SLUCHÁTKA
Moderátor: CageJ
- kurri
- Začátečník

V Ostrave by mel byt problem poslechnout napr. Sennheiser HD 555,tady je seznam dealeru(Sennheiser) pro Moravskoslezsky kraj,v Elektro Spalicek je budou mit urcite.
Cpu:A64 3000+ (Win) AC 64 Ultra TC RAM:2x512MB 400DDR GeIL Value MB:MSI RS480M2-IL VGA:Sapphire Radeon X1600 Pro HDD:WD 160GB 8MB SATA Case:3R System R101 Zdroj:Chill Innovation 400W Monitor:SAMSUNG SyncMaster 997MB Sound:Creative X-Fi Repro: Elac BS 103.2
- DJDuly
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ve sluchátkách se moc nepohybuju, ale kamarád si pořídil Sony Ericssona a dostal k němu sluchátka, sou to takový ty špunty který vecpete až pomalu k bubínku ale ty hrajou. Když si je pustíte nahlas tak neslyšíte nic okolo sebe. A to se mi asi líbí nejvíc.Vůbec nic vás neruší. Bassy maj totálně skvělí. Vám duní pak celá hlava
Vejšky a středy sou taky v poho. Porovnat to můžu jen s kossama KSC/17, ty kossy měly všechno tak nějak vyrovnaný (vejšky, středy, bassy) takže by to bylo asi i lepší ale tamty maj taky něco do sebe. Ty o kterejch mluvim vypadaj podobně jako koss Spark Plug.
<< Modding is not my hobby, modding is my life >>
- F1l1p
- Středně pokročilý

Díky. Určitě to zkusím. Ale nevíte někdo o nějakých jiných sluchátkách, než Sennech? Kossy už taky nechci - mám jich doma až až. Neslyšeli jste něco např. o těchto? http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=24759 , poslouchám dost trance apod. , takže by to pro mě nebylo asi až tak od věci. Jen mě za to prosím nekamenujte (např. Tiësto měl na jednom koncertě tyto sluchátka, ale verzi DJ Pro 2000 S).kurri píše:V Ostrave by mel byt problem poslechnout napr. Sennheiser HD 555,tady je seznam dealeru(Sennheiser) pro Moravskoslezsky kraj,v Elektro Spalicek je budou mit urcite.
- DJDuly
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Když už jsi načal takovíhle sluchátka a dj's , tak jedině tyhleF1l1p píše:......
http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=21608
Ale značka Stanton je hodně vyhlášená, používá jí i Paul Van Dyk (možná už jen používal, nevim).
<< Modding is not my hobby, modding is my life >>
- F1l1p
- Středně pokročilý

No, tak ty se mi fakt líbí, ale ta cena...to už je fakt pro profesionální DJ - já to budu mít jen na domácí poslech...DJDuly píše:
Když už jsi načal takovíhle sluchátka a dj's , tak jedině tyhle:
http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=21608
Ale značka Stanton je hodně vyhlášená, používá jí i Paul Van Dyk (možná už jen používal, nevim).
- kurri
- Začátečník

Ja bych doporucil AKG K 81 DJ ,vzhledem k cene hraji slusne a daji se pouzit jako prenosna sluchatka.
Cpu:A64 3000+ (Win) AC 64 Ultra TC RAM:2x512MB 400DDR GeIL Value MB:MSI RS480M2-IL VGA:Sapphire Radeon X1600 Pro HDD:WD 160GB 8MB SATA Case:3R System R101 Zdroj:Chill Innovation 400W Monitor:SAMSUNG SyncMaster 997MB Sound:Creative X-Fi Repro: Elac BS 103.2
- F1l1p
- Středně pokročilý

Jako přenosné používám Koss Porta Pro a jsem absolutně spokojený - tam nemám co měnit, ale na té stránce jsem našel tohle http://www.headphones.cz/inshop/scripts ... 3&level=65 - zatím jsem je v netových obchodech neviděl a recenze na ně se mi líbila.
Můžete mi ještě poradit, jestli vybírat z otevřených, nebo uzavřených sluchátek? Je tam rozdíl jen v odhlučnění? Někde jsem četl, že uzavřené mají horší zvuk...
Můžete mi ještě poradit, jestli vybírat z otevřených, nebo uzavřených sluchátek? Je tam rozdíl jen v odhlučnění? Někde jsem četl, že uzavřené mají horší zvuk...
- crashPC
- Mírně pokročilý

- kurri
- Začátečník

Jest-li se nepletu tak distributor sluchatek Grado pro CR je firmaFinale Audio.Model GRADO Prestige SR 60 nehraje spatne,mozna dokonce hraje lepe nezli vyssi model SR 80,ale osobne bych 3100 kc(v americe $69.00) nedal,rozhodne lepsi volba je SENNHEISER HD 555.Doporucuji udelat si vylet do Brna GOTHIC Rokycanova 40, 615 00 Brno,maji skladem docela dost sluchatek a porovnat SR60,HD 555(nebo jine) a vybrat si sluchatka ktera ti budou nejlepe vyhovovat.Kupovat sluchatka jen podle recezni je podle me blbost.
- spirit64
- Mírně pokročilý

Já jsem koupil nejnizší model v hifi řadě od Sennheiseru - HD 201 a za tu cenu (650 kč s dph) se lepší uzavřená sluchátka asi nenajdou
Skvěle sedí, zvuk mají velmi čistý, jemné výšky, a kromě toho skvěle tlumí okolí (jsou uzavřená
)
Mohu vřele doporučit !
Skvěle sedí, zvuk mají velmi čistý, jemné výšky, a kromě toho skvěle tlumí okolí (jsou uzavřená
Mohu vřele doporučit !
- wallot
- Středně pokročilý

-
jo a pokud HD555 tak aniversary edition dokud jsou. jsou totiz krasne modre a me treba ladi k modre podsvicene klavesnici, modrym diodam na regulatoru vetraku a na modrem vetraku v casu
fakt vypadaj mnohem lip nez klasicky stribrny

7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- F1l1p
- Středně pokročilý

Ještě jsem se chtěl zeptat...protože mi na to ještě nikdo neodpověděl...využiju ty Sennheisery HD555 na Audigy 4? Ať zbytečně nedávám za sluchátka něco přes 3k. Jinak teď jsem se díval na jiné Senny eH 350 a vypadají, jako dost zajímavá stylovka...(myslím vzhledově) http://hwgames.tiscali.cz/DetailPage.asp?DPG=59062
- wallot
- Středně pokročilý

-
U XFI je se sennama zvuk uplne jinde nez s mejma starejma sonakama MD890.
pokud si ty eH350 nemel na hlave tak bacha nejsou uplne kolem usi (v popisu je spatne napsany ze jsou uzavreny jelikoz to sou otevreny supraauralni) ale sedej na usich a nejsou moc pohodlne. zvukove jsem je nezkousel ale mel jsem je na usich a nic moc teda
pokud si ty eH350 nemel na hlave tak bacha nejsou uplne kolem usi (v popisu je spatne napsany ze jsou uzavreny jelikoz to sou otevreny supraauralni) ale sedej na usich a nejsou moc pohodlne. zvukove jsem je nezkousel ale mel jsem je na usich a nic moc teda
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- Marek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Audigy 4 by uz mala byt celkom v pohode aj ked je to stale zmrseny creative dizajn. Aj ich utiahne v pohode (nepotrebujes zosik aby hrali dobre koli malej impedanci sluchatiek, resp vacsina ludi co skusala tvrdi ze rozdiel s a bez zosiku je tak maly ze ho necvicene ucho nepostrehne) Ja som mojim 595kam kupil m-audio revolution(nasjkor som zvazoval x-fi ale nakoniec vyhrala ultimatna kvalita zvuku a nizsia cena), lebo som mal live a to nebolo to ani nahodou to prave.F1l1p píše:Ještě jsem se chtěl zeptat...protože mi na to ještě nikdo neodpověděl...využiju ty Sennheisery HD555 na Audigy 4? Ať zbytečně nedávám za sluchátka něco přes 3k. Jinak teď jsem se díval na jiné Senny eH 350 a vypadají, jako dost zajímavá stylovka...(myslím vzhledově) http://hwgames.tiscali.cz/DetailPage.asp?DPG=59062
Kukal som co pisu na head-fi.org o tych 350kach je to nastupca HD497 a vyzeraju byt dost dobre za tu cenu, ale co do kvality zvuku a pohodlia(do 5x5 ide cele ucho-teda ak nemas ucho ako slon) sa podla mna nemozu 555kami zrovnavat. So zvukom budu skor niekde pri 515kach typujem.
Inac k dizajnu 5x5serie, musle su spojene s mostom len jednym klbom- prekvapivo je vsak toto uchytenie velmi odolne a nevyzera ze sa same od seba alebo beznym pouzivanim nerozpadne. Ale uz sa mi par krat podarilo niekde zamotat kabel nasledne sa postavit alebo spravit iny pohyb ktory za tu lavu muslu s kablom poriadne zatiahne a vsetko je to prenasane cez ten jeden klb. Nasledkom coho je teraz ta lava strana trosku volnejsia, co nevadi, vadit mi bude ked s tym raz trhnem tak ze to odpadne. 580/600ky maju tysim na muslach male konektory ktore sa zrejme pri vacsej sile odpoja a este ku vsetkemu maju 2 uchyty na muslu. To je dan za dizajn u 5x5tiek.
A potrebujes k nim prdlzovacku(staci aj 10cm, ale radsej kvalitnu-najlepsie je si ubastlit. 5m za 50kc nebude to prave), lebo konketor je spraveny strasne blbo, je to 6,3mm a nan sa musi dat este hovadska redukcia na 3,5 a ked to vsetko pichnes do jacku na zvukovke je to dost namaha nan.Ine firmy to maju lepsie vyriesene kabel je 3,5mm a nan sa da nasrobovat 6,3 redukcia.neviem preco aj seeny nemaju zakladny 3,5 jack ked su este aj prezentovane ako sluchatka vhodne aj k mobilnym zariadeniam.
AMD Athlon XP 1700+ @ 2400MHz(11,5*209) + Zalman 7000AlCu || ABIT NF7 || 1GB RAM || INNO 6600GT || HDD 320GB ||M-Audio revo 5.1 + Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse
- F1l1p
- Středně pokročilý

No, s tou redukcí souhlasím. Ale teď jsem to vykutil tak, že jsem si přidal druhou zvukovku - SB Audigy SE a ty sluchátka si píchnu buď do ní, nebo do té Audigy 4 - uvidím podle toho, jak to bude hrát (v nejhorším si vykutím tu prodlužku na 3,5 mm jakc - většinou kupuju "Bandbridge")...jinak do úzkého výběru se mi dostaly Senny: HD 25 SP, HD 515, HD 555 a HD 280. Jdu si je dneska vyzkoušet, a pak můžu napsat nějaké subjektivní dojmy z poslechu těchto sluchátek. Hlavně mě zajímají ty HD 25 SP - sice je to nějaká ořezaná verze HD 25, ale nemuselo by to být až tak špatné...
- Marek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no len pozor na to ze tych 280tiek je viac verzii , niektore maju 64ohm(tie su v pohode) a ina 300ohm, tu 300ku ti zvukovka bez sluchatkoveho zosiku nevybudi.
AMD Athlon XP 1700+ @ 2400MHz(11,5*209) + Zalman 7000AlCu || ABIT NF7 || 1GB RAM || INNO 6600GT || HDD 320GB ||M-Audio revo 5.1 + Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse
- F1l1p
- Středně pokročilý

Jo, o těch různých verzích jsem věděl, ale oni je tam stejně neměli... Z těch co jsem chtěl měli jen HD 555 a ty HD 25 SP. Nějaký dlouhý poslechový test jsem ani nemusel absolvovat - nejdřív jsem zkusil ty HD 555 a pusa se mi otevřela dokořán - to co jsem četl v různých fórech apod. byla pravda, ale pak jsem si zkusil ty HD 25 SP a spodní část čelisti mi spadla až na zem - ten rozdíl je fakt dost poznat. Sice to zpracování v vzhled HD 25 SP je oproti těm HD 555 fakt o dost hroší, ale zvukově je o třídu předčí... Jo, jinak toho rozsahu u těch HD 25 SP se až tak moc nebojte -> těch 30Hz - 16kHz je při -3dB, při -10dB je rozsah 16Hz-22kHz.
- wallot
- Středně pokročilý

-
Dneska jsem si koupil dalsi Sennheisery a to PX100 pro pouziti s mobilem a PDA a musim rict ze jsou super. Pripojil jsem je k XFI a zvuk je vybornej, nadherne sedej na hlave, nijak netlacej. Na to ze to jsou takovy maly mrchy (v porovnanim s mejma HD555) tak jsem velmi mile prekvapen.
- Marek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mozes popisat ten rozdiel trochu blizsie popisat.F1l1p píše:Jo, o těch různých verzích jsem věděl, ale oni je tam stejně neměli... Z těch co jsem chtěl měli jen HD 555 a ty HD 25 SP. Nějaký dlouhý poslechový test jsem ani nemusel absolvovat - nejdřív jsem zkusil ty HD 555 a pusa se mi otevřela dokořán - to co jsem četl v různých fórech apod. byla pravda, ale pak jsem si zkusil ty HD 25 SP a spodní část čelisti mi spadla až na zem - ten rozdíl je fakt dost poznat. Sice to zpracování v vzhled HD 25 SP je oproti těm HD 555 fakt o dost hroší, ale zvukově je o třídu předčí... Jo, jinak toho rozsahu u těch HD 25 SP se až tak moc nebojte -> těch 30Hz - 16kHz je při -3dB, při -10dB je rozsah 16Hz-22kHz.
Lebo tym co si napisal si ma prekvapil, ak uz tie lacne 25Sp hraju vyrazne leise ako 555ky potom zrejme hraju aj lepsie ako 595ky, ktore sa zas markantne od 555 nelisia.
Inac tie 280ky a 25ky su podla zaradenia profesiaonalne studiove- proste zvuk by nemal byt ziadno zafarbeny, mali by byt take anylyticke, bez zivota. Nefim ale isto, ale to som vzdy od tych studiovych ocakaval.
BTW. aspon 595ky priamo z krabice podla mna zneli strasne , trvalo im tak 150-200 hodin, kym sa im spevnili basy , precistili vysky a este, no ako by som to opisal, proste sa ten zvuk tak roztiahol casom. Niektory ludia tvrdia ze nepozoruju ziadne zmeny u seenov a iny zas tvrdia rovnako ako ja ze zmeny su dost podstatne. Ale vsetci ty ktory zmenu pozorovali sa zhoduju na tom ze seeny sa zahoruju nesmierne dlho. Inym znackam staci par desiatok hodin.
- F1l1p
- Středně pokročilý

Jo, o tom rozehrání jsem taky slyšel...jak bych ti popsal ten rozdíl...ber to, co jsem napsal, že to je subjektivní pocit z poslechu těch sluchátek a nevím, jak znějí ty HD 555 po rozehrání - to samé platí i u těch HD 25 SP. Hlavní rozdíl, který jsem slyšel je ve výškách a v basech. To mě taky celkem dost překvapilo - basy u těch Sennů HD 25 SP jsou víc mohutné, prokleslené a je jich víc, než např. u Koss Porta Pro. Výšek je taky víc a jsou víc prokreslené. Vím, že se s tím slovem "víc" a "prokleslené" opakuju, ale nevím, jak jinak to popsat. Prostě se mi ten celkový přednes víc líbil - jak jsem psal, tak hned po tom, co jsem si dal ty Senny HD 25 SP na uši, tak jsem byl rozhodnutý, že si je koupím.
Jinak taky ještě doufám, že se mi nějak zahrajou - nevím, jestli je to těmi sluchátky, ale v některých písničkách jsou dost hodně slyšet sykavky - je to trochu až nepříjemné. Asi je nechám pár dnů hrát přes noc a uvidím, jak na tom budou potom.
Jo, ještě zkoušel jsem to na mp3 přehrávači, sice by to nemělo mít až tak velký vliv, protože jsem na něm zkoušel obě sluchátka - tedy stejné podmínky a zkoušel jsem je i na stejných písničkách.
Jinak taky ještě doufám, že se mi nějak zahrajou - nevím, jestli je to těmi sluchátky, ale v některých písničkách jsou dost hodně slyšet sykavky - je to trochu až nepříjemné. Asi je nechám pár dnů hrát přes noc a uvidím, jak na tom budou potom.
Jo, ještě zkoušel jsem to na mp3 přehrávači, sice by to nemělo mít až tak velký vliv, protože jsem na něm zkoušel obě sluchátka - tedy stejné podmínky a zkoušel jsem je i na stejných písničkách.