Podívej se na seznam podporovaných desek... těžko říct jestli to jede i na jinejch, v každym případě je ten seznam dost krátkej.Rentigo píše:Přemýšlíš, jako by měl každý SLI/CF desku.
nVidia Quad SLI: GeForce 7900GX2 / 7950GX2
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
FYI: Alzasoft má Leadtek 7950GX2, tedy nejrychlejší kartu planety, skladem za 17.500 Kč (včetně DPH). Nechcete někdo koupit 2x7900GTX za cca 20.000 Kč? 
http://www.alzasoft.cz/graficka-karta-l ... d63428.htm
- SNowie
- Začátečník

mno nejrychlejší karta planety to rozhodně neníradekhulan píše:FYI: Alzasoft má Leadtek 7950GX2, tedy nejrychlejší kartu planety, skladem za 17.500 Kč (včetně DPH). Nechcete někdo koupit 2x7900GTX za cca 20.000 Kč?
- godlike
- Středně pokročilý

-
nasel jsem lepsi cenuradekhulan píše:Alzasoft má Leadtek 7950GX2..
http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... ci-express
Mac...
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jestli si koupíš dvě GX2 do SLI tak asi chcípnu smíchy, protože kdybys nebyl naprostá lama a trochu sledoval recenze, věděl bys, že Quad SLI (neboť GX2 jsou opravdu dvě karty a ne jedna) je pro hraní nepoužitelné... sestavy od Dellu a spol. s Quad SLI už se nějaký ten pátek prodávají a nVidia pořád není co k čemu vydat ovladače, se kterejma by se na Quad SLI dalo hrát něco jinýho než 3DMark...radekhulan píše:FYI: Alzasoft má Leadtek 7950GX2, tedy nejrychlejší kartu planety, skladem za 17.500 Kč (včetně DPH). Nechcete někdo koupit 2x7900GTX za cca 20.000 Kč?
btw ve slavném a tebou stále opěvovaném módu AFR je Quad SLI taky nepoužitelné, kvůli zpoždění obrazu...
musím tě tedy zklamat, nejlepší použitelný grafický subsystém je stále RX1900 CF...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý

Radek Hulán: O kolik osobních zkušeností se 7950GX2 máš víc, než Lukfi, že si ji dovoluješ hodnotit, zatímco z tebou uvedených důvodů hodnocení téže karty Lukfimu upíráš? Je to směšné. Kdybys věděl, v jakých cenových realcích se pohybuje hardware, který prochází recenzentům rukama, přestal by ses tady vytahovat s něčím, co si nikdo z nich nekoupí, protože si to měli možnost osobně vyzkoušet a usoudit, co jim to nabídne...František Koukolík, Jana Drtilová: Život s deprivanty II: základy stupidologie, Praha, 2002 píše:Logický klam: Útok na člověka (argumentum ad hominem)
Místo argumentace hodnotí jejího předkladatele.
* To se dalo od recidivisty čekat.
* Té práci se nedá věřit, napsal ji jen proto, aby ho nevyhodili ze školy.
* Copak může být kouření nezdravé, když tolik doktorů kouří?
Naposledy upravil(a) no-X dne stř 14. čer 2006, 21:22, celkem upraveno 1 x.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud vím, ještě před tím, než jsi měl GF6800GT SLI jsi měl taky R9800Proradekhulan píše:Tak pravil teenager Lukáš Fiala, věčný chudý teoretik bez praxe, s ubohou Radeon 9800Pro kartou v compu
No, já jsem nepočítal s tím, že bys prodal dvě GTXka a koupil si jednu GX2, která je pomalejší...radekhulan píše:PS: QuadSLI pro mě osobně nemá smysl, s 2x7900GTX-512 hraju na 1920x1200 na max i Oblivion či F.E.A.R.A do 30" displeje zatím nejdu, tam QuadSLI smysl má..
- Oblak
- Začátečník

hmmmm....Radku Huláne, proč by jsi si měl kupovat místo dvou karet jednu (byť to jsou dvě GPU na dvou PCB do jednoho slotu - jak to jinak nazvat? ) a jít s výkonem dolů????jediný argument je že chceš časem jít do Quad SLI - ale pokud si ho nepořídíš hned bude to pro tebe ztráta - když si po čase budeš chtít koupit druhou kartu do QSLI tak ji nemusíš sehnat - a také v té době bude srovnatelné Single chip řešení a v neposlední řadě na tom budeš finančně ztrátový...a to jak na dvou kartách které máš ve SLI tak na té co si chceš pořídit....ale to je tvoje věc
Být tebou když jsi spokojen se dvěma ve SLI tak to nechám uležet, za rok si koupím další "novější" do SLI až mi jejich výkon nebude stačit na hraní(na tvém LCD naplno)
v tvém případě se mi jeví spíše touha mít něco co nikdo nemá....
až to Quad Sli časem pořídíš tak alespoň nahoď testy.....
Jaký je tu bez papamobila klídek....
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Důvod je zřejmý - za 4 týdny je zde špičkový Conroe a k němu se hodí jen dokonale stabilní Intel chipsetOblak píše:hmmmm....Radku Huláne, proč by jsi si měl kupovat místo dvou karet jednu (byť to jsou dvě GPU na dvou PCB do jednoho slotu - jak to jinak nazvat? ) a jít s výkonem dolů????jediný argument je že chceš časem jít do Quad SLI - ale pokud si ho nepořídíš hned bude to pro tebe ztráta - když si po čase budeš chtít koupit druhou kartu do QSLI tak ji nemusíš sehnat - a také v té době bude srovnatelné Single chip řešení a v neposlední řadě na tom budeš finančně ztrátový...a to jak na dvou kartách které máš ve SLI tak na té co si chceš pořídit....ale to je tvoje věcBýt tebou když jsi spokojen se dvěma ve SLI tak to nechám uležet, za rok si koupím další "novější" do SLI až mi jejich výkon nebude stačit na hraní(na tvém LCD naplno)
Navíc v ne-herních věcech (grafika, audio, video) je Conroe až 2x lepší než FX-62, takže v praxi "nebe a dudy"
- Oblak
- Začátečník

aha.... a nedá se to na 975 (počítám že zvolíš tento) nějak obejít? případně počkat než bude nabízet NVIDIA svůj chipset na SLI???
a ještě jedna věc....víš určitě že SLI na jedné gr. kartě rozchodíš i když deska SLI nepodporuje???:)
//edit - na výkon Conrou jsem zvědav. hlavně na porovnání s tou X2 co máš.
a ještě jedna věc....víš určitě že SLI na jedné gr. kartě rozchodíš i když deska SLI nepodporuje???:)
//edit - na výkon Conrou jsem zvědav. hlavně na porovnání s tou X2 co máš.
Jaký je tu bez papamobila klídek....
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
7950GX2 je "single" karta, a funguje tudíž na většině desek (s podporou v BIOSu) určených pro single karty: http://www.nvidia.com/content/geforce_gx2_sbios/us.aspOblak píše:aha.... a nedá se to na 975 (počítám že zvolíš tento) nějak obejít? případně počkat než bude nabízet NVIDIA svůj chipset na SLI???
Jiná věc je, že obraz je renderován na této single kartě pomocí SLI, ale to již je věc karty, není to "klasické SLI" z pohledu desky.
Jinak i na i975X chipsetu lze rozběhat pomocí patche 2x7900GTX, ale je to prostě "hack", a funguje jen na některých starších verzích ovladačů. NVIDIA chce prostě prodávat svoje chipsety a proto to záměrně na Intelu nepovoluje, je to obchodní důvod, nikoliv technický
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jsi si tím tak jistý?radekhulan píše:Fakt je ten, že karta je o 10-15% pomalejší než 2x7900GTX-SLI
http://xbitlabs.com/images/video/nvidia ... ut_hdr.gif
V 1600x1200 s HDR a 16xAF je GX2 pomalejší než GTX SLI o čtvrtinu v avg FPS a o třetinu v min FPS. V rozlišení, jakém to hraješ ty, to bude ještě více.
btw, RX1900 CF je s vysokým AF o dost rychlejší než GTX SLI, a funguje i na i975X
Můžeš mi hodit odkaz na nějaký test, kde běhají hry na Conroe minimálně v 1280x1024 s AA a AF a na high detail o 30% rychleji než na FX-60? Myslím, že ne. V takto vysokých rozlišeních je totiž limitace spíš v grafické kartě, kterou hodláš downgradovat na o čtvrtinu slabší řešeníradekhulan píše:ale zase Conroe přidává +30%, takže se to více než srovná
Navíc v ne-herních věcech (grafika, audio, video) je Conroe až 2x lepší než FX-62, takže v praxi "nebe a dudy"
btw taky bych rád viděl kde je Conroe 2x rychlejší než FX-62 v nějaký neherní aplikaci
- volkovski
- Začátečník

Novy test 7950 : http://www.behardware.com/articles/627- ... 0-gx2.html
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- amd.21
- Začátečník

tak jich dej vic dohromady neDigitaldoom píše:A já už mám MSI 7950GX2 takže se můžete těšit i na to ...ale na vyzkoušení Quad SLI asi nebudu mít zdroj
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
už je to vyřešeno budu mít půjčen 650W BFG ... thx Hardestamd.21 píše:tak jich dej vic dohromady neDigitaldoom píše:A já už mám MSI 7950GX2 takže se můžete těšit i na to ...ale na vyzkoušení Quad SLI asi nebudu mít zdroj
(jestli teda vice zdroju mas),btw co mas tedka za zdroj??
jsem moooc zvědav jestli to poběží v SLI
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Takze - Mam 7950 doma ...
Na desce DFI CFX-3200 karta nefunguje vubec, nejde to proste rozchodit ...
Na desce DFI Expert to jede v pohode, ale skore v 3dmark06 mam jen 9100 bodu, bez pretaktovani, s pretaktovanim karet na 500/1200@600/1400 mam jen 9450 bodu ...
Crossfire s relaxacnim pretaktovanim udela temer 10 000 bodu ...
Ale za ty prachy je to lexuska a kdyby jednou byla na Intelu moznost zprovoznit Quad tak bych do toho asi sel ... imho obraz ve 2D je SUBJEKTIVNE horsi nez u Crossfire ...
Na desce DFI CFX-3200 karta nefunguje vubec, nejde to proste rozchodit ...
Na desce DFI Expert to jede v pohode, ale skore v 3dmark06 mam jen 9100 bodu, bez pretaktovani, s pretaktovanim karet na 500/1200@600/1400 mam jen 9450 bodu ...
Crossfire s relaxacnim pretaktovanim udela temer 10 000 bodu ...
Ale za ty prachy je to lexuska a kdyby jednou byla na Intelu moznost zprovoznit Quad tak bych do toho asi sel ... imho obraz ve 2D je SUBJEKTIVNE horsi nez u Crossfire ...