\OT start\ Škoda že to samý se nedá říct o GTčku... \OT end\radekhulan píše:Jinak tovární chlazení 7900GTX je špičkové, nejlepší co se dělá. tiché a účinné (na rozdíl od ATi).
Nestandardně taktované GF7900 a problémy se stabilitou...
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- TweeTy
- Nováček

Napriklad ja mam bednu vzdi otvorenu a cez riva tuner som si zapol otacky ventilatora na grafike na 100% karta sa nezahrieva ani nezahrievala a artefakty stale v 3d marku zobrazuje.Podla mna je chyba v karte a nie chladici.radekhulan píše:Mluvím tu o chlazení skříně, nemůžeš dát 7900GTX či X1900XTX do skříně bez větráků a čekat, že se to "nějak" uchladí.. Jinak tovární chlazení 7900GTX je špičkové, nejlepší co se dělá. tiché a účinné (na rozdíl od ATi).Lukfi píše: tj, ale výrobce přece neprodává kartu s tim že si tam každej plácne nějakýho Arctica nebo Zalmana. Prodává prostě kartu s nějakejma frekvencema a s nějakym chlazením který by ty frekvence mělo zvládnout...
- Pirs
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme, ze je chyba v karte (standardni chladic na 7900GT je pro napeti 1,2V na jádru plne dostacujici). Problemem jsou ale napetove regulatory pro jadro i pameti, jejichz teploty se i pri dobre vetrane skrini pohybuji kolem 90°C. Urcite casti uzivatelu pomohlo ofukovani techto oblasti a nebo umisteni pasivu na nejvic postizene svaby.
- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mam ASUS 7900GTX a maká perfektně, artefakty se mi objevily pouze pokud sem měl nainstalován v PC ASUS Smart Doctor, který sice umí měnit otáčky ventilátoru a takty, ale podle mě když je kartě "horko" tak nepřidá otáčky ani když je zaškrtlé Auto Fan. tj pokud někomu karta hází chyby tak doporučuji tyto a podobné programi odstranit. Jinak skříň mam prostornou a chlazení dobré. Kartu jsem netaktoval. Měl jsem jednu z prvních v ČR takže už ji chvilku mam (první karty co přišli do LEVI po Leadtekovy)
Foto karty a mého PC:
http://web.telecom.cz/bart/
(záložka Pentium 930)
Foto karty a mého PC:
(záložka Pentium 930)
Naposledy upravil(a) B@RT dne pon 12. čer 2006, 06:31, celkem upraveno 1 x.
- TweeTy
- Nováček

Otacky ventylatora som nastavyl na 100% a artefakty to stale hadze chyba je v grafike nie vo ventilatore.B@RT píše:mam ASUS 7900GTX a maká perfektně, artefakty se mi objevily pouze pokud sem měl nainstalován v PC ASUS Smart Doctor, který sice umí měnt otáčky ventilátoru a takty, ale podle mě když je kartě "horko" tak nepřidá otáčky ani když je zaškrtlé Auto Fan. tj pokud někomu karta hází chyby tak doporučuji tyto a podobné programi odstranit. Jinak skříň mam prostornou a chlazení dobré. Kartu jsem netaktoval. Měl jsem jednu z prvních v ČR takže už ji chvilku mam (první karty co přišli do LEVI po Leadtekovy)
Foto karty a mého PC:
(záložka Pentium 930)
- vochca
- Nováček

-
- godlike
- Středně pokročilý

-
NV si udelala peknou ostudu..jednoznacne reklamace...odchazeji proudovy stabilizatory..lidem to dela i na default..cili se obrn trpelivosti a vzhuru na reklamaciTweeTy píše:***
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1060819
- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nejhůře je na tom eVGA: We would like to share with you the RMA submission rate is 0.74% for all 7900 series.. Nicméně, 0.74% není nijak ukrutná hodnota, jisté ATi X850 karty měly 10% RMA rate, X1800 v řádu procent.. 7900GT(X) karet se prodává stovky tisíc a na webu je 25 reakcí, s tím, že první z nich je I'd like to AGAIN remind everyone that this COULD be a load of complete BSgodlike píše:NV si udelala peknou ostudu..jednoznacne reklamace...odchazeji proudovy stabilizatory..lidem to dela i na default..cili se obrn trpelivosti a vzhuru na reklamaciTweeTy píše:***![]()
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1060819
Tím nechci říkat, že neexistují problémy, každá řada karet má nenulový RMA rate, ale není to nic extrémního. "Ostuda" by to byla, kdyby to dosáhlo řádu desítek procent.. I blbé HDD mají RMA v řádech %.
Každopádně cokoliv reklamovat je vždy nepříjemné, i proto je podle mého názoru dobré volit solidní firmy jako je CzechCOmputer.cz, které mění kus za kus, ihned, než maličké obchodníky, u nichž člověk čeká 30 dní a ... nic.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- godlike
- Středně pokročilý

-
Radim tvrdi ze u novych varek GB a Forsa jiz tenhle bug neni..proto se vyplati nakupovat u rsc kde vi o do jde a vymeni ti kus za kus..znamej bral Forsu a cca po 3 dnech stejnej problem na default...bleskova reklamace za GB a klid..
eVGA sice tvrdi 0,74% ale zpocatku nekde psali ze to vyresi jen nahranim noveho biosu..ted je situace takova ze karta je HW opravena a vraceji ti stejny kus..
Primo tohle pise radim:
Beru to tak, že z prodaných 107ks Leadtek ( stejného typu ) se jich vrátilo cca 20, z prodaných Forsa, až do začátku prodeje žádná, až při prodeji 7900GT odešly 2, od té doby opět žádná reklamace. Celkem prodáno cca 80 karet Forsa. Podobně bídně jako Leadtek na tom byla MSI se svými 6600GT, tam to překročilo 40%. Samozřejmě jsem mohl mít špatnou várku, ale kdo ví. Obecně se Leadteku série karet 6X00 nepodařila, 7900 samozřejmě také ne, ale tam to nebude jen chyba jeho
eVGA sice tvrdi 0,74% ale zpocatku nekde psali ze to vyresi jen nahranim noveho biosu..ted je situace takova ze karta je HW opravena a vraceji ti stejny kus..
Primo tohle pise radim:
Beru to tak, že z prodaných 107ks Leadtek ( stejného typu ) se jich vrátilo cca 20, z prodaných Forsa, až do začátku prodeje žádná, až při prodeji 7900GT odešly 2, od té doby opět žádná reklamace. Celkem prodáno cca 80 karet Forsa. Podobně bídně jako Leadtek na tom byla MSI se svými 6600GT, tam to překročilo 40%. Samozřejmě jsem mohl mít špatnou várku, ale kdo ví. Obecně se Leadteku série karet 6X00 nepodařila, 7900 samozřejmě také ne, ale tam to nebude jen chyba jeho
Naposledy upravil(a) godlike dne pon 12. čer 2006, 23:30, celkem upraveno 1 x.
- TweeTy
- Nováček

- godlike
- Středně pokročilý

-
- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- TweeTy
- Nováček

Ja som tam nazaciatku mal len nvidia driver a blblo to preto som nainstaloval rivu aby som zvysil otacky chladica lebo som si myslel ze sa karta zahrieva a preto blbne ale ale karta sa nezahieva a blbne.B@RT píše:no přesně v tom je můj problem pokud dám v čemkoliv max. otáčky tak mě to blblo, ale když tam nic nebylo jen ovladače Grafické karty tak to běhá bezproblému. Zkus odstranit rivu jestli problém nebude vyřešen.
- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: