moznosti sdileni dat ve win a linux

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
bokononista
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

moznosti sdileni dat ve win a linux

Příspěvek od bokononista »

ahoj, rozhodl jsem ze nasadit linux a to hned gentoo, sedi mi filozofie teto distribuce. ale potrebuju i winy. problem mam v tom, jak vyresit partitiony - resp. jejich filesystem. co kdyz jsem ve winech a potrebuju neco z ext2 nebo ext3 disku nebo proste linuxoveho partitionu? dostanu se tam z winu? nebo mam udelat fat32 partition (to moc nechci, budu hlavne v linuxu a rad bych nejaky nativni linuxacky filesystem a neni zurnalovy). jde mi to to - jak to vypada v praxi? ve winech potrebuju jen autocad a photoshop, ale k tomu treba obrazky a tak, ktere potrebuju i v linuxu .. no proste to sdilet potrebuju nejake ty data ... diky za rady :)
IBM/Lenovo Thinkpad T60 (2007-FRG UT0FRCF)
next_ghost
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od next_ghost »

Na Woknech je ovladač pro Ext2/3 nebo si můžeš udělat malej FAT32 (VFAT) a na něm si ty data přesouvat. Disk si můžeš rozdělit jak chceš, ale instalovat Linux na VFAT je sebevražda (chybí podpora odkazů).
bokononista
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bokononista »

tak to je super, jestli umi winy ext3 tak to bude reseni - spis chci aby se win podridily linuxu ne obracene a stavet na FAT. diky. umi i reisenFS?
IBM/Lenovo Thinkpad T60 (2007-FRG UT0FRCF)
Drom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drom »

bokononista píše:tak to je super, jestli umi winy ext3 tak to bude reseni - spis chci aby se win podridily linuxu ne obracene a stavet na FAT. diky. umi i reisenFS?
Existuje plugin pro total commandera, co jsem slysel (reiserfs)
M$ak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od M$ak »

To sice existuje ale je to priserne pomale - cca 100 kb/s.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“