samovolný restart PC, výpadek zvuku při přehrávání filmů
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Axess
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
samovolný restart PC, výpadek zvuku při přehrávání filmů
Ahoj, na sestavě viz. podpis, mám už nějakou dobu následující problém... Při přehrávání všech stažených filmů (obvykle .avi DVDRip) mi nepravidelně ale zato často (i 10x za film) náhle vypadne zvuk a pokračuje pouze obraz..., někdy to dojde tak daleko, že se ozve jen TRRRRRR a PC se restartne. V prvním případě je pak ve Správci úloh vidět výkonová špička 100% využití CPU korespondující s dobou kdy vypadl zvuk. (Při běžném přehrávání filmu se mi využití CPU pohybuje mezi 30-40%.) Původně jsem myslel, že to jsou kodeky, ale dělá to stále... Nevíte čím by to mohlo být???
Sporadicky se objevuje samovolný restart i při desktopu, ve Wordu apod.
Abych nezapoměl, zdroj mám 300 nebo 350W, bohužel nevím přesně. Jinak mám 2 HDD, 2 mechaniky, 256 + 512 RAM a zbytek viz podpis.
Sporadicky se objevuje samovolný restart i při desktopu, ve Wordu apod.
Abych nezapoměl, zdroj mám 300 nebo 350W, bohužel nevím přesně. Jinak mám 2 HDD, 2 mechaniky, 256 + 512 RAM a zbytek viz podpis.
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Axess
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Kodeky jsem měnil, navíc nepoužívám balíky typu all-in-one, ale stále beze změny. Včera jsem se zkoušel dívat na film a asi dvakrát vypadl zvuk, přičemž obraz jede dál (divný) a jednou to udělalo známý "trrrrrrrrr" - zásek, černá obrazovka a okamžitě se to samo restartlo. Ani to nehází žádný hlášky...
Teď jsem se díval a mám tam zdroj Eurocase 300W. Myslíte, že je k mé sestavě slabý??? Jaký by byl dostačující? Nebo je to něčím jiným? Už jsem z toho fakt zoufalej, nevím si rady.
Teď jsem se díval a mám tam zdroj Eurocase 300W. Myslíte, že je k mé sestavě slabý??? Jaký by byl dostačující? Nebo je to něčím jiným? Už jsem z toho fakt zoufalej, nevím si rady.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Axess
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, chvíli jsem to přestal řešit, protože bylo zkouškový nicméně to teď skončilo a já jsem trochu pokročil s řešením problému. Abych byl úplně přesný, tak problémy (výše popsané) se objevovaly za nějaký čas od doby, kdy jsem do PC přidával 512Mb RAMku (k pův. 256Mb) a druhý HDD 160GB. Nyní jsem provedl testy pamětí (Memtest86, Goldmemory) a u té 256ky oba programy hlásily chyby, Goldmemory dokonce 616 errorů!? Nicméně i po odebrání "vadné" RAMky vypadával zvuk při filmech a občas se PC i resetlo. Nyní jsem dočasně vyměnil zdroj (Eurocase 300W) za Premier 300W a zvuk vypadl pouze jednou, ale PC se již neresetuje. Skoro to vypadá, že mi odcházel zdroj nebo byl dokonce už slabý???
Vypadá to, že si koupím zdroj nový - doufám, že se tím problémy vyřeší...- půjdu asi do značky Fortron. Otázka ale zní, zda koupit 300W nebo třeba 350 vzhledem k mé sestavě v podpisu? Nebo myslíte, že bude bohatě stačit kvalitní Fortron 300W???
Vypadá to, že si koupím zdroj nový - doufám, že se tím problémy vyřeší...- půjdu asi do značky Fortron. Otázka ale zní, zda koupit 300W nebo třeba 350 vzhledem k mé sestavě v podpisu? Nebo myslíte, že bude bohatě stačit kvalitní Fortron 300W???
- Axess
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Axess
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
To bohužel sám nevím, ale po otestování a odzkoušení všech možných ostatních komponent, došlo i na desku, kterou jsem sehnal zde na fóru a po její výměně a opětovné reinstalaci systému (pro jistotu) již vše chodí jak má. na desce okem viditelné poškození není. Ale kdyby chtěl někdo na to přijít co jí je, tak mu ji na pokusy klidně věnujuDzin píše:Co bylo s deskou? Napiš nám toAxess píše:Konečně se problém vyřešil bylo to ne zdrojem, ale zákl. deskou:).
- Axess
- Nováček

- Kontaktovat uživatele: