádherně.... jinak jasný že pro normál foto k ničemu ale já zas bych neměl větší potřebu než ISO 800 s malym šumem což už hafo foťáků splňuje...
No ja ISO800 casto provozuju jako beznou provozni hodnotu, vecer v barech, galavecerech apod. Proste 4000 je uplne jine kafe to fakt foti ve "tme".
Carper
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carper »

Skodik píše:Krasne se s tim spehuji sousedi s 300mm na F4,5 a ISO4000 jim vidis az do obyvaku bez blesku parada :lol:
objektiv 300mm a cropfaktor jako krava, no to uz muze byt dobrej dalekohled :wink:
nefotim... digitalizuju :oops:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Carper píše:objektiv 300mm a cropfaktor jako krava, no to uz muze byt dobrej dalekohled :wink:
Zas tolik ne... :) 300 mm objektiv stavěnej na crop faktor x2 by bylo asi jako stopadesátka pro nás, akorát, že by nám to na tom filmu nakreslilo takový malý kolečko doprostřed. :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Carper píše:
TomV píše: Zas tolik ne... :) 300 mm objektiv stavěnej na crop faktor x2 by bylo asi jako stopadesátka pro nás, akorát, že by nám to na tom filmu nakreslilo takový malý kolečko doprostřed. :)
Ja myslel, ze ma objektiv ne brcko s cockama na krajich :wink:
Kdepak. :) Je to Olympusáckej E-systém (nebo jak se tomu nadává), takže to jsou spešl skla kreslící jen na ten mrňavej čip. :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Carper
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carper »

TomV píše:
Carper píše: Ja myslel, ze ma objektiv ne brcko s cockama na krajich :wink:
Kdepak. :) Je to Olympusáckej E-systém (nebo jak se tomu nadává), takže to jsou spešl skla kreslící jen na ten mrňavej čip. :)
Jo tak to jo, ja myslel ze dneska uz nic mensiho nez APS-C nema smysl montovat ;) a na to uz nepotrebujes specialni skla ale narves na to jakoukoliv sigmu
nefotim... digitalizuju :oops:
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Carper píše:
TomV píše:Ale tak nedokonalost techniky se dá přece aspoň trochu kompenzovat. Profíci na to maj Photoshop. :)
Ve chvily kdy se na radu dostane postprocessing v PS, nastava problem jeste vetsi nez je velikost cipu....
"Co nezvladnu ja, umi photoshop"

Coz si mysli vetsina "proffesionalu". Profik vi, ze postprocessing, je proces pri kterem se kompenzuji problemy, ktere nejdou vyresit pri expozici. Protoze techto problemu neni tolik, vyvstava otazka, je Photoshop vubec potreba?
Me to tady pripada jak kdyz nekdo to ISO zavidi a obvzlaste ze si muzu na jednu fotku klidknout 50 a dalsi 4000 a vy si musite nafoti vzdy filmek... ja vim je to tvrde no, ale je to vase volba.

Heh, jednali jste s nejakym proffesionalinm fotografem nekdy, co foti s digi? PP je neco jako vyvovalavani uz to pisu po 150x sem priste davejte negativy, protoze jinak uz tu mate taky upravy. Treba takova produktova fotografie tam si analog neskrta, ani tuk.

Jinak Oly system kresli uplne stejne jak Nikon a jen o kapku je lepsi Canon. To treba je videt u E500 D50 350D. Kupte si na Canona sklo 3,5-4,5 300m tak to stoji majlant oly ho ma za par kacek, tedy 3/4 system je velkej trump Olyho prave, doplaci na to posledni dobou hlavne lowend ostatnich vyrobcu jako je Nikon a Canon.

Navic ja a jeste drive Holda si budem porizovat analog skla na Olyho tim z 300mm dostanem 600mm pri supr kresbe za par kacek, presneji 1/50 ceny digi skla. 600mm si vy na analogu v zivote neporidite ;) Navic sebou netahas kilova zavazi, ale u olyho vzdy jako by polovicni ohnisko tedy moje 300mm je uplne v pohode co se velikosti tyce.

Sigma, Tamron uz dela i pro Olyho pro 4/3 system ;)

Jinak jestli nekdo ma pocit, ze nejak neco musim dohanet v PS, tak budis je to jeho nazor. Ja na DSLR dostavam 1000x lepsi vystup jak vy z skeneru, to je logicke, tedy ten kdo tu potrebuje delat korekci jste vy, kdyz uz.

A z spatne fotky v PS supr neudelas. Hosi ja bych Vas chtel videt v nejakych galeriich hodnocenych opravdovymi profesionaly viz fotoaparat apod, tam je nula tady odtud i odjinud kazdej (vcetne me). Nebo digiarena, sak si tam dejte fotky a uvidite ze dostat max. pocet od nekoho neni legrace. Ted se nechci vytahovat ci nejak nekoho vyzivat, ale byl bych zvedavej, kdyby tu nekdo trumfl moje fotky.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

abysme jen neplkali, to vysoký ISO mě zajímá, máš nějaký vzorky? počítám že na ISO 1600 tam bude šum jako prase a o vyšším ISO ani nemluvě... viz http://www.fotografovani.cz/art/forec_a ... html?pos=3
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

zombux píše:abysme jen neplkali, to vysoký ISO mě zajímá, máš nějaký vzorky? počítám že na ISO 1600 tam bude šum jako prase a o vyšším ISO ani nemluvě... viz http://www.fotografovani.cz/art/forec_a ... html?pos=3
No nic proti, ale nespadl jsi z visne ci tresne? :D Moje prvni uvodi zprava zde:
Skodik píše:Zdravim,
Díky prolomení do servisního menu Olympusu můžete nyní nastavit i ISO50 až ISO10000. Uvnitř ukázkové fotky a návod na zobrazení servisního menu!! Opravdu me to tak natchlo, ze jsem musel sepsat i takhle ucelenej clanecek.

Tak, co na to rikate? (nemyslim ani tak clanek), ale celkove, jak to to docela vsem Olympus natrel? (nic ve zlym :razz: ) :)

http://skodik.no-ip.com/index.php?id=e- ... e-500_hack

EDIT: jasne, ze jsem myslel oblast digitalnich zrcadlovek, kde nikdo nema nizsi jak 100ISO, az ted Oly
Jeste jednou tedy pisu http://skodik.no-ip.com/index.php?id=e- ... e-500_hack
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Zombuxi nemuzes srovnavat klasicky kompakt (jako fuji je) a zrcadlovku. Sice s nejmensim cipem ze vsech zrcadlovek ale stale s podstatne mensim sumem nez jakykoliv kompakt..

JInak vubec nechapu o cem se tu hadate, mistri jako TomV a dalsi se to vzali jako prilezotost vyrovnat si ucty s nenavidenym dslr olympus a Fotokramem pritom poselstvi tohohle dredu bylo celkem jasne - nikoliv se vytahovat ale upozornit majitele dslr Oly na zajimavou featruku. A to ze to jinej digitalni dslr neumi - s tiím proste nic neudelate at se vam to libi nebo ne. (nepopiram diskutabilnost vyuziti tyhle veci).

Takze co kdybyste po roztrhani obcanek se zase zaclai chovat jako lidi? (btw to plati i fotokram demona - skodika)
Tyhle hadky stejne nevyresite (upravy vs neupravy pripadne oly vs zbytek sveta) a flamovat uzete trebas na xchatu :wink:
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

spravna pripominka, smrt analogove-digitalnim flamerum, lock :wink:

promazano OT a unlock, drzte se tematu
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Skodik píše:Me to tady pripada jak kdyz nekdo to ISO zavidi a obvzlaste ze si muzu na jednu fotku klidknout 50 a dalsi 4000 a vy si musite nafoti vzdy filmek... ja vim je to tvrde no, ale je to vase volba.
možná trochu OT ale tohle není pravda, není problém částečně exponovaný film prostě vyměnit... můžu případně poskytnout instruktážní video :) není to až tak rychle proveditelný jako přepnutí ISO v menu digitálu, ale je to jen o pár sekund pomalejší :)

//edit: nevěděl jsem kam s tímhle, nepřišlo mi to jako flame ale jako konstatování faktu :oops:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
vinc black
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vinc black »

hm to je docela fajn... jeste ze neco takovyho nemam pac na iso vetsi jak 400 by to bylo nekoukatelny ;) ale ve tme fotit by vubec nebylo spatny...
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“