Nestandardně taktované GF7900 a problémy se stabilitou...

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Nestandardně taktované GF7900 a problémy se stabilitou...

Příspěvek od no-X »

http://enthusiast.hardocp.com/article.h ... aHVzaWFzdA
http://www.beyond3d.com/forum/showthread.php?t=31055

Tak se zdá, že OC edice mají 50MHz delta-geometry clock, který čipy dost dobře nezvládají. Téměř před dvěma měsíci se to už řešilo na PCPerspective, ale zdá se, že příslušné karty jsou stále v prodeji...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

http://xbitlabs.com/news/video/display/ ... 65136.html

Že jim to ale trvalo než si toho všimli...
Ale prej to někteří výrobci už vymakali že snížili v BIOSu karty takt vertex shaderů aby mohli víc nataktovat pixel shadery... o něco to zvýší výkon
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Podle informací od některých lidí se zdá, že problém nakonec nezpůsoboval delta-geometry clock, protože podtaktování jádra nepomáhalo, ale že pomohlo podtaktvat paměti, tzn. že jsou použité buďto vadné moduly, nebo špatně navržené PCB, nebo nestíhá paměťový řadič v jádře.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Pirs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pirs »

no-X píše:Podle informací od některých lidí se zdá, že problém nakonec nezpůsoboval delta-geometry clock, protože podtaktování jádra nepomáhalo, ale že pomohlo podtaktvat paměti, tzn. že jsou použité buďto vadné moduly, nebo špatně navržené PCB, nebo nestíhá paměťový řadič v jádře.
Chyba je pravdepodobne v napajeni pameti a tyka se to obycejnych modelu 7900GT. Z CR jsou mi zatim hlaseny jen ctyri pripady (vsechny Leadtek) a ja nadale shromazduji dalsi podklady. Kazdopadne je relativne dost ruzne osazenych PCB, lisici se vyrobcema a konkretnima modelama (Extreme, TOP, atd...). Navic eVGA zacala delat zcela jine napajeni jadra (jako u 7800GT s menitelnym napetim na jadru v zavislosti na rezimu).

Kdyby byla lepsi spoluprace s prodejci a jejich reklamacnim oddelenim, tak uz to moho byt davno vyresene. Navic i samotni majitele takto postizenych karet se se svym problemem nesveri...karta jim hazi artekaty a oni se ani neobtezuji ji reklamovat :? .
Default je zločin.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Tyhle artefakty na def u pameti delala i serie Forsy 7900GT co mel Radim.Nova varka je pry uz opravena.
Mac...
marek25
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marek25 »

to samé Leadtek 7800gt už jsem jí reklamoval čekám jak to dopadne
Intel Core2 Duo E6750 8*437 , Gigabyte GA-P35-DS4 , Corsair DIMM 2048MB DDR II 800MHz XMS2 Twin2X2048-6400, BFG 8800 GT OC 512MB 700/1700/2000, Enermax Liberty DXX 500W, samsung 320G, Thermaltake Dream Tower Soprano VB1000BWS,
KONZOLE: PLAYSTATION 3
NB: hp Pavilion dv6-1320ec
TweeTy
Nováček
Nováček

Příspěvek od TweeTy »

Mam ASUS Geforce 7900GT TOP a v 3d mark 2003 my karta hadze artefakty
pri troloch skusal som 3d marky 2005a 2006 a tam to neroby je to mozne? Karta nieje pretaktovana bezi na zakladnych nastaveniach pamete 1440mhz a jadro 520mhz.Mam ju reklamovat?PC som kupil tento tizden.
AMD ATHLON 3700+,ASUS A8N-E,KINGSTON HIPERX 1GB,MAXTOR250GB,500W zdroj
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Tweety asus grafiky uz nekupuj
Ja mam NX6600GT a robilo mi to take problemy ze dovi pri max zatazi po 30 min sa zasekol komp...atd...ASUS zanedbava chladenie
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
TweeTy
Nováček
Nováček

Příspěvek od TweeTy »

Shark NX píše:Tweety asus grafiky uz nekupuj
Ja mam NX6600GT a robilo mi to take problemy ze dovi pri max zatazi po 30 min sa zasekol komp...atd...ASUS zanedbava chladenie
Mas pravdu vrutulku to ma taku ako som mal na geforce 2 len hliniku je onieco viac.
sacrifice
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sacrifice »

ved chladic sa da vymenit, malokto si tam necha stock chladic, uz len kvoli OC ;)
AMD X2 3800+ AC Freezer 64 PRO | MSI K8N Neo4 F | A-DATA 2 x 512 MB RAM PC500 | Asus EN7900GT 256 MB + Zalman VF900-Cu |
WD 2500KS 250 GB SATA II + Silentmaxx | Chill Innovation CP-450A2 | Thermaltake Shark Silver | Samsung 710T DVI
TweeTy
Nováček
Nováček

Příspěvek od TweeTy »

sacrifice píše:ved chladic sa da vymenit, malokto si tam necha stock chladic, uz len kvoli OC ;)
Doma mam Arcti Cooling silencer rev3 co som mal na starej grafike ale neviem ci ho tam mozem dat lebo nema chladenie pameti a stock chladic chladi aj pamete.Ale si nemislim ze ten chladic je na grafike zli lebo karta blbne len pri troloch a batlle of proxycone v 3d mark 2003 inde je vsetko poriadku aj pri dlhodobom zatazeny.
vochca
Nováček
Nováček

koupit 7900 GT od gigabyte nebo biostar?

Příspěvek od vochca »

Dobrej, rozhoduji se jestli koupit 7600GT ale porad me to laka k 7900gt :wink: tak se chci zeptat jestli s nima mate nekdo nejake zkusenosti dobre i spatne, rozhoduji se koupit 7900GT od gigabyte nebo biostar? diky za info
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: koupit 7900 GT od gigabyte nebo biostar?

Příspěvek od radekhulan »

vochca píše:Dobrej, rozhoduji se jestli koupit 7600GT ale porad me to laka k 7900gt :wink: tak se chci zeptat jestli s nima mate nekdo nejake zkusenosti dobre i spatne, rozhoduji se koupit 7900GT od gigabyte nebo biostar? diky za info
Kup tu nejlevnější, veškeré NVIDIA karty vyrábí jedna jediná fabrika. "Výrobce" tam jen dá svůj chladič, či spíše nálepku na stock chladič.
devil007
Nováček
Nováček

Příspěvek od devil007 »

Pirs píše:
no-X píše:Podle informací od některých lidí se zdá, že problém nakonec nezpůsoboval delta-geometry clock, protože podtaktování jádra nepomáhalo, ale že pomohlo podtaktvat paměti, tzn. že jsou použité buďto vadné moduly, nebo špatně navržené PCB, nebo nestíhá paměťový řadič v jádře.
Kdyby byla lepsi spoluprace s prodejci a jejich reklamacnim oddelenim, tak uz to moho byt davno vyresene. Navic i samotni majitele takto postizenych karet se se svym problemem nesveri...karta jim hazi artekaty a oni se ani neobtezuji ji reklamovat :? .
Ja jsem ty artifakty dostal po cca 14dnech.Velkze zklamani,ale kartu jsem vyreklamoval.Byl to taky Leadtek.
Novy mel stejne PCB,ale trosku jine soucastky na desce.Priblizen 2 po blizsich pohledu.
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Taky mě dělala artefakty moje Club 3D 7900GTX, měl jsem ji doma 8 dní něž jsem ji odnesl na reklamaci. Nejvíce je to patrné v 3DMarku 2003 (Trol a nature) a pak taky na konci 3DMarku 2006 (polární stanice). Hodně patrné je to taky v Counter Strike Source ale jen na novějších mapách, pří zapnutí AA a AF se to zhoršuje.
Obrázek
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Quakes píše:Taky mě dělala artefakty moje Club 3D 7900GTX, měl jsem ji doma 8 dní něž jsem ji odnesl na reklamaci. Nejvíce je to patrné v 3DMarku 2003 (Trol a nature) a pak taky na konci 3DMarku 2006 (polární stanice). Hodně patrné je to taky v Counter Strike Source ale jen na novějších mapách, pří zapnutí AA a AF se to zhoršuje.
Otázkou je, zda to je kartou či chlazením. Osobně mám 2x 7900GTX-512 na 700/1800, absolutní stabilita, žádné artefakty, ale klíčové zde je ... chlazení.

Ono mít kartu v case, která bere skoro 100W, není jen tak. Tipoval bych si, že z 99% to není problém na reklamaci, ale na doplnění 2x12cm větráku do skříně ;-) Až dostaneš novou či "refurbished" kartu, možná budeš mít ten stejný problém, a kartou to opravdu nebude..

Na druhou stranu: četl jsem, že u nejproblémovější eVGA (prodává velké množství overclock karet) je "RMA-rate" 7900GT/GTX karet 0.79% což je relativně dost..
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

radekhulan píše: Otázkou je, zda to je kartou či chlazením. Osobně mám 2x 7900GTX-512 na 700/1800, absolutní stabilita, žádné artefakty, ale klíčové zde je ... chlazení.

Ono mít kartu v case, která bere skoro 100W, není jen tak. Tipoval bych si, že z 99% to není problém na reklamaci, ale na doplnění 2x12cm větráku do skříně ;-) Až dostaneš novou či "refurbished" kartu, možná budeš mít ten stejný problém, a kartou to opravdu nebude..
Chlazenou skříň mám dobře, chlazení je bez problémů protože v zátěži jádro nepřesáhlo 64 stupňů což je na tak výkonnou kartu docela chládek, pokoušel jsem se ji i podtaktovat - jádro -50MHz a paměť -100HMz a jen se to trochu zlepšilo ale artefakty tam byly stále.
Kolik se tě pohybuje teplota v zátěži?
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Quakes píše:Chlazenou skříň mám dobře, chlazení je bez problémů protože v zátěži jádro nepřesáhlo 64 stupňů což je na tak výkonnou kartu docela chládek, pokoušel jsem se ji i podtaktovat - jádro -50MHz a paměť -100HMz a jen se to trochu zlepšilo ale artefakty tam byly stále.
Kolik se tě pohybuje teplota v zátěži?
Tak to je rozhodně vada karty :-(

Moje dvě karty mají v 700/1800MHz teplotu v zátěži (F.E.A.R. - ten ji prověří nejvíce, popřípadě Oblivion) až 75C, v jiných méně náročných hrách kolem 68C (obě hodnoty jsou teplota první karty v SLI, druhá je vždy o cca 5-7C studenější), a jedou naprosto bez artefaktů či "záseků", ovladače Forceware 91.31. Navíc jsou to jedny z prvních karet, co byly v ČR, jedna MSI 7900GTX a druhá Leadtek 7900GTX (obě mají ovšem stejný flash na poslední verzi Leadtek BIOSu).

// EDIT: ještě jedna věc, vypni si v BIOSu volbu "PEG link", toto může dělat problémy! Je to automatický overclock GPU/PCIe.. A stáhni si Forceware 91.31: http://www.nzone.com/object/nzone_downl ... 91.31.html
Naposledy upravil(a) radekhulan dne ned 11. čer 2006, 13:23, celkem upraveno 1 x.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

radekhulan píše:klíčové zde je ... chlazení.
tj, ale výrobce přece neprodává kartu s tim že si tam každej plácne nějakýho Arctica nebo Zalmana. Prodává prostě kartu s nějakejma frekvencema a s nějakym chlazením který by ty frekvence mělo zvládnout...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Lukfi píše:
radekhulan píše:klíčové zde je ... chlazení.
tj, ale výrobce přece neprodává kartu s tim že si tam každej plácne nějakýho Arctica nebo Zalmana. Prodává prostě kartu s nějakejma frekvencema a s nějakym chlazením který by ty frekvence mělo zvládnout...
Mluvím tu o chlazení skříně, nemůžeš dát 7900GTX či X1900XTX do skříně bez větráků a čekat, že se to "nějak" uchladí.. Jinak tovární chlazení 7900GTX je špičkové, nejlepší co se dělá. tiché a účinné (na rozdíl od ATi).
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“