MSI RG54GS2 - sakra, jak na to cez aDSL...

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Newt
Nováček
Nováček

MSI RG54GS2 - sakra, jak na to cez aDSL...

Příspěvek od Newt »

Pls help - neviem to rozchodit...

Mam aDSL pripojenie - RJ11 kabel do routera Edimax a z neho sietakom do wireless MSI RG54GS2 (dva routre, kedze MSI je len DSL capable). Stolny pocitac mam sietakom napojeny na prvy router - vsetko OK, internet ide. MSI router vytvara wireless siet, notebook ju najde a pripoji sa k nej, ale na internet sa nedostane.
Tak isto, ked hlavny comp napojim kablom az na MSI router, internet nejde. Vyzera to, akoby MSI router nedokazal ziskat DSL konektivitu od prveho routera Edimax.
Mal by som mat vsetko nastavene korektne ale ani za tu p*** neviem rozbehat wireless... Zacinam byt jemne zufaly...

Nemate niekto pls podobnu skusenost? Urcite to bude v nejakom nastaveni, snad nejaka "drobnost", na ktoru som nemyslel.

Dik vopred
Naposledy upravil(a) Newt dne čtv 15. čer 2006, 09:39, celkem upraveno 1 x.
Newt
Nováček
Nováček

Příspěvek od Newt »

Len pre doplnenie: upgrade na posledny firmware nezabral...
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

tan kabel z Edimaxu do MSI doufam nemas zapojeny na WAN port? To by byla kravina... :)
Toshiba Tecra A6
Newt
Nováček
Nováček

Příspěvek od Newt »

Pockaj... jak to myslis?
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

no myslim to tak ze jestli to mas v ramci jedne domaci site a ten MSI ti dela jen access point (jak jsem pochopil) tak je zbytecne abys mel dvojity NAT, ne? Router nemusis pouzivat jako router, pokud nechces :)
Toshiba Tecra A6
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

jedno řešení je co píše bajgy, druhý je všechno zapojit až na MSI a routovat (NATovat) dvakrát, na to bych se ale vykašlal

PS: musí to jít rozjet na net i tak jak to píšeš, máš to blbě nastavený
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Newt
Nováček
Nováček

Příspěvek od Newt »

no evidentne tam mam nieco blbo nastavene, ale ze co... :sad:

OK, tak som trochu pokrocil. Na MSI som "PPPoE" prehodil na Dynamic IP a naklonoval MAC z Edimaxu. Momentalne mi ide internet na stolovom compe, aj ked je pripojeny az na MSI (co pred tym neslo), ale notebookom sa na internet stale nedostanem. Pritom Wireless option v MSI je Enabled...

Any ideas, pls? Notebook je nastaveny korektne, kedze v robote mi wireless chyta bez problemov..
Newt
Nováček
Nováček

Příspěvek od Newt »

Guys, tak uz mi to ide (nepytajte sa ale co som pomenil - ja proste fakt neviem... :P ). Dik za rady - vase clues ma asi naviedli na spravnu stopu :)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“