Nazory ohledne zdrojuu CHILL...
- Shark NX
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No ja mam Enermax EG465AX ... Active PFC,Ring Core,atd...a vetvy su.. 3.3V 35A, 5V 35A, 12V 35A.... co je podla mna ovela lepsie ako Termaltake 560W zdroj co ma 3.3V 40A, 5V 45A, 12V 19A
ta 12V vetva je trochu slaba na to ze nove procaky si tahaju hlavne 12V
Naposledy upravil(a) Shark NX dne čtv 11. pro 2008, 18:20, celkem upraveno 1 x.
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800

- Spirit
- Středně pokročilý

-
1. tvoj zdroj je 465w a ked spocitame vetvy: 3.3*35 + 5*35 + 12*35 = 710.5 W, takze zabudni nato, ze tvoj zdroj da realne 35A na +12ke, realne da tak mozno polovicuShark NX píše:No ja mam Enermax EG465AX ... Active PFC,Ring Core,atd...a vetcy su.. 3.3V 35A, 5V 35A, 12V 35A.... co je podla mna ovela lepsie ako Termaltake 560W zdroj co ma 3.3V 40A, 5V 45A, 12V 19Ata 12V vetva je trochu slaba na to ze nove procaky si tahaju hlavne 12V
2. thermaltake moze mat prave tych 19A na 12ke realnych a to cini 12*19=228w co uplne postacuje napriklad na uzivenie P4 3@4.2GHz pri 1.45v (150w cca) + ostatne komponenty. Samozrejme pokial neide o nejake sli prevedenie grafik cerpajucich tiez z 12V vetvy, tam by to uz nepostacovalo.
- Shark NX
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A seria 265 365 465 565 ti nic nehovori??? 140% zatazitelnost... LIberty tiez ukaz mi cloveka co zatazil tento zdroj na max.Spirit píše: realne da tak mozno polovicu![]()
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800

- Spirit
- Středně pokročilý

-
- Shark NX
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
2 spirit a este nieco tak jak to ty pocitas P=U.I to je teoreticky vykon
a kalkulackou pocitat vykon zdroja
tak ty si dobry podla navodu mam 3.3V&5V vetvu 200W podla kalkulacky 290. Tam sa pocita velmi veha hodnot ne len P=U.I 
a nebol to test medenym dratom ale zapojenei VF zoslovaca z vykonom 200W (niesom taky debil aby som to skusal drotikom
)
a kalkulackou pocitat vykon zdroja
a nebol to test medenym dratom ale zapojenei VF zoslovaca z vykonom 200W (niesom taky debil aby som to skusal drotikom

- Spirit
- Středně pokročilý

-
- Shark NX
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pardon 33A na 12V vetve
Nechcem byt zly ale pozri si http://www.enermax.com/english/product_ ... sp?PrID=28tam to mas napisane vsetko nadherne krasne ... tam je vidiet ze to nepocita P=U.I .... keby si si spocital vsetky do kopy tak ti vijde nadherna hodnota :
... ja neviem jak sa pocita vykon zdroja lebo ziaden kompovy zdroj nieje klasika Siet>Trafo>Usmernovac>Filter>Stabilizator>Spotrebic
Nechcem byt zly ale pozri si http://www.enermax.com/english/product_ ... sp?PrID=28tam to mas napisane vsetko nadherne krasne ... tam je vidiet ze to nepocita P=U.I .... keby si si spocital vsetky do kopy tak ti vijde nadherna hodnota :

- Spirit
- Středně pokročilý

-
- Jája
- Středně pokročilý

Jako sorry ale počítáš hrušky s jabkama, ty hodnoty se nemusí nutně všechny sčítat dohromady, to by ti takhle "nevyšlo" asi 90% zdrojů.Spirit píše:1. tvoj zdroj je 465w a ked spocitame vetvy: 3.3*35 + 5*35 + 12*35 = 710.5 W, takze zabudni nato, ze tvoj zdroj da realne 35A na +12ke, realne da tak mozno polovicu![]()
Jde o to že to jsou (většinou) maximální trvalý hodnoty který zdroj umí na jednotlivých větvých. Kombinovaný zatížení je vždy nižší, protože logicky nikdy nikdo v reálu nevytěžuje všechny větve na max, a tím dává výrobce zdroje větší variabilitu v redistribuci W do jednotlivých větví.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Spirit
- Středně pokročilý

-
no tak z mojej skusenosti som bol uplne spokojny aj ja s mercury 400w, tiez mi potiahol prescotta @3.6GHz a r9800pro @XT, 2x 512MB ram, 1disk, dve napalky....
Ale v rovnakej zostave mam teraz EC 500W ktory ma udajne 32A na +12ke (jedna vetva) a co mi uplne vyhovuje, lebo mne grafika cucia z 5V vetvy najme a 95 percent z 12V berie CPU, ktoremu by veru 16A nestacilo velmi... Takto ked da zdroj aspon 20A realne, vysledkom je moj OC cpu na 4.2GHz pri 1.45v uplne stabilne (este to nie je strop) a aj pri zapnuti PC (najvacsia zataz) drzi zdroj 12.01v co je parada.... mercury s 17A na 12V mi pri 3.6GHz 1.4v klesol pri zapnuti na 11.85v co bola bieda. Takze ja som spokojny s jednou, ale silnou vetvou kvoli pazravemu CPU
Ale v rovnakej zostave mam teraz EC 500W ktory ma udajne 32A na +12ke (jedna vetva) a co mi uplne vyhovuje, lebo mne grafika cucia z 5V vetvy najme a 95 percent z 12V berie CPU, ktoremu by veru 16A nestacilo velmi... Takto ked da zdroj aspon 20A realne, vysledkom je moj OC cpu na 4.2GHz pri 1.45v uplne stabilne (este to nie je strop) a aj pri zapnuti PC (najvacsia zataz) drzi zdroj 12.01v co je parada.... mercury s 17A na 12V mi pri 3.6GHz 1.4v klesol pri zapnuti na 11.85v co bola bieda. Takze ja som spokojny s jednou, ale silnou vetvou kvoli pazravemu CPU
- Spirit
- Středně pokročilý

-
v tom mas pravdu, bral som to trochu mylne, to je fakt. Ale aj keby si zatazil odporom ciste 12V vetvu, ten zdroj realne neda 35A na +12ke ani keby neviem co. Na svethardware bol pekny test, kde ani fortrony ani enermaxy nedokazali pri zatazenej IBA jednej vetve podat tolko A (rozumne)stabilne ako vyrobca uvadza. Aj spominany Liberty uz pri 50 percentnom zatazeni 12ky vetvy klesol pod 12V co uz pri OC nie je vhodne. Ale samozrejme ze nejaky EC 550w s udajnymi 36A dal sotva 20 A. Preto pri P4 platforme a slabsich zdrojoch ja uznavam radsej jednu vetvu, ktora tych 20A da, ako nejake 15A dve, kde zdroj poda sotva 11-12A = nedobry mozny OC.... Vlastna skusenostJája píše:Jako sorry ale počítáš hrušky s jabkama, ty hodnoty se nemusí nutně všechny sčítat dohromady, to by ti takhle "nevyšlo" asi 90% zdrojů.Spirit píše:1. tvoj zdroj je 465w a ked spocitame vetvy: 3.3*35 + 5*35 + 12*35 = 710.5 W, takze zabudni nato, ze tvoj zdroj da realne 35A na +12ke, realne da tak mozno polovicu![]()
Jde o to že to jsou (většinou) maximální trvalý hodnoty který zdroj umí na jednotlivých větvých. Kombinovaný zatížení je vždy nižší, protože logicky nikdy nikdo v reálu nevytěžuje všechny větve na max, a tím dává výrobce zdroje větší variabilitu v redistribuci W do jednotlivých větví.
- Jája
- Středně pokročilý

To že klesne napětí pod 12V není nic špatnýho, důležitý je aby bylo v normě tj +-5% (11,4-12,6V) Na OC to nemůže mít vliv protože CPU i GPU mají svoje vlastní regulátory napětí a imho by jim bylo jedno i pokud by dostávaly třeba jen 11V - to už ale vadí hlavně diskům. Pro OC není dobrý velký kolísání napětí - změna zestavu idle/ full load a opačně (taky záleží na kvalitě regulátorů na MB a grafice), zdroj by měl být dostatečně "tvrdý" aby se to projevovalo co nejmíň.Spirit píše:Aj spominany Liberty uz pri 50 percentnom zatazeni 12ky vetvy klesol pod 12V co uz pri OC nie je vhodne.
Jinak k počtu větví - imho by zdroje klidně mohli mít jen jednu, ale kvůli bezpečnosti nebo co, by nemělo jít do jedné větve víc než 20A, proto to rozdělili.
BTW pro mě zdroj kterej nesplní to co má papírově uvedeno je sračka
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Rentigo
- Začátečník

-
Říká ti něco Hodnota DTP? Sice je to prescott, ale 16 A nebo více si rozhodně nebere. Disk, paměti, deska, chipset atd. si také něco vezmou.Spirit píše:Ale v rovnakej zostave mam teraz EC 500W ktory ma udajne 32A na +12ke (jedna vetva) a co mi uplne vyhovuje, lebo mne grafika cucia z 5V vetvy najme a 95 percent z 12V berie CPU, ktoremu by veru 16A nestacilo velmi... Takto ked da zdroj aspon 20A realne, vysledkom je moj OC cpu na 4.2GHz pri 1.45v uplne stabilne (este to nie je strop) a aj pri zapnuti PC (najvacsia zataz) drzi zdroj 12.01v co je parada.... mercury s 17A na 12V mi pri 3.6GHz 1.4v klesol pri zapnuti na 11.85v co bola bieda. Takze ja som spokojny s jednou, ale silnou vetvou kvoli pazravemu CPU
Skutečně, zdroje EC nedokázali v tom testu na SH podat takový výkon, jako uvádějí na štítku, tedy specielně u 12 V větve. A když zmiňuješ ty Enermaxi, tak něco ocituji: "zdroj velmi dobře drží výstupní napětí při jakékoli zátěži, při vysoké účinnosti a bez hluku", takže kolísání napětí bylo s přehledem v rámci specifikací a norem a navíc dokázal podat maximální výkon jaký uvádí na 12 V větvi, nevím kde si četl že nedokázal.Spirit píše:Ale aj keby si zatazil odporom ciste 12V vetvu, ten zdroj realne neda 35A na +12ke ani keby neviem co. Na svethardware bol pekny test, kde ani fortrony ani enermaxy nedokazali pri zatazenej IBA jednej vetve podat tolko A (rozumne)stabilne ako vyrobca uvadza. Aj spominany Liberty uz pri 50 percentnom zatazeni 12ky vetvy klesol pod 12V co uz pri OC nie je vhodne.
Zavedení dvou větví si vynutil Intel. S jednou větví by při nedostatku proudu mohl být omezován procesor, ale s dvěma větvema je to jiná, protože jedna je speciálně určena pro CPU (Intel dle specifikací vyžaduje pro CPU 14 A na jedné nezávislé větvi) a ta druhá je pro zbytek systému. Už proto je taky nesmysl, že by procesor bral 16 A a více a to ani při přetaktování.Spirit píše:Jinak k počtu větví - imho by zdroje klidně mohli mít jen jednu, ale kvůli bezpečnosti nebo co, by nemělo jít do jedné větve víc než 20A, proto to rozdělili.
- Spirit
- Středně pokročilý

-
ale ved ja viem, lenze mal som mercury 400w (shit) a ten mal nejakych 12.2v v iddle a ked som ho zatazil, kleslo to na 11.85 a to vobec nebolo dobre. system bol nestabilny pri pretaktovanom procaku, prime95 padal po minute.Jája píše:To že klesne napětí pod 12V není nic špatnýho, důležitý je aby bylo v normě tj +-5% (11,4-12,6V) Na OC to nemůže mít vliv protože CPU i GPU mají svoje vlastní regulátory napětí a imho by jim bylo jedno i pokud by dostávaly třeba jen 11V - to už ale vadí hlavně diskům. Pro OC není dobrý velký kolísání napětí - změna zestavu idle/ full load a opačně (taky záleží na kvalitě regulátorů na MB a grafice), zdroj by měl být dostatečně "tvrdý" aby se to projevovalo co nejmíň.Spirit píše:Aj spominany Liberty uz pri 50 percentnom zatazeni 12ky vetvy klesol pod 12V co uz pri OC nie je vhodne.
Jinak k počtu větví - imho by zdroje klidně mohli mít jen jednu, ale kvůli bezpečnosti nebo co, by nemělo jít do jedné větve víc než 20A, proto to rozdělili.
BTW pro mě zdroj kterej nesplní to co má papírově uvedeno je sračka
Kupil som EC500w, pri iddle 12.1v v maximalnej zatazi 12.05 a pri zapnuti PC to bolo 11.98v, posilnil som si filtraciu toho zdroja a teraz napatie pri zapnuti PC neklesne pod 12.05, a v zatazi systemu 12.08v. To mi umoznilo mat P4 @4.2ghz co uz nie je uplne standardny pripad a zdroj mi to drzi uplne stabilne pri prime95 + 3dmark (mam zruta r9800xt). takze pre niekoho to moze byt shit zdroj, ale mne utiahne masinu a to je zaklad. Ma 14cm fan a vobec ho nepocut. A urobil som 100x lepsie, ako keby som kupil o nieco lazcnejsi mercury 500w, ktory je "prescott ready" teda ma 2 12V vetvy a na kazdej nejakych 14-15A, ale realne tak mozno 11-12A. S takym zdrojom by som zdaleka tak nenataktoval CPU a druha vetva by ostala vytazena mozno z 10 percent (disk a mechaniky). Preto som uprednostnil v mojom pripade jednu vetvu.
Pisem niekde ze prescott vezme 16A ?? Pisal som ze moj na 4.2GHz a 1.45v vezme 147w = 12.25A potrebujem NUTNE len pre procak. + ako pises, nieco aj pre ostatne komponenty. Takze realne mne moze cely PC odoberat tych 15A v maximalnej zatazi a pri zapnuti PC kludne 2-3A viac.Rentigo píše:Říká ti něco Hodnota DTP? Sice je to prescott, ale 16 A nebo více si rozhodně nebere. Disk, paměti, deska, chipset atd. si také něco vezmou.
K tomu liberty, kukni si tabulku a hodnoty napatia, to uz su pri maximalnej zatazi take hodnoty, kde mne procesor hadzal chyby. Viem ze medzi 12V vetvou a cpu je mnoho regulatorov, ale ked uz zdroj vykaze pokles na napati, zrejme budu uz aj vykyvy vacsie a take nieco nie je vhodne pre OC. Samozrejme pokladam ako fortrony, liberty, enermaxy za uzasne zdroje, tymto ich neodsudzujem. Skor narazam na to, ze je ine kupit fortrona s 2x 15A na 12V kde by ta jedna vetva utiahla urcite aj moj taktnuty procak a je rozdiel nejaky EC/mercury atd, kde by som z jednej vetvy vytrepal sotva 10A....Preto som zacal s mojou prvou reakciou, ze nie v kazdom pripade su 2 oddelene vetvy vyhodou. Plati to iba pre kvalitne a teda drahe zdroje a von koncom neplati pre shitne zdroje. Iba toto som tym chcel povedat...
To vsetko je sice pekne aj pravdive, ale my sa tu cely cas bavime o pomerne extremnom pretaktovani prescotta na 4.2GHz pri napati 1.45v kde je spotreba asize vyssia, ako defaultne CPU od intelu, nemyslis?Rentigo píše:Zavedení dvou větví si vynutil Intel. S jednou větví by při nedostatku proudu mohl být omezován procesor, ale s dvěma větvema je to jiná, protože jedna je speciálně určena pro CPU (Intel dle specifikací vyžaduje pro CPU 14 A na jedné nezávislé větvi) a ta druhá je pro zbytek systému. Už proto je taky nesmysl, že by procesor bral 16 A a více a to ani při přetaktování.
- Shark NX
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Plne suhlasim z Rentigom
2 Spirit a nemozes porovnavat EC k Enermax
Enermax Seatsonic .... to su zdroje z triedou ktore maju zatazitelnost aj 120% Tieto dve znacky pouzivalu fakt dobre suciastky a maju ucinnost min 80%
Enermax Seatsonic .... to su zdroje z triedou ktore maju zatazitelnost aj 120% Tieto dve znacky pouzivalu fakt dobre suciastky a maju ucinnost min 80%

- Spirit
- Středně pokročilý

-
kym sa vyjadris si laskavo precitaj vsetky moje prispevky, nez namna zacnes reagovat. Nikde neporovnavam EC s enermaxomShark NX píše:Plne suhlasim z Rentigom
- Shark NX
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Spirit ale hovoril si ze ten moj zdroj nikdy neda full vykon na 12V vetve mal si vobec niekdy Enermax Zdroj?? vtedy by si zistil ze Enermax z hodnotami neklame...ale dobre nechajme to tak

- Rentigo
- Začátečník

-
Jde o to, žer ty se domníváš, že problém v nestabilitě je kvůli výchylce napětí. To ale pravděpodobně není onen problém, spíš bude problém v tom, že ten starý zdroj Merkury nedokázal pro procesor dodávat dostatečný proud.Spirit píše:Kupil som EC500w, pri iddle 12.1v v maximalnej zatazi 12.05 a pri zapnuti PC to bolo 11.98v, posilnil som si filtraciu toho zdroja a teraz napatie pri zapnuti PC neklesne pod 12.05, a v zatazi systemu 12.08v. To mi umoznilo mat P4 @4.2ghz co uz nie je uplne standardny pripad a zdroj mi to drzi uplne stabilne pri prime95 + 3dmark (mam zruta r9800xt). takze pre niekoho to moze byt shit zdroj, ale mne utiahne masinu a to je zaklad. Ma 14cm fan a vobec ho nepocut. A urobil som 100x lepsie, ako keby som kupil o nieco lazcnejsi mercury 500w, ktory je "prescott ready" teda ma 2 12V vetvy a na kazdej nejakych 14-15A, ale realne tak mozno 11-12A. S takym zdrojom by som zdaleka tak nenataktoval CPU a druha vetva by ostala vytazena mozno z 10 percent (disk a mechaniky). Preto som uprednostnil v mojom pripade jednu vetvu.![]()
Protože každý CPU/deska má vlastní napěťový regulátor, udělá z 11,85 V nebo z 12,05 vždy to stejné napětí, které až potom vstupuje do obvodů procesoru. Pokud měl ten Merkury jen 17 A, tak se nedivím, že to nezvládal.
O výchylce napětí platí co jsem napsal výše. Podívej se na výchylky v tom testu na SH u zdrojů EC. První EC nedokázal dát 100% výkon na 12 V větvi a ten druhý to dokázal, ale s 11,6 V na 12 V větvi. Pokud si to svoje napětí neměřil zkalibrovaným měřákem nebo osciloskopem tak tyto svoje hodnoty nemůžeš brát vážně.Spirit píše:K tomu liberty, kukni si tabulku a hodnoty napatia, to uz su pri maximalnej zatazi take hodnoty, kde mne procesor hadzal chyby. Viem ze medzi 12V vetvou a cpu je mnoho regulatorov, ale ked uz zdroj vykaze pokles na napati, zrejme budu uz aj vykyvy vacsie a take nieco nie je vhodne pre OC. Samozrejme pokladam ako fortrony, liberty, enermaxy za uzasne zdroje, tymto ich neodsudzujem. Skor narazam na to, ze je ine kupit fortrona s 2x 15A na 12V kde by ta jedna vetva utiahla urcite aj moj taktnuty procak a je rozdiel nejaky EC/mercury atd, kde by som z jednej vetvy vytrepal sotva 10A....Preto som zacal s mojou prvou reakciou, ze nie v kazdom pripade su 2 oddelene vetvy vyhodou. Plati to iba pre kvalitne a teda drahe zdroje a von koncom neplati pre shitne zdroje. Iba toto som tym chcel povedat...
- Spirit
- Středně pokročilý

-
no to mas pravdu, ale osciloscop nemam moznost si moemntalne zapozicat, moje hodnoty boli merane iba multimetrom, ja viem ze spicky tam nemam sancu uvidiet, ale aj dlhodobe napatie o niecom vypoveda. Co sa tyka enermaxov alebo fortronov, este raz podotykam ze ich povazujem za skvele zdroje. Ale aj tak si myslim, ze ten tvoj zdroj neda 34A ci kolko bez takych spiciek, aby to vyhovovalo CPU. Je jasne ze nad 25A uz malokto vyuzije taky prud, ale 34A udavane vyrobcom potom o nicom nesvedci, kedze v praxy je zdroj zatazovany aj na inych vetvach. Ale OK, toto uz nechajme, mna nemusite presviedcat, ze enermax ci fortron su spickove zdroje....
Povodna otazka bola ci je lepsia jedna 12V vetva alebo dve. Niekto napisal ze jednoznacne dve a to nie je pravda. Pokial di kupite drahy znackovy zdroj, su lepsie dve vetvy. Ale ak kupite zdroj do 1500sk, urcite je lepsia jedna vetva. Tak nejak by sme to mohli zovseobecnit....
Povodna otazka bola ci je lepsia jedna 12V vetva alebo dve. Niekto napisal ze jednoznacne dve a to nie je pravda. Pokial di kupite drahy znackovy zdroj, su lepsie dve vetvy. Ale ak kupite zdroj do 1500sk, urcite je lepsia jedna vetva. Tak nejak by sme to mohli zovseobecnit....
- Shark NX
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Takze som kupil zle?? Som si 100% isty ze mi to moju zostavu utiahne... podla jednej stranky mi staci 355W zdroj. (nemam zamer taktovat...mozno z novym HW ale este uvidim) skor kupim novu GrafikuSpirit píše:Povodna otazka bola ci je lepsia jedna 12V vetva alebo dve. Niekto napisal ze jednoznacne dve a to nie je pravda. Pokial di kupite drahy znackovy zdroj, su lepsie dve vetvy. Ale ak kupite zdroj do 1500sk, urcite je lepsia jedna vetva. Tak nejak by sme to mohli zovseobecnit....