jaký sluchadla?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jaký sluchadla?

Příspěvek od kadas152 »

jaký sluchátka by jste mi doporučily Koss Porta Pro nebo Sennheiser PX 100?
oboje maj skládací konstrukci a oboje jsou hodnocený velice dobře co se kvality zvuku týče
Porty sem měl možnost slyšet na Invexu a zamiloval sem si je hrajou výborně desing je velice zajímavej a maj doživotní záruku ale stojej 2000,-kč
Senny sem viděl ale bohužel neslyšel desingově jsou horší než Porty ale stojej "jen" 1000,-kč
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kadas152 »

nikdo nemá zkušenost?
DejF
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DejF »

hm...myslim ze diky velmi rozdilne cene budou i velmi rozdilne hrat. pokud bys vybral senny za podobnou cenu jak kossy tak uz je o cem uvazovat, ale tak bych ti radeji doporucoval ty kossy. mmch. daji se sehnat i levnejc. nove za 1700,- kamos prodaval. takze jestli mas zajem pisni ... nejlepe PM.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

hoya. jen taková otázečka. už měl někdo na uších Koss KSC55 a sennheiser PX 100? měl sem na uších hodně kosů i sennheiserů a ty KSC55 mi zvukově vyhovujou, jenže už ne vzhledem ani konstrukcí. neví tedy někdo jakej je rozdíl (hlavně na basech) těchhle dvou sluchátek?
tyhle Kossy se mi totiž zdáli dost ale docela přirozeně nabasovaný. takhle by mi to vyhovovalo....
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

DejF píše:hm...myslim ze diky velmi rozdilne cene budou i velmi rozdilne hrat. pokud bys vybral senny za podobnou cenu jak kossy tak uz je o cem uvazovat, ale tak bych ti radeji doporucoval ty kossy. mmch. daji se sehnat i levnejc. nove za 1700,- kamos prodaval. takze jestli mas zajem pisni ... nejlepe PM.
diky cene jinak hraji? to neni vubec pravda. spousta lidi dava px100 prednost jelikoz hraji vic neutralne oproti PREbasovanejm kossum.

a nazaver rada pri jakemkoliv vyberu sluchatek - JDI SI JE POSLECHNOUT. kazdej ma jine usi a kazdemu vyhovuje neco jineho a taky posloucha jinou muziku.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Almighty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almighty »

Mám Porta pro, a kamarád pmx100 (týlní most) A hrají řekl bych skoro stejně- žádnou přebasovanost kossů nepozoruji), Takže ti doporučuji si oboje sluchátka vyzkoušet a vybrat si co ti lépe sedí. Popř. servis kosů za manip. poplatek taky není věc k zahození.
[CPU:] Intel Core 2 Duo E4300 + CM Hyper 212+ [MB:] Asus P5Q PRO [RAM:] 2x A-data 1GB 800Mhz +2x A-data 2GB 800Mhz [GK:] GIGABYTE N26OC-896I [HDD:]Samsung 1TB + Seagate Barracuda 7200.10 320GB (16MB) Sata II [DVD-RW:] LG GSA-4165 [PSU:] Enermax Liberty EL400AWT 400W [Case:] Thermaltake Soprano [Monitor:] LG Flatron W2600HP-BF [Myš:] Logitech G500 [Klávesnice:] MS Natural Ergonomic Keyboard 4000 V1.0 [Repro:] Creative Inspire 4.1 4400 [Sluchadla:] Koss SB/45; Koss Porta Pro
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Nevim, no.. me treba PortaPro nesedi.. jsem na ne vylozene alergicky..
..vyborna je konstrukce, ktera je pro outdoor pouziti naprosto idealni.. zvuk je ale uplne out.. jednu dobu bylo strasne moderni mit prave Koss.. v dobe, kdy basy mezi levnejsimy vyrobky neexistovaly si Koss hodne nahonil jmeno.. dnes uz vetsi menice pouziva kdekdo.. i v tech nejlevnejsich kusech.. bohuzel Koss zaspal vyvoj a jeho výrobky me dnes uz vubec neoslovuji..
..zvuk je "prebasovany" s absenci jakychkoli nizsich stredu.. vyssi by tak nejak byly a jinak vysek az moc.. celkove mi jejich krivka pripada jako jedno velke "U".. proste Koss suxx..
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

loll. mno já měl na hlavě práve KSC 55 a ty mi teda zněly dost slušně. sice dost nabasovaně, ale basy byly přirozený... oproti třeba XTX/pro který hrajou zastřeně jak svině. mno co... pár sennheiserů sem už na uších měl, a tak sem si v alzáči objednal PXka.... do pátku by měly přijít tak se pochlubim. naštvanej určo nebudu, ale nevim jestli budu potěšen :-)
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Tak křivka Kossů Porta pro je na této stránce: http://stereomag.cz/print_clanek.php?id_cl=1610 , kdyby jste se chtěl někdo podívat - je tam v porovnání se sluch. Grado SR60.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

tak to se dalo čekat... ale ani by nevadilo že je to nabasovaný, jako že tam je málo vyšších středů nebo vejšek, a zvuk bejvá zastřenej...
kurri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kurri »

Myslim si,ze hezky popsanej zvuk sluchatek Koss Porta Pro je ZDE.
Cpu:A64 3000+ (Win) AC 64 Ultra TC RAM:2x512MB 400DDR GeIL Value MB:MSI RS480M2-IL VGA:Sapphire Radeon X1600 Pro HDD:WD 160GB 8MB SATA Case:3R System R101 Zdroj:Chill Innovation 400W Monitor:SAMSUNG SyncMaster 997MB Sound:Creative X-Fi Repro: Elac BS 103.2
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

dostaly nějak málo ne? - 47% :-( nebrat :lol: :razz:
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

crashPC píše:dostaly nějak málo ne? - 47% :-( nebrat :lol: :razz:
no jelikoz se srovnavali se sluchatky vyssi tridy tak je to opravnene hodnoceni.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

V těchto cen. kategoriích se člověk musí dívat spíš na poměr výkon/cena, kde si Porta Pro vedou dost dobře.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

jak pro koho.... záleží na tom jakej zvuk se ti líbí. u mě by vyhrály již tisíckrát zmiňovaný Koss KSC 55...
kurri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kurri »

Suchatka Koss KSC 55 me spatne sedi na usich,jinak asi nejlepsi prenosna sluchatka,samozrejme s ohledem na cenu povazujiKoss KSC75 za 776,- Kc,ale zase nekomu nemusi vyhovovat uchyceni CLIP-ON .
Cpu:A64 3000+ (Win) AC 64 Ultra TC RAM:2x512MB 400DDR GeIL Value MB:MSI RS480M2-IL VGA:Sapphire Radeon X1600 Pro HDD:WD 160GB 8MB SATA Case:3R System R101 Zdroj:Chill Innovation 400W Monitor:SAMSUNG SyncMaster 997MB Sound:Creative X-Fi Repro: Elac BS 103.2
Jay
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jay »

Odporucam Porta Pro. Ked som ich prvy krat pocul bol som velmi prijemne prekvapeny a za dnesnu cenu, by to pre mna bola jednoznacna volba. (teda pokial predavaju stale tu istu verziu ako pred 5timi rokmi :) ) Maju trochu viac basov, ale tie basy zneju velmi prirodzene a prijemne, nie su otravne a clovek si na ne lahko zykne. Ak by sa predsalen niekomu zdali basy priliz mohutne, odporucam Sporta Pro. Kupoval som ich asi pred 5timi rokmi, kedze vtedy stali Porta o 1000kc viac. Su velmi podobne, len nemaju take dobre podanie priestoru a tak vyrazne basy ako Porta Pro. Zachovavaju si vsak prijemny a prirodzeny zvuk.
Gigabyte GA-EP31-DS3L, Intel Q6600 (2.40@3.33 GHz), 2*2GB DDR2, Sapphire Radeon HD5850, Samsung 320GB SATA, Samsung 215TW 21" S-PVA
Hi-Fi: Atoll + Sonus Faber
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No.. podle me ma obecne Koss k prirozenosti hoooodne daleko.. nejde jen o basy.. jak jsem jiz psal.. Porta Pro maji vybornou konstrukci.. ta je naprosto dokonala.. outdoor sluchatka jak ma byt, ale to je tak vsechno, co bych na nich byl schopen zaplatit.. a tou dnesni cenou mysllis tu slevu o 200,-..? no.. to je teda proti tem predchozim letum rozdil..
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

ne každej chce poslouchat přirozenej zvuk. mezi nima sem i já, ale jsem poněkud střízlivější. bez vyšších středů a nezastřenejch výšek ani ránu...
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

tak mi došly ty PX 100. maj větší mněniče než vypadaj na obrázku. Vzhled a konstrukce na jedničku, maj malinko větší přítlak a perfektně vyváženej zvuk. zabíraj i pěkně odspodu a basy nechyběj. ale na kossy s basama asi nemaj. každopádně málo to zas neni a mě se to moc líbí....

takže shrnutí:
1) parádní konstrukce a vzhled, velké mněniče
2)pěkně vyváženej zvuk, když přikotlíte basy, sluchátka dobře poslechnou a basujou vjádru jako kossy, takže myšlenka že by sluchátka basově nestačily neni moc reálná
3)relativně dobrá cena za suprovej zvuk.

mno a mam tu jeden zápor - pro kytarový songy je nutno zvlášť nastavit ekvalizér protože kytara má tak ostrej a řeřevej a řezavej zvuk, že až mě mrazí v zádech, to musim dycky ubrat. jinak parádaaa!
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“