FAQ:Jaký chladič chipsetu - DISKUZE

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
MICT14N
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MICT14N »

ja mam stejnej problem a z tech chladicu co sem tu videl se mi zda akorat ten primecooler ale nevim jak by to slo s jinym chladicem nez s pasivem na GF6600 protoze by tam podle me mohla nastat kolize a to je ten duvod proc sem si ho zatim nekoupil (chci si casem koupit GF7600 a dat na ni nejakej aktivni Zalman a mam strach prave ze se tam nevejdou, dal bych sem i fotku kdybych vedel jak :( )
Zákl. deska: DFI Infinity nF4x Procesor: AMD Sempron 2800+ (1,6GHz@2,16GHz) Graf. karta: Gigabyte GeForce 6600GT 128MB DDR (NV43)Paměť:: Kingston 1024MB + 512MB DDR 433MHz CL 2,5 (@405MHz; CAS lat.=2)Mechanika: LG SuperMulti GSA-H20L (lightscribe) HDD: Hitachi Deskstar 80GB SATA Zvuk: Sound Blaster X-Fi Case: KME MidiTower ATX CX-Y662 bílá OS: Windows XP SP3
Pawlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pawlis »

MICT14N píše:ja mam stejnej problem a z tech chladicu co sem tu videl se mi zda akorat ten primecooler ale nevim jak by to slo s jinym chladicem nez s pasivem na GF6600 protoze by tam podle me mohla nastat kolize a to je ten duvod proc sem si ho zatim nekoupil (chci si casem koupit GF7600 a dat na ni nejakej aktivni Zalman a mam strach prave ze se tam nevejdou, dal bych sem i fotku kdybych vedel jak :( )
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=14463
a pokud ho chces dat na net tak na http://www.imageshack.us
Zornicka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zornicka »

mam pro Vás nový typ, třeba to někomu pomůže, pokud by někdo měl zkušenosti tak, napište názor.

tento chladič na chipset:

http://casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=1780&kat=9
Pawlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pawlis »

Zornicka píše:mam pro Vás nový typ, třeba to někomu pomůže, pokud by někdo měl zkušenosti tak, napište názor.

Hehe ten by si mi pod grafarnu asi nevlezl. :oops:
Mef
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mef »

Pawlis píše:
Zornicka píše:mam pro Vás nový typ, třeba to někomu pomůže, pokud by někdo měl zkušenosti tak, napište názor.

Hehe ten by si mi pod grafarnu asi nevlezl. :oops:
možná, kdybys mu krapet upravil "geometrii" žeber.....vypadají velmi plechově a ohýbat by je neměl být problém.....
maart
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maart »

no ja nevim ten zalman vapadá tak jdnoduse mysli ze by nebyl problem ho vyrobit
OXI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXI »

Ten novej Zalman sice vypadá hezky, ale nF4 podle mě pasivně neuchladí, navíc bez úprav se asi na mojí desku ani nevleze
Thomash181
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomash181 »

Co rikate na tento chladic Pentagram NP-40 Cu? Vypada celkem slusne, ze by toho mohl dost uchladit...

Obrázek

http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=16236

//aha tak uz to tu jednou je... tak se zeptam takhle, myslite ze ma cenu misto neho kupovat vodu na chipset...?
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

jako jestli si specialne kvuli cipsetu poridit vodnika? to je dobra blbost xD ale kdybys uz mel vodnika tak bych nejaky blok koupil
Thomash181
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomash181 »

Cujo píše:jako jestli si specialne kvuli cipsetu poridit vodnika? to je dobra blbost xD ale kdybys uz mel vodnika tak bych nejaky blok koupil
hh, tak urcite ne kvuli chipsetu, jde mi o to ze si chci poridit vodnika, na CPU a GPU je to jasne, ale jeste nevim jak s chipsetem... jestli davat do okruhu dalsi WB a nebo by stacil pasiv, ale rozhodne na neho nechci davat nejaky 40mm vetrak co se za chvili rozchrchla a dela neprijemny zvuk...
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Moc se tady o tom nemluví, ale možná by bylo dobrý pouvažovat nad chlazením mosfetů, přecijenom to bude lepší z pohledu stability a možná i nějaký to procento OC navíc. Co já řešim je vhodnej pasiv, chtělo by to něco pořádně vysokýho ( a pokud možno i úzkýho ), aby se to zapojilo do proudu vzduchu ( u mě by to bylo super, páč jsou CPU a RAM ve vlastnim tunelu s dvěma "dvanáctkama" :) ), nějaký nizoučký ramsinky nemaj moc cenu, podle mě to do sebe akorát "natáhne" teplo z CPU a bude to kontraproduktivní...
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

DFI Lanparty ty pasivy ma a veru ze se moc neohrivaji :)
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

amd.21 píše:
Neller píše:NOVINKA: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37822

TIP: klikni na obrazek a uvidis jak ten chladic vypada ze vsech stran.
mate ho nekdo??celkem se mi zamlouva a tak chci vede jak to chladi a jak je to hlucne...
Měl sem možnost to zkusit a za ty prachy to nestojí - a.) s namontovanym fanem tě, pokud máš v blízkosti chipsetu nějakou kartu, čekaj problémy - nevejde se b.) i bez fanu to neni zrovna sranda vměstnat na stísněnější místa c.) všechny nový chipsety už bejvaj chlazený pasivně, dokonce u nF5, takže dát přes 500 za chladič chipsetu nedává moc smysl ( ne že by dával i v době nF4 )
Lemures
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lemures »

Ja to mam takhle

Obrázek

je tam 45°C, pri zatezi porad 45°C. Mam chipset KT400A, ted jdu koupit nForce2, uvidime, jak to bude hrat, ale budu mit v modovane skrini pekne vyreseny chlazeni, tak uvidime.

BTW: nejak musim odstranit ty kable :wink:

CPU: Intel Pentium Dual Core E5200 2.5GHz, MB: Gigabyte EP45-DS3L, RAM: A-DATA 4 GB 800 Mhz DDR2, GPU: Saphire ATi Radeon HD4670 512MB DDR3, HDD: WD Caviar Blue 500GB, Mechanika: Samsung SH-S203F
amd.21
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od amd.21 »

Lemures píše:...
co bys nechtel za teploty s tvojm chipsetem...i ta nforce 2 se da uplne krasne uchladit...az nforce 4/5 je trosku tezsi ale taky se to da
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
Edems
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Edems »

HaNdA píše:Osobne jsem resil problem s hlucnym vetrakem na DFI LP nf4 a dumal cim to vyresit. Chtel jsem to pasivne a ucinne az jsem spachal tohle:
Obrázek
dystak nahodim lepsi foto kdyby nekdo chtel.
Jakym zpusobem jsi ojnul ty heatpipe? A moh by jsi sem dat prosimte fotku jak to vede pres SATA konektory? Jestli dobre koukam, taxe tam kabel nevejde, ale kdyby byl detailnejsi zaber...
Intel Core i5-2500K@default, 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance XMP 1866MHz, Sapphire AMD HD7970, Gigabyte Z68XP-UD4, CORSAIR Force 3 Series 120GB + 320GB a 250GB WD, CORSAIR AX850

AMD Opteron 144 1800@2500, 2x512 Corsair, HIS ATi X800 GTO, DFI LanParty UT nF4 Ultra - D, 250 GB Hitachi SATA2, Fortron 500W
amd.21
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od amd.21 »

zkusel uz nekdo dat toto na chipset??vypada to slusne ale nevim jestli je to realne upravitelne :roll:
http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... ght-si-9xv
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
Kynio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kynio »

ja sem chlazeni NF4 ultra vyresil obycejnym pasivem o velikosti 5x5x8cm (neco podobnyho jako ma primecoler s tim rozdilem ze od primecoleru je za 100Kc a ja ho v bazaru koupil za 35Kc =D ) ze staryho celerona upravenyho tak aby sedel na chipsetu.Ve skrini mam pruvan diky predni 120ky zadni 80ky a zdroje. Teplota chipsetu je max 44°C a to si myslim ze je super na to ze jde o pasivni chlazeni. Jeste se musim taky zminit ze to zebrovani toho pasivu na chipsetu je mirne zapleteny do zebrovani chladice grafiky zalmana VF700ALCU kerej tak trosku ofukuje i ten chipset. Teplota super a PC tichy =))
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
Inn[]s
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Inn[]s »

chtel bych se zeptat jestli ten chladic na chipset, ktery je jako prvni hned na prvni strance... Revoltec Chipset Freezer jestli uchladi zakladni desku MSI K8N SLI - PLATINUM .... a jestli tam vubec pasuje... hledal jsem vsude mozne ale nic jsem o tom nenasel... taky jsem se docetl ze je i na graficke karty tak jestli uchladi GeForce 6600 GT?
AMD 64 3200+, GeForce 6600 GT, HDD 160 GB, RAM 512 DDR Dual, zvukovka 7+1, MSI K8N SLI, Mys Rarez Diamondback limited edition.
amd.21
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od amd.21 »

Inn[]s píše:chtel bych se zeptat jestli ten chladic na chipset, ktery je jako prvni hned na prvni strance... Revoltec Chipset Freezer jestli uchladi zakladni desku MSI K8N SLI - PLATINUM .... a jestli tam vubec pasuje... hledal jsem vsude mozne ale nic jsem o tom nenasel... taky jsem se docetl ze je i na graficke karty tak jestli uchladi GeForce 6600 GT?
rekl bych ze ani ne
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“