Jak funguje UPC

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
mara.t
Začátečník
Začátečník

Jak funguje UPC

Příspěvek od mara.t »

dobrý den, koukal jsem se po fóru jestli tam bude někde řešené na co se chci zeptal, ale nenašel jsem. Stěhuji se do Brna a v domě je zavedená kabelovka a internet od UPC. Koukal jsem se na jejich stránky, ale jsou dost chudé na informace. Vybral bych si chello easy (1Mbit 550,-kč, FUP 10GB), ale nevím za co všechno budu muset platit. Modem dávají prý za korunu, ale ještě jsem našel něco o instalaci za 1500,- To nevím co je ani proč by mě měl co kdo instlaovat. Jak to chápu tak mi dají modem. Zapojím káblík do modemu, modem do PC - tady se chci zeptal jestli je modem externí či interní...doufám že externí...no a pak už jen nastavím síťové připojení podle údajů co mi doufám dají ke smlouvě. Ta je ale taky zajímavá. Osobně mi nesedí a nezdá se že by UPC chtělo zákazníky nějak moc informovat. Jste někdo v Brně u UPC a jak probíhala instalace a zapojení? Dík.
MSI mpg b550 gaming plus, AMD r5 5600XT, 4x 8GB HyperX Predator @3466MHz, EVGA 3070, Seasonic 520W, OCZ 256GB, Kingstone A2000 512GB, WD Blue 4TB.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

modem je externí a instalaci a zapojení provádí jejich technik, někdy se za to platí někdy ne, mají různé akce, je potřeba se informovat na aktuální situaci přímo na jejich infolince, kde si tu službu objednáváš
počítej taky s možností, že modem je zapůjčen a je třeba složit zálohu (typicky litr)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Almighty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almighty »

Jednak co se týče té instalace tak se jedná asi také o výměnu zásuvky(pokud má jen výstupy pro tv a rádio)
[CPU:] Intel Core 2 Duo E4300 + CM Hyper 212+ [MB:] Asus P5Q PRO [RAM:] 2x A-data 1GB 800Mhz +2x A-data 2GB 800Mhz [GK:] GIGABYTE N26OC-896I [HDD:]Samsung 1TB + Seagate Barracuda 7200.10 320GB (16MB) Sata II [DVD-RW:] LG GSA-4165 [PSU:] Enermax Liberty EL400AWT 400W [Case:] Thermaltake Soprano [Monitor:] LG Flatron W2600HP-BF [Myš:] Logitech G500 [Klávesnice:] MS Natural Ergonomic Keyboard 4000 V1.0 [Repro:] Creative Inspire 4.1 4400 [Sluchadla:] Koss SB/45; Koss Porta Pro
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

momentalne maj aktivaci za 1 a modem zadara. takze za instalaci zaplatis tu korunu. doporucuju poridit nejaky levny router s FW nebot je to 100x lepsi ne z SW reseni na kompu. prece jenom budes mit verejnou ip adresu.
pri instalaci dostanes jinou zasuvku a natahnou ti kabel k modemu od zasuvky pokud ji mas jinde nez pocitac.
IP adresu pokud nechces s pevnou dostanes z DHCP sereru takze nic nastavovat nemusis. technici overi jestli to funguje. bacha delaji to externi firmy a to jsou sileny lamy co obcas nejsou schopni ani na rozvadeci ti ten internet zapnout. jinak sit UPC se docela horsi a jejich technicky support stoji za houby posledni dobou musel jsem chello zrusit a prejit k CRA jelikoz za pul roku belyli schopni odstranit ruseni v siti ktere zpusobovalo vypadky kazdych 5-10 minut na nekolik sekund.
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
mara.t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mara.t »

No, v tom bytě ještě předchozí nájemník ještě před měsícem internet měl, takže zásuvka by asi zůstala stejná. Já se spíš bál aby mi po instalaci nezbylo nic v ruce...jako třeba posledně jsem od tiskali k modemu (56ka :) ) měl všechno napsané...konkrétně jsem pak potřeboval smtp server kvůli outlooku. Prostě, jestli mi to jen nastaví a já když náhodou něco přeinstaluju a nenapíšu si síťové připojení někam bokem tak abych pak nemusel zase volat jejich technika. Konkrétně tyto údaje bych rád měl vlastně uř napsané ve smlouvě a pak si už ostatní zapojím sám a technika snad ani nebudu muset volat ne? Tak jako si běžně zapokujeme modemy k ADSL...nebo je to snad složitější? Jako, trošku jsem lama, ale né zas úplná 8-)
MSI mpg b550 gaming plus, AMD r5 5600XT, 4x 8GB HyperX Predator @3466MHz, EVGA 3070, Seasonic 520W, OCZ 256GB, Kingstone A2000 512GB, WD Blue 4TB.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

mara.t píše:No, v tom bytě ještě předchozí nájemník ještě před měsícem internet měl, takže zásuvka by asi zůstala stejná. Já se spíš bál aby mi po instalaci nezbylo nic v ruce...jako třeba posledně jsem od tiskali k modemu (56ka :) ) měl všechno napsané...konkrétně jsem pak potřeboval smtp server kvůli outlooku. Prostě, jestli mi to jen nastaví a já když náhodou něco přeinstaluju a nenapíšu si síťové připojení někam bokem tak abych pak nemusel zase volat jejich technika. Konkrétně tyto údaje bych rád měl vlastně uř napsané ve smlouvě a pak si už ostatní zapojím sám a technika snad ani nebudu muset volat ne? Tak jako si běžně zapokujeme modemy k ADSL...nebo je to snad složitější? Jako, trošku jsem lama, ale né zas úplná 8-)
nastaveni DSL je slozitejsi nez kabelovky od UPC. smtp a dalsi udaje maji na webu, zadna hesla ani nic na modemu se nenastavuje a vubec bys na nej nemel lezt.
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
mara.t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mara.t »

OK :) takže bez problémů, tož to zítra hned volám ať to mám za krku. Bez ICQ, mailů atd bych to nepřežil :oops: Prostě net musím :)
Díky zatím.
mara.t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mara.t »

Tak už jsem to ošéfoval. Celkem je to v pohodě, instalace s modemem za korunu. Ale ty údaje jsem na jejich webu nenašel..jestli někdo víte kde tož hoďte link.
Ale spíš bych se chtěl zeptat. Ptal jsem se na záměnu PC (kdybych si třeba chtěl zapnout notebook) a paní my vysvětlila že si registrují síťovku takže s jinou to nebude fungovat. Asi je nejlepší řešení mít to prostě přes switch či routr. Takže by vlastně měly zaregistrovaný ten switch či routr. Co je dle vás lepší (a levnější). Nejsem si jist co by mě měl vlastně routr dělat...asi navíc funkci firewallu?
Sorry za ty lamerské dotazy :?
Almighty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almighty »

Většina dnešních routerů umí klonovat mac adresy(unikátní číslo každé síťovky na které se chello registruje), takže není problém si zatím chello zaregistrovat na síťovku v pc, a pak až si koupíš router, tak buďto routerem naklonuješ mac adresu, a nebo ve webové správě chella přeregistruješ chello na mac adresu routeru. Myslí že většina routerů má i firewall, jedná se o to že router se chová jako brána k internetu na lokální síti, když chceš pak pustit na nějakém pc nějaký program který vyžaduje veřejnou adresu, tak musíš v konfiguraci routeru příslušné porty aplikace přesměrovat. (Ale toto je pro tebe momentálně neduležitá informace.)
[CPU:] Intel Core 2 Duo E4300 + CM Hyper 212+ [MB:] Asus P5Q PRO [RAM:] 2x A-data 1GB 800Mhz +2x A-data 2GB 800Mhz [GK:] GIGABYTE N26OC-896I [HDD:]Samsung 1TB + Seagate Barracuda 7200.10 320GB (16MB) Sata II [DVD-RW:] LG GSA-4165 [PSU:] Enermax Liberty EL400AWT 400W [Case:] Thermaltake Soprano [Monitor:] LG Flatron W2600HP-BF [Myš:] Logitech G500 [Klávesnice:] MS Natural Ergonomic Keyboard 4000 V1.0 [Repro:] Creative Inspire 4.1 4400 [Sluchadla:] Koss SB/45; Koss Porta Pro
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“