JETWAY 754GT6-P nV6100

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

JETWAY 754GT6-P nV6100

Příspěvek od Meridius »

Takže jsem se stal majitelem této zatím jediné full ATX desky s integrovanou grafárnou do 754. Mám ji v komplu jen pár hodin, ale první postřehy jsou vesměs negativní. První, co mne zlobí, že PC občas nenaběhne ani v defaultu, poté pomůže jen clear cmos...těžko říct, co si o tom myslet. Možná si deska ne uplně rozumí s mým kingmaxem, potvrzuje to i max OC respektive použité děličky (na dfi bylo max u ramek 250, tady to vypadá na níž snad 230). Co se OC týče, to je částečná tragédie. Z biosu nejsem schopen se dostat na více než 260 MHz...po asi hodine zkoušení jsem prostě vzal clock gen a ve winech zatím 290 MHz. Možná by to šlo vejš, otestuju později. Procák je otestován před tím na DFI nf3 a byl stable i na frekvenci 316 MHz.
Bios vcelku normální možnosti nastavení, RAM jen základní časování, procák voltáž max do 1,55, na NB max zvednutí o 0,2 (ne, že by to k něčemu někdy bylo). Trochu jsem nepobral nastavování HTT. Obraz té grafiky se mi zdá dosti rozplizlý oproti původní ATI 9550. Pro zajímavost 3d mark 2005 - 640 bodů.

EDIT: hmm, tak to vypadá, že opravdu strop těch ram na této desce je nižší, ale zase jedou bez problémů ty děličky, které mne zajímají. Alespoň tedy přes clock gen....teď ji testuji na 312 MHz v prime a zatím drží. Procák tedy teď na 2503 MHz. Jen kdyby to tak šlo nastavit i v biosu :(

EDIT2: tak stále přetrává ten problém při startu a to zejména za studena. Kdy PC dýl nejede.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

podivné, ale ostatně jetway bych nedlvěřoval nikdy, pokud bych neviděl že už s ní někdo má skušenosti. Já mám Biostar T-force, je to vlastně to stejné, akorát mikroATX, a slušeně vytweakované, Doporučil bych ti ji, už je pozdě :) cyberdeath jede stabilně na FSB 310. Ta deska má hodně vychytávek, 4 status ledky, on/off na desce, různé automatické OC programy, integrovanej memtest, integrovanej flashovací program ....
A ta grafika, mě se zdá naprosto bez problému, předtím jsem měl R9200 a gf2mx :oops:. U mě v 3DM03 s 512 MB pamětí a 64 MB share - 1150 bodů,05 vyzkouším. Teď jsem koupil speciálně pro grafiku jednu a-data Vitestu 500 Mhz, ještě dokoupím jednu protože takovéhle desky bez 1 GB ram nelze uspokojivě provozovat :cry:
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Už je to v pohodě, krom teda toho taktování.....nicméně to, co ta deska dokazuje ve winech je pro mne překvapení. Zvládá i frekvence nad 320 MHz, ale neměl jsem zatím čas to testovat. Každopádně 2,5 GHz s tím CPU dám a víc ani nemusím. Co jsem měl s DFI, mám i teď navíc s děličkama, které před tím ne zrovna přesvědčivě fungovaly a PCIe slotem ( okterý šlo hlavně). Jinak s instalací žádný problém, zvukovka jakž takž. Já jsem teda nakonec vcelku spokojený. Uvidíme ovšem na jak dlouho, ale je tam záruka tak co. Jeden user na OCguru ji má taky a neměl s ní žádný problém.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
TYGR_enemy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

jak s tim zapinanim?

Příspěvek od TYGR_enemy »

rikas vsechno v poradku, takze i ten problem s tim zapinanim? Jestli si to vyresil, tak mi plz napis jak. A jeste sem se chtel zeptat, kdes tu desku kupoval. V kamenych obchodech mi ji nejsou schopni sehnat. Shanel sem ji na netu, ale to sem ji sehnal jenom v malych obchudcich, takze jestli mas naky tip, sem s nim...
Muzes mi jeste rict, cim to chladis? Cet sem ze to ma 80 stupnu na chip-setu a s timhle OC...
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: jak s tim zapinanim?

Příspěvek od Meridius »

TYGR_enemy píše:rikas vsechno v poradku, takze i ten problem s tim zapinanim? Jestli si to vyresil, tak mi plz napis jak. A jeste sem se chtel zeptat, kdes tu desku kupoval. V kamenych obchodech mi ji nejsou schopni sehnat. Shanel sem ji na netu, ale to sem ji sehnal jenom v malych obchudcich, takze jestli mas naky tip, sem s nim...
Muzes mi jeste rict, cim to chladis? Cet sem ze to ma 80 stupnu na chip-setu a s timhle OC...
Kupováno v tsbohemia...jezdím do Znojma každý den a maj tam pobočku. Takže tam. Problém s tím zapínáním se vyřešil tak nějak sám poměrně velmi rychle...nevím, čím to bylo...něco mezi nebem a zemí. Nechladím to ničím než tím, co tam bylo...navíc momentálně a dlouhodobě jedu stejně na default páčto to mám vyloženě jen na net, filmy, word atd.
Belisarius
Nováček
Nováček

Příspěvek od Belisarius »

Tuto desku neznám, ale znal jsem dva Jetwaye, jeden byl bohužel můj...

Má deska s nForce2 400 Ultra mi dovolila z AthlonaXP 2000+ udělat 2600+, nebyla to ale její zásluha, to odemčený násobič na Throughbredu B... Po asi 1,5 roku začala mít problémy se stabilitou, reinstaloval jsem windows každých 7-14 dní. Odložil jsem ji do antistatického obalu, dal do skříně, za dva měsíce si na ni vzpomněl při sestavání internetového serveru, zapojil, dva dny běžela, pak začala blbnout detekce přídavných karet, tak jsem restartoval a - konec, zřejmě kondíky u CPU

Druhou měl švagr, zase na i845 s Celeronem. I on začal mít stejné problémy, pak se mu nafoukly kondenzátory u CPU a konec

Takže dva Jetwaye, které po dvou letech odešly na stejnou závadu: kondenzátory CPU. Jestli chceš mít desku na dva roky, tak proč ne?
TYGR_enemy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

chladice

Myslíte, ze tam dám tenhle chladic? http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P9 ... 6E9FE.html

Jestli ne, tak jeste uvazuju o tomhle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35987
TYGR_enemy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

taktovani

Prosimte...uz ji mam doma, je super, ale nemuzu ji nataktovat pres 2Gb. Rikals ze si to vytahl vice v nakem software. Muzes mi rict v jakem? A jeste jsem chtel vedet, jestli ti funkuje regulace vetraku a v cem je regulujes.
Dik
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: taktovani

Příspěvek od Meridius »

TYGR_enemy píše:Prosimte...uz ji mam doma, je super, ale nemuzu ji nataktovat pres 2Gb. Rikals ze si to vytahl vice v nakem software. Muzes mi rict v jakem? A jeste jsem chtel vedet, jestli ti funkuje regulace vetraku a v cem je regulujes.
Dik
clockgen
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“