Modifikace zdroje - vhodné konektory pro odpojovací kabely

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Sp@ce
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sp@ce »

Jak píše masakr_cz jsou to XLR konektory, dlouho jsem nad tím laboroval a nakonec jsem se rozhodl zkusit tyhle - právě je mám doma (4-polové, z GME za 23,-/33.- korun), ale řekl bych, že jsou o dost menší než DIN konektory a pro tento účel se hodí perfektně!
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

nebylo by od veci udělat taky odpojovací konektor pro MB :-D treba na to použít konektor SCART :-D
Ne to byla sranda :twisted:
Sweeteck
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sweeteck »

Boze lidi, jak vas posloucham, tak vetsina vubec netusi, co ze zdroje leze za proudy. Rvat tam 3,5 mm jack je hovadina, navic se kontakty pri nandavani a vyndavani zkratuji... diky nechci. Ten DIN by snad sel, ale stejne... jediny reseni podle me je dat tam XLR konektory, co mi v GM rikali, tak jeden kontakt zvlada TRVALE 15A. Uz je mam koupeny a o prazdninach jdu do toho
DJDuly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDuly »

Sweeteck píše:Boze lidi, jak vas posloucham, tak vetsina vubec netusi, co ze zdroje leze za proudy. Rvat tam 3,5 mm jack je hovadina, navic se kontakty pri nandavani a vyndavani zkratuji... diky nechci. Ten DIN by snad sel, ale stejne... jediny reseni podle me je dat tam XLR konektory, co mi v GM rikali, tak jeden kontakt zvlada TRVALE 15A. Uz je mam koupeny a o prazdninach jdu do toho
Hele ty budeš vyndavat kabely když ti běží komp? Ty zapojujuš HDD za chodu pc? :? Jack neni vůc špatná věc ale rozhodně bych nevěřil těm s plastovou krytkou, ty se mi ani nelíbí. Jo a 15A ti tam fakt neteče tak nevim co plašíš! Kdyby ti tou jednou větví teklo 15A tak to by ty kabely vypadaly :-D
<< Modding is not my hobby, modding is my life >>
Sweeteck
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sweeteck »

Ja nerikam, ze tam tece 15A, ale ze to konektor bez problemu zvladne. Ale vem si, ze pokud tohle udelas i pro ten 20pin do MB, tak tam uz docela slusnej proud tece. Jo a s tema jackama...nemaj zajisteni v zastrceny poloze, uz vidim, jak se budu hrabat v kompu za chodu (treba kontrolovat teplotu grafiky) a najednou slus. Ochrana zdroje by to sice mela zvladnout, ale co kdyby ne. Kazdopadne jackem prenaset proudy pres 500mA nejde moc dobre, maj velkej prechodovej odpor => ubytek napeti a taky zahrivani. Btw koukni se, kolik ti zere disk, CDromka atd, hlavne pridavny napajeni grafiky si dost vezme. Secti si to a budes docela koukat :)
DJDuly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDuly »

Sweeteck píše:Ja nerikam, ze tam tece 15A, ale ze to konektor bez problemu zvladne. Ale vem si, ze pokud tohle udelas i pro ten 20pin do MB, tak tam uz docela slusnej proud tece. Jo a s tema jackama...nemaj zajisteni v zastrceny poloze, uz vidim, jak se budu hrabat v kompu za chodu (treba kontrolovat teplotu grafiky) a najednou slus. Ochrana zdroje by to sice mela zvladnout, ale co kdyby ne. Kazdopadne jackem prenaset proudy pres 500mA nejde moc dobre, maj velkej prechodovej odpor => ubytek napeti a taky zahrivani. Btw koukni se, kolik ti zere disk, CDromka atd, hlavne pridavny napajeni grafiky si dost vezme. Secti si to a budes docela koukat :)
S tim odporem mě to taky napadlo.A do MB už něco de ale taky to nebude tak hrozný. No hele dávaj je tam poměrně dost často tak to asi neni tak hrozný!
Sweeteck
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sweeteck »

No ja to rozhodne zkouset nebudu :) Udelam to s tema XLR konektorama, mam ty 4pinovy, navic po 5Kc/kus, mel jsem stesti a nasel jsem si je v bednicce se srotem v GME :D Na jeden napojim disk, CDromku a flopynu a na druhej napojim katody a takovy ty serepeticky k vetrakum. Jeste zkontroluju piny na ATX konektoru k MB na kolik se to da osulit dratu a pujdu i do toho, sice to asi budu muset pripojit vice konektorama, ale na to se*e pes :)
sejny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sejny »

použij konektory Speakon a bude z tebe teprv pravej King 8-) sou krapet dražší a maj je na www.prodance.cz připojují se tím profi reproboxy...mají malý přechoďák a nic nezkratují při odpojení/zapojení
DJDuly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDuly »

sejny píše:použij konektory Speakon a bude z tebe teprv pravej King 8-) sou krapet dražší a maj je na www.prodance.cz připojují se tím profi reproboxy...mají malý přechoďák a nic nezkratují při odpojení/zapojení
Sem to tam nějak nenašel, moh bys prosím hodit přímo link...
sejny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sejny »

Obrázek
Obrázek
našel jsem obrázky na stránce výrobce www.neutrik.de samice do panelu stojí myslím 89Kč a samec na kabel tak 150? myslim dělaj se dvou a čtyřpinové verze....podle webu i 8pin ale ten asi v ČR ee
DJDuly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDuly »

sejny píše:...
Vypadaj hezky, ale ta cena... :(
Sweeteck
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sweeteck »

Ta cena je drsna, ale vypadaj hodne huste 8)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

OMG.. debata zacina opet nabirat zajimavych obratek...
:roll:
..takze.. 3,5 Jacky bezne vsude ve svete v modech pouzivaji a zadnej problem nikde neni.. pokud je nekdo takova lama, ze by je vytahoval za chodu.. no.. asi tak..
..Speakon..? ..no.. asi tezko.. mohlo by se tak potom stat, ze vedle sebe budou muset stat 2 case.. jedna s compem a druha se zdrojem..
..premysli tady taky nekdo nad rozmerama...?
sejny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sejny »

teda používat klasický jacky 3,5 co se prodávaj je pěkná prasárna....nechcu vidět co se začne dít až se povolí nýt v samci a začne to vypadávat....chudák disk jinak u toho Tagana a dalších taky nic moc...a vůbec nechápu účel odpojitelného svazku main power konektoru...ten tam musí být vždycky...viz LC Shitpio
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

sejny píše:teda používat klasický jacky 3,5 co se prodávaj je pěkná prasárna....
..mas pravdu.. bude lepsi pouzit ty, co se neprodavaj.. :D
..cely to je jen zalozeny na tom, ze se hold clovek musi placnout pres kapsu a koupit kvalitni (drahy) konektory... imho by ale alespon 6,3mm byly lepsi... rozhodne to ale nic neubira na zertovnosti pouziti Speakonu...
sejny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sejny »

no ty speakony by nebyly tak hrozný jak třeba kabely u Taganu U15 potažené flexem....neskladné...neohebné...k ničemu 8) nevim co na tom flexu co kdo vidí ale mě to připadne jako zbytečná komplikace...já mám u zdroje ne odpojitelnou kabeláž...ale konektory které mě byly k ničemu jsem i se svazky odpájel a hotovo :lol:
Sweeteck
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sweeteck »

Sejny: odpojitelnost svazku hlavniho napajeni desky neni ucelna, jen to podle me lip vypada, kdyz mas vsechny kabely na konektory (pokud se jima nebude hemzit celej jeden bok zdroje, to by bylo asi moc). A konektory chci mit ve zdroji z duvodu pripojovani dalsich periferii, az mi kamos prinese disk a bude chtit neco prepalit, tak nemusim zrovna tahat pajku a delat do zdroje dalsi draty. To uz svuj ucel ma :-)

Maxtor: nechci delat chytryho nebo radobyznalce, jen se mi ty 3,5 jacky nezdaj (z duvodu vyse psanych). Ty 6,3 by uz asi byly lepsi, jen se mi nechce delat ve zdroji misto na tu dlouhou samici, takze tam radsi dam XLR a budu mit jistotu, ze to urcite snesou (a nebudu mit problemy s nizkym napetim treba na grafice- muj nazor, jistota je jistota). Rozmerove se mi zdaji asi nejlepsi, ve zdroji staci 1cm do hloubky mista a samec taky neni nejak zavratne dlouhej. Jo a zadna lama nejsem ze bych kably tahal za chodu, to jen ze jacky nemaj pojistku a staci neopatrne zatahat...

Kazdopadne si do zdroje davejte co chcete, je to vase vec, jen jsem chtel prispet svoji troskou do mlyna a podelit se, o tom tohle forum snad je
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..to Sweeteck: No ja jen tvrdim, ze kdyby ty jacky byly takovej problem, tak by je lidi bezne nepouzivali.. je to videt na strasny spouste modu.. ale jo.. souhlasim s tim, ze to neni nejlepsi reseni.. uz jen quli tomu zkratovani samozrejme.. imho je to nej. reseni DIN.. byl bych schopen akceptovat jeste XLR...

..to sejny: ..no.. Speakony by teda byly hrozny urcite.. jsou to velky konektory jako krava.. o nejakou ohebnost kabelu tady vubec nejde.. proste se jich na ten zdroj moc nevleze.. nehlede na to, ze samci ti pak zrejme budou zavazet u mechanik..
sejny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sejny »

do middletoweru ML5470 se speakony v klidu vejdou :wink: a nemyslím že někdo má case kde je mezi zdroje a mechanikami méně místa, je pravdou že to jsou robustní konektory do tvrdých podmínek...ale v tom zdroji jich nemusí být deset :lol: samo je každého věc jak odpojitelnou kabeláž vyřeší....jenže když chce člověk uspokojivé výsledky tak mu stejně netbyde než koupit zdroj který toto má :)

když kamoš jednou za čas donese disk tak to jistí rozdvojka...a kdyby nosil častěji tak než se furt drápat v PC a ničit kabely je výhodnější šuplík...nemyslíš?
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

abych nevytvarel novej dred,tak napisu sem...kdyz se tu tohle tema resi...

udelal sem si odpojitelny kable na EC 250X ( :-D ) a to vsechny... i main power (ucel to sice nema, ale je to luxusni :-D ) ..pouzity mam normalne konektory jako sou v disku a na MB :) .. dkyz ho zanu jen tak, a uzemnim zelenej drat tak se zapne,a jakmile ho oduzennim, tak se vypne.. to by nemel ne? a kdyz ho zapojim do desky, tak se zapne hned jak ho strcim do zdi a +12V krasne pulzuje(voltmetr to nezachyti, osciloskop nemam, ale zarovka jakozto zatez krasne blika :-D ) ... muzou za to vsechno odpojitelny kabely a to , ze main power je asi 2x delsi nez byl? nebo sem v tom zdroji neco zvoral?(je to mozny, protoze mi tam 2x spadla kapka cinu :huh: sice sem to ocistil, ale ...)
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“