Takže jsem se stal majitelem této zatím jediné full ATX desky s integrovanou grafárnou do 754. Mám ji v komplu jen pár hodin, ale první postřehy jsou vesměs negativní. První, co mne zlobí, že PC občas nenaběhne ani v defaultu, poté pomůže jen clear cmos...těžko říct, co si o tom myslet. Možná si deska ne uplně rozumí s mým kingmaxem, potvrzuje to i max OC respektive použité děličky (na dfi bylo max u ramek 250, tady to vypadá na níž snad 230). Co se OC týče, to je částečná tragédie. Z biosu nejsem schopen se dostat na více než 260 MHz...po asi hodine zkoušení jsem prostě vzal clock gen a ve winech zatím 290 MHz. Možná by to šlo vejš, otestuju později. Procák je otestován před tím na DFI nf3 a byl stable i na frekvenci 316 MHz.
Bios vcelku normální možnosti nastavení, RAM jen základní časování, procák voltáž max do 1,55, na NB max zvednutí o 0,2 (ne, že by to k něčemu někdy bylo). Trochu jsem nepobral nastavování HTT. Obraz té grafiky se mi zdá dosti rozplizlý oproti původní ATI 9550. Pro zajímavost 3d mark 2005 - 640 bodů.
EDIT: hmm, tak to vypadá, že opravdu strop těch ram na této desce je nižší, ale zase jedou bez problémů ty děličky, které mne zajímají. Alespoň tedy přes clock gen....teď ji testuji na 312 MHz v prime a zatím drží. Procák tedy teď na 2503 MHz. Jen kdyby to tak šlo nastavit i v biosu
EDIT2: tak stále přetrává ten problém při startu a to zejména za studena. Kdy PC dýl nejede.