Zatuhávání videa

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
berrys_animal
Nováček
Nováček

Zatuhávání videa

Příspěvek od berrys_animal »

Jestli jste meli podobny problem a vyresili jste ho, prosim, poradte!
Mam MB MSI s chipsetem i865, CPU P4 2.4GHz HT, 2 x 512MB RAM Kingston a VGA GF 5700 VIVO.
Pri prehravani videa mi zatuhne obraz, pak se prehravac (WMP9) vzpamatuje, "dozene" cas, kdy byl necinny tim, ze rychle prehraje video a pak opet zatuhne. Zkousel jsem postupne menit zakladovou desku, grafiku, pameti, disk ale problem je zrejme jinde. Je zajimave, ze kdyz jsem poskladal druhe PC se soc. A CPU Sempron 2500, tak vse pracuje tak jak má i s kodeky, ktere jsem instaloval (All-in-One) i v prvnim PC. Jedna se mi o to, ze jednak obecne zpracovavam video, tzn. od synchronizovani titulku, pres konverze, orezavani i slucovani, ale nemohu v techto prg. pracovat, kdyz se mi sekaji, popr. restartuji PC.
Pozn.: Jedná se o prehravani avi, wmv a mpg nikoli o prehravani DVD, to jde max. v pohode.
Dekuji predem za vase rady a prispevky.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak muže to byt konflikt kodeků i HW problem. HLavne ta nestabilita, slabý zdroj třeba:)
JIank podobne veci jako all in one dělají akorat pc nestabilni;)
instaluj jen to co potrebuješ!!!!
Když zatížís PC v Prime95 tak je to taky nestabilni? at vyloučíme kolizi kodeků....
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
berrys_animal
Nováček
Nováček

uz jsem psal, ze postupne jsem vymenil prakticky vse, pak jsem dal zase puvodni komponenty. VGA GF 5700 jsem vymenil za ATI Radeon 9600 (ponechal jsem GF5700), CPU 2.4 GHz HT jsem menil za P4 1.6 GHz a Celeron D 2.66 GHz (ponechal jsem P4 2.4GHz), E-IDE disk jsem vymenil za S-ATA (zustal S-ATA), MB MSI za ASUS se stejnym chipsetem (ponechal jsem MSI), neznackove RAM za KINGSTON (ponechal jsem KINGSTON). zdroj jsem mel puvodne 300W, pak 400W (zustal 400W). Me ale mate, ze na tom sempronu to jede s All-in-one kodeky, a u me to tuhne. Jinak jsem toto zkousel na "cerstve" instalaci XP-cek, kde nebylo jinak nainstalovano vubec nic...
Naposledy upravil(a) berrys_animal dne úte 20. čer 2006, 12:34, celkem upraveno 1 x.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Zdroj je noname? Záleží na cele sestave....
To Prime95 zkus at vime jestli to je zaležitost kodeků.
jednou to z all in one jede , jindy nemusi...stačí že pak naintaluješ nejakou aplikaci která si dodá do systemu svoje kodeky " treba střihovy program" a už je to tady :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
FL00P-y
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od FL00P-y »

Mam podobnej problem, akorat ze v prubehu prehravani mi zatuhne media player 10 a kdyz ho vypnu tak zustane v procesech. No A dokud to neukoncim v procesech tak media player nejde spustit. Tohle se mi stane kdyz prehravam video . Ale jak kdy. Mam tuseni ze je to codec packem all in one. ale nevim co mam nainstalovat misto toho takze to tam mma porad :D . Dalsi moznost je, ze mi to dela WMP 10 ale to bych nejspis vyloucil. Pokud vite neco tak poradte dik
berrys_animal
Nováček
Nováček

Asi to WMP nebude, dela mi to ve verzi 9 i 10. Na starsich MB a CPU to jde bez problemu (napr. jiz zminovanem soc. A, PII slot 1, nebo na starsim chipsetu 845 pro P4 soc. 478. Asi nezbyde nic jineho, nez patrat po Intelu, jestli nebude mit nejake reseni opravnym patchem, jelikoz pravidelne stahuji nove drivery pro MB a nic to nevyresilo, nebo se hloubeji zajimat o kodeky. Zrejme ne vsechny budou pracovat s novymi a relativne novymi CPU a jejich instrukcemi...
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“