Radeon X800Pro - porucha - HELP

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Radeon X800Pro - porucha - HELP

Příspěvek od aliencz »

Mám velkou prosbu, hledám "machra", který by dokázal proklepnout tuhle grafiku - Radeon X800Pro AGP. Zazlobil mě zdroj a od té doby mi grafika nenajíždí, hned po startu PC systém drží a karta hlásí na obrazovce, že nemám připojen kabel přídavného napájení. Ten ale připojený mám, zkoušel jsem dva různé zdroje. Možná jenom odešel nějaký blbinec na vstupu přídavného napájení. Nemám však potřebné vybavení, abych to prověřil a opravil. Za opravu samozřejmě zaplatím. Je mi líto ji vyhodit, nemyslím, že je úplně po ní. Předem děkuji za jakoukoliv pomoc.
obywan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obywan »

Tak to napred zkus v jinem pocitaci :wink:
bzzz
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

alien>> jak je stara? mas jeste zaruku pro tu ati?
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

wolf00 píše:alien>> jak je stara? mas jeste zaruku pro tu ati?
Ne, už je po záruce. Není v ČR nějaký servis na tyhle karty?
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

nebo třeba zkusit nějakýho technika co dělá v nějakym shopu...že by to nešlo oficiální cestou...zkus se zeptat ve městě v obchodech...občas jsou tam slušný lidi, že by ti třeba pomohli.
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Chlapci, prosím nějaký tip, kdo by se mi na toho Radeona podíval. Díky.
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

první vlaštovky, poslal jsem dotaz na jednoho ATI experta a napsal mi tohle:

Dobrý den,
s touto zavadou se nejčastěji potkavam u slabeho zdroje.
Minimum doporucene je 400W. Muze chodit i na slabsim ale pak vetsinou dojde k unave materialu ve zdroji a zdroj neni plne fungční.
Tzv neni schopen dodavat dost watu pro provoz PC.
Jiny duvod mne nenapada protože kdyby doslo k sebemensimu poškozeni na VGA neměla by fungovat vubec. Nebo by behalo vše stim ze by padala pri atížení.

Kdyby odešel onen posilujici napaječ na VGA byla by karta ohořelá.

S pozdravem Daniel Tesař

Je pravda, že můj zdroj má jen 350W, ale karta na něm doteď jela. Další zdroj, který jsem zkoušel, má taktéž jen 300W a 300W a tzv "ani ťuk".

Touto cestou tedy prosím nějakého Brňáka, který má doma ve svém miláčkovi opravdu pořádný, kvalitní, alespoň 400W zdroj, na kterém bych mohl ověřit, že karta možná není poškozená, ale jen nemá správné napájení.

Zároveň pak prosím o tipy (stačí odkazy na diskusi) na kvalitní zdroj se stabilním výkonem na všech větvích.
Naposledy upravil(a) aliencz dne stř 14. čer 2006, 14:12, celkem upraveno 1 x.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ja som mal 500w Eurocase a tiez jedneho dna uz nezaplo grafiku (vtedy este 6800-ku) tak som kupil ENERMAX LIBERTY 500W tiez je "len" 500W ale asi to je slusny rozdiel medzi EC a ENERMAX. Takze by som to videl na ten isty problem, kedze mi tiez hlasilo ze nemam zapnutku kartu do zdroja.
PS: dokonca po kupe zdroja som moj procak mohol pretaktovat aj na 2700Mhz. Nebolo to stabilne ale islo to. S EC bol max 2400 tiez non stable a teraz mam stable aj cez 2500Mhz. Do zdroja sa investovat oplati
http://www.alzasoft.sk/SearchAdvanced.a ... rtNumber=1
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

busy píše: PS: dokonca po kupe zdroja som moj procak mohol pretaktovat aj na 2700Mhz. Nebolo to stabilne ale islo to. S EC bol max 2400 tiez non stable a teraz mam stable aj cez 2500Mhz. Do zdroja sa investovat oplati
http://www.alzasoft.sk/SearchAdvanced.a ... rtNumber=1
Děkuji za tip, ale 3500,- za zdroj je pro mě nemyslitelné. (tolik jsem dal za X800Pro) Projel jsem si nějaké testy a podle hloubkového testu zdrojů http://www.svethardware.cz/art_doc-1726 ... 7D4BC.html vychází velmi dobře 400W Fortron FSP400-60GLN (cca 1400,-) nebo bych snad finančně dosáhl na 400WEnermax Liberty ELT400AWT cca 2000,- Myslím, že by 400W ve stabilním provedení mělo na X800Pro stačit. Nemám v PC víc než 1x DVD/RW, jeden 8cm fan a dva disky. Co bys k tomu řek?
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ja nehovorim ze si musis kupit hned zdroj za 4000 Kc. jednoducho je to investicia ktora sa oplati. a myslim ze 400W pokial nemas nadmerne vela zariadeni vetrakov, LED diod a somarin ti bude stacit az nadmerne
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Myslím že tvrzení min. 400W zdroj je blbost, X800Pro nebere zase tolik, rozhodně pokud je ta karta vpořádku měla by se alespoň rozběhnout na dnešním běžným 350W zdroji který je ovšem vpořádku.
V podpise máš uvedeno Pro @XT - nebude problém v tom?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Jája píše:Myslím že tvrzení min. 400W zdroj je blbost, X800Pro nebere zase tolik, rozhodně pokud je ta karta vpořádku měla by se alespoň rozběhnout na dnešním běžným 350W zdroji který je ovšem vpořádku.
V podpise máš uvedeno Pro @XT - nebude problém v tom?
Ne, OC na XT se nezdařil (odemčení) měl jsem to jen přetaktované a ještě jsem to neopravil v podpisu, byl jsem rychlejší, než byla realita :-) Mě to na 350W zdroji jelo, ale pak to z ničeho nic kleklo, resp. PC druhý den už nenajel - viz hláška o napájení. Další zdroje, které mám k dispozici, jsou 300W šumky, takže nic moc taky. Potřebuji někoho s pořádným zdrojem, aby to vyzkoušel. Ono je asi myšleno s tím min 400W že se počítá, že to taky může být nějaký šunt, ktrý dá ve skutečnosti v zátěži sotva 300W, nebo i méně. Šak víš jak to je se zdroji.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

tak odpoj vsekty mechaniky vsetky usb zariadenia a skus to aj no tom 300W myslim ze nabehnut by to malo. Ved to nieje az taky odbre, ta grafika je uz stara a bez toho aby si mal vela zariadeni musi ist na 300W zdroji
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

busy píše:tak odpoj vsekty mechaniky vsetky usb zariadenia a skus to aj no tom 300W myslim ze nabehnut by to malo. Ved to nieje az taky odbre, ta grafika je uz stara a bez toho aby si mal vela zariadeni musi ist na 300W zdroji
To jsem samozřejmě zkoušel, přesto i nadále hlásí, že není připojen externí zdroj napájení.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

no tak to si mohol tu kartu aj odpalit. alebo teda znicit to napajanie do karty :(. skus inu grafiku co sa tiez napaja na molex
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

heh, nekamenujte me, ale nemuze to byt treba tim molexem ?ja mel tenhle problem se svou 6600GT, pak jsem po dlouhem badani zjitil, ze je v molexu jeden pin vyrvanej :oops: nebo ten kabel jestli neni nekde svihlej :roll:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

njn. ale on uz skusal iny zdroj. sice slapsi ale hlasilo to tu istu chybu
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

busy píše:njn. ale on uz skusal iny zdroj. sice slapsi ale hlasilo to tu istu chybu
nj to je pravda, ja pouzival jeste takovou ten prodluzovaci kabel a na nem to bylo v riti, takze jsem si to nejak vyvodil z toho :roll:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Tyhle prkotiny to nejsou. Je to zkoušené ve dvou počítačích (s 300W zdrojem), kabely jsem řádně prověřil a větve jsou funkční, napájejí normálně mechaniku a disk. Konektor na kartě je samozřejmě v pořádku, jsem elektrikář, takže tyhle drobnosti můžete vyloučit. odborný komentář z "ATIservisu" hovoří o tom, že kdyby byla přídavná napajecí linka na kartě spálená, bylo by to poznat pouhým okem, karta j však jako nová, netknutá.

I nadále hledám v Brně někoho s pořádným zdrojem, kde bych to vyzkoušel, díky.
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Zkontroluj ten molex konektor, jestli je v pohode a zkus jinej tam pichnout :)
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“