Nelze spustit Firewall a nejde internet

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
Galliano
Nováček
Nováček

Nelze spustit Firewall a nejde internet

Příspěvek od Galliano »

Ahoj,
už asi čtrnáct dní řeším problém s nefunkční službou.
Po napadení počítače trojským koněm a jeho následném odstranění nelze spustit internet ani Firewall.

Při pokusu o spuštění Firewallu systém píše chybu:
Could not start DB server: socket () failed: (10106) Požadovaný zprostředkovatel služby nelze nastavit nebo inicializovat.

Při snaze o spuštění zmíněné služby píše systém následující:
V počítači Local Computer nelze spustit službu Brána/Firewall/sdílení připojení k internetu (ICS) Chyba 10047: Byla použita adresa nekompatibilní s vyžadovaným protokolem

Nevím si rady a začínám být zoufalý. Jde o PC s WXP SP2, Kerio PF, NOD32.

Děkuji za každý i pokus o radu.
Homer: I když ti tvá práce nevoní, nestávkuješ. Prostě tam chodíš každej den a házíš na to bobek.
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

No pokud šlo o nějakou z mutací NewDotNet a neprovedl jsi rekonstrukci WinSock cesty, tak můžeš zkusit LSPfix použít dodatečně... pokud nepomůže, zbývá reinstalace. Většinou stačí samotnej SP2.
Almighty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almighty »

Známý má podobný problém, ale s tím rozdílem že má jen avasta a používal firewall co je ve win, po odstranění jednoho viru(myslím že to byl trojský kůň) mu nefunguje internet(web, icq), jediné co jde je ping(funguje i na adresy, takže překládání je podle mě ok), dále také nelze zapnout firewall ve win(při pokusu nahlásí chybu). Internet má od chella. Zkoušeli jsme po telefonu všelijaký čachry se síťovkou, i restart modemu atp(na web konfiguraci modemu se nedá dostat). Tak díky za Případný nápady.
[CPU:] Intel Core 2 Duo E4300 + CM Hyper 212+ [MB:] Asus P5Q PRO [RAM:] 2x A-data 1GB 800Mhz +2x A-data 2GB 800Mhz [GK:] GIGABYTE N26OC-896I [HDD:]Samsung 1TB + Seagate Barracuda 7200.10 320GB (16MB) Sata II [DVD-RW:] LG GSA-4165 [PSU:] Enermax Liberty EL400AWT 400W [Case:] Thermaltake Soprano [Monitor:] LG Flatron W2600HP-BF [Myš:] Logitech G500 [Klávesnice:] MS Natural Ergonomic Keyboard 4000 V1.0 [Repro:] Creative Inspire 4.1 4400 [Sluchadla:] Koss SB/45; Koss Porta Pro
Czertok
Nováček
Nováček

Stejny problem od 5.8

Příspěvek od Czertok »

Ahoj,
mam hodně podobný problem. Našel jsem nějaky Spyware a přes Ad-Aware jsem ho odstranil. Pak samozřejmě přestalo fungovat připojení na internet,nelze se připojit přes DHCP a získat IP adresu. Připojení mám přes UPC a integrovanou sitovku na desce. Takže rady s přehozením a odinstalovaním sitovky nepomohly. Myslel jsem si, že je to NewDotNet, ale neni, přes LSPFIX jsem zadnou spatnou dll nenasel. Rovnez WINsockxcfix nepomohl. Přeinstalace SP2 rovněž nepomohla. Příkazy typu netsh int ip reset taky nic.
Obávám se, že mě čeka přeinstalace XP, nebo někdo poradí?????
Moc díky
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“