Nejdou nainstalovat Win XP Pro

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
vladapech
Nováček
Nováček

Příspěvek od vladapech »

Tento dotaz jsem uveřejnil v pozadně na serveru Živě. Bohužel jsme se tam k ničemu kloudnému nedobrali. Takže:

Prosím o pomoc. Sestavil jsem si počítač v této konfiguraci:
Zákl. deska ASUS P5LD2 Deluxe (chipset I945P)
Graf. ATI Sapphire Radeon X1800GTO 256DDR3 PCI-e
HDD WD 160GB UATA/100
RAM DDR2 kit GEIL 2x512MB 667MHz
Case Thermaltake Mambo 2000 se 400W zdrojem LC Power
DVD vypalovačka Benq DQ60

V BIOSu jsem nastavil boot z CD-rom. Začnou se načítat ovladače z install CD (original). Po instalaci se místo obrazovky s nožnostmi kde vytvořit nový oddíl a kam nainstalovat Windows objeví klasická modrá obrazovka. Že byla ukončena Windows aby nedošlo k poškození počítače.
Pod tím jsou technicé údaje
STOP: 0X0000007B (0XC0000034, 0X00000000, 0X00000000).
Původně jsem měl zapojený HDD Maxtor SATA300, pak jsem ho vyměnil za WD ATA100 a pořád ta samá obrazovka. Kde může být chyba? Můžu mít něco špatně nastaveno v BIOSu? Nemusí se nějak zvlášť nastavovat procesor? Co paměti nemají se stáhnout na 533MHz? (P930D)Nebo je základní deska vadná? Co mám dál vyzkoušet? Já už nevím.
vladapech
Nováček
Nováček

Příspěvek od vladapech »

Co jsem již zkoušel: (výběr z Živě))

Teď jsem tři hodiny zkoušel různá nastavení RAM. Manuálně jsem zadal hodnoty dle údajů výrobce z chladiče paměti. Modrá... snížil jsem frekvenci na 533 a později i na 400MHz. Modrá... Vyjmul jsem jeden modul RAM. Modrá... Vyzkoušel jsem moduly různě prohazovat. Modrá...

Možná že jsem špatně zapojil konektory napájení ze zdroje. Na desce jsou tři konektory pro připojení zdroje EATXPWR 24-pin, EATX12V 8-pin a 4-pin EZ_PLUG (tvarově klasický Molex konektor integrovaný na desce). Zdroj má Jeden konektor 24-pin rozkládací na 20+4 (bílý), jeden 4-pin konektor (hnědý), komektory Molex a SATA. Zapojil jsem 20+4-pinový konektor do konektoru EATXPWR na desce, hnědý do nezaslepené části 8-pin konektoru na desce (4piny jsou zaslepeny jakousi zátkou). A potom později v zoufalstvín ještě jeden Molex do EZ_PLUG i když v manuálu jsem si přečet, že slouží k větší stabilitě při zapojení dvou VGA. Je to dobře? Tady by mohl být problém. Ale bojím se experimentovat, abych neodpálil desku. Napadlo mě třeba odpojit 4-pin od 20-pinu a zapojit ho místo zátky v 8-pinovém konektoru.

http://www.asus.cz/products4.aspx?l1=3& ... odelmenu=1

tady je odkaz na obrázek desky pro lepší představu. Ten 8-pin konektor je vpravo nahoře a 24-pin s EZ_PLUG dole pod paticí procesoru.

Jsou dvě verze procesoru Intel Pentium D 930. Novější podporuje jen poslední BIOS. Možná že by pomohlo update. Na stránkách Asusu je nová verze. Ale nevím jak ho flashnout, když mám nový nenaformátovaný disk bez OS a oddílů.
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

toto vypada ze je neco z ramkama, uz se me to stalo a musel sem dat jine
....ze by to byl MELOUN
vladapech
Nováček
Nováček

Příspěvek od vladapech »

Začíná se mi to taky tak jevit.
vladapech
Nováček
Nováček

Příspěvek od vladapech »

Už to běhá. Až vám napíšu co to bylo budete se mi smát. Jeden klučina na Živě mě na to přivedl svou poznámkou, že PRI_IDE ATA100 řadič je určen primárně pro CD/DVD-ROM. ( za což sklidil velký posměch mezi ostatními.). Potvrdil mi to i jiný člověk, který se s tímto problémem u desek ASUS s čipsetem I945 ( a údajně i u čipsetu I955 a I975 ) setkal. Přepojil jsem kabel od DVD-rom z EIDE133 do IDE100 (označení od výrobce z manuálu) a ejhle UATA WD disk fungoval. Zkusil jsem druhý SATA disk Maxtor a taky šel!!!
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“