Problémy s Epox 8RDA3+

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

.exe
Začátečník
Začátečník

Problémy s Epox 8RDA3+

Příspěvek od .exe »

Mam nasledujici testovaci konfiguraci: vyse uvedenou desku,cpu xp 2500+barton,2xddr 256/333 kingmax,vga gf2 mx400. v teto sestave se me to pokazdy nepravidelne kouslo at v 3d nebo pri instalaci sw. vymenil jsem vsechno vcetne cpu (byl to ten samy typ) a delalo to same.
vzal jsem xp 1900+ 266 a beha to naprosto skvele, takze jsem si myslel ze tam bude nejaky problem v komunikaci mezi chipsetem a cpu kterej beha na 166, akorad jak vidim vam to v teto sestave cpu+mb bezi naprosto v pohode tak kde muze byt problem?????
diky vsem za odpoved

p.s. cpu s vetsim pr jsem nemel moznost odzkouset
p.s2. jo a jeste neco toho bartona jsem podtaktoval a bezel na 133 a TAKY se kousnul. Tak uz nevim :( :x
DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DVC64 »

No nestraš, zítra jdu na poštu pro balík s podobnou kombinací (Epox 8RDA3+ a Barton2500+).
Problém může být ve všem. Já bych to viděl nejspíše na paměti (taky jsem koupil 333 a stabilně to jelo jen na 266 - šly na reklamaci a dostal jsem 333, které byly OK (je pravda, že to byly noname Seitec)). Další možností je upgrade BIOSu. Kdyby nepomohlo ani jedno, musel bych zapřemýšlet více.
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

mel sem prakticky stejnej problem - deska sla na reklamaci - vymenili mi ji a zatim v pohode
It's free software and it gives you freedom!
DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DVC64 »

>Qwerty Takže mám asi stejný problém.

>suleky Jakou verzi BIOSu máš?
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

biosem to neni (mam 8rd33526.bin)
co ti to presne dela?
DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DVC64 »

Tuhne to (WXP SP1 i W98SE), když spustím Prime95. CPU jede default (11*166 1,65V) a paměti jedou dual 333MHz 9-4-4-2,5 (už jsem zoufalý). Mám podezření, že nefunguje správně ten "dual" režim, ale včera večer jsem byl už tak zblblý, že mám pocit, že se to sekalo i v nedual režimu. Podtaktovat procesor jsem ještě nezkoušel.
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

nastav FSB na 133 a jestli ti to pojede tak ses na tom stejne jako ja
(teda do desky nikdo nevidi) ale me to na 133 jelo v pohode - coz nebyla sice zadna vyhra , ale rek sem jim to v CC a hmed mi vymenili desku :)
DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DVC64 »

Já jsem to u nich taky kupoval, doufám že nemám tu Tvoji (jaké jsi měl sériové číslo té desky) :) .
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

me vymenili jenom desku, tak by podle me nesedelo seriovy cislo na desce a na krabici (ataky byla pod pasivem stribrna pasta :) )
jinak fakturu mam doma - ale podle myho popisu to hned poznas
DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DVC64 »

Z různých zdrojů na netu jsem pochopil, že má problém revize 1.0 a 1.1 je v pohodě. Jak poznám, kterou revizi mám?
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

si nemyslim me blbla rev. 1.1
jinak to poznas tak, ze je to napsany na desce "vlevo dole"
.exe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od .exe »

Takze nakonec si mel stejnej problem.
Ja jsem obe desky poslal na reklamaci a jeste neprisli. Jak prijdou tak je testnu a potom dam vedet jak to dopadlo! :)
.exe
Začátečník
Začátečník

BIOS

Příspěvek od .exe »

ten problém údajně řeší upgrade BIOSu.
Ještě jsem to nezkoušel ale na stránkách Epoxu už něco vyšlo.
DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DVC64 »

Včera jsem si šel na poštu pro desku z reklamace v CC. Napsali mi, že problém byl BIOSu a nový to vyřeší. Tak mi tam flashli poslední (30.6.2003), s tím že to je OK. Mno a když jsem to doma složil, tak je to furt stejně KO. :sad: :sad: :sad:

Asi si ji vystavím do vitríny a koupím si něco od ASUSe. EPoXu už nevěřím ani ty 4 písmena v názvu. :evil:
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

3x stejny problem na te same desce to uz asi nebude nahoda. Myslim ze, tomuhle modelu od EPOXu se radsi zdalky vyhnu :)
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

taky sem jednu reklamoval, ale ta nova ted bezi v pohode - zatim :)
.exe
Začátečník
Začátečník

Flashnutí BIOSu 8RDA3+

Příspěvek od .exe »

Tak jsem zkusil flahnout BIOS této desky a v pohodě běhala.
Naposledy upravil(a) .exe dne úte 14. říj 2003, 19:40, celkem upraveno 1 x.
Spider_tS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spider_tS »

Mám taky ten Epox 8rda3+ rev 1.0, athlon xp 1800+, Ocz 256Mb 433
a taky mi to tuhne. Flashnul jsem tam ten novy Bios, ale nic se tim nevyresilo. Je zajimave, ze to tuhne (z 99%) ve hrach - ne pri instalacich,
a kdyz se tak stane, vetsinou (ale ne vzdy-podle aplikace) jde komp restartovat pres klavesku.
DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DVC64 »

Další detaily:
Pokud ve Woknech povolím přenosy DMA na HDD a CD-ROM, tak to při kopírování souborů vytuhne vždy téměř okamžitě, ale poměrně zvláštně - kopírování se zastaví, zůstane svítit LEDka CD-ROM a LEDka HDD, ale pořád "létají" složky do druhé složky a myš reaguje, po chvíli (další cca 4 sekundy) to vytuhne úplně a pomůže jen power-off. Pokud to nechám na PIO, tak to většinou zkopíruje, ale ty soubory na HDD jsou poškozené.
Další pokus se konal čistě pod DOSem (jen ovladače pro CD-ROM - nějaký .SYS a MSCDEX.EXE). Začne to kopírovat, ale během cca sekundy se to zasekne a opět zůstanou svítit LEDky. V tomto stavu to nějakou chvíli zůstane (cca 5 sekund) a pak to pokračuje v kopírování a zase se zasekne a tak pořád dokola. Soubory jsou zkopírovány dobře (aspoň si myslím, protože z nich jdou naistalovat Wokna). Při kopírování CAB archivů z instalaček Win98 tímto stylem se to seklo a rozjelo asi 25x.

Už jsem zkoušel vyměnit skoro všechno (VGA, HDD, CD-ROM, paměti, IDE kabely), odpojit FDD, deaktivovat v BIOSu co se dalo, ale nic nepomáhá. O víkendu tam zkusím střelit ještě jiný procesor (non Barton) a uvidím.

Kdyby měl někdo podobný problém, napište.

Díky
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

DVC64 píše:Další detaily:
Pokud ve Woknech povolím přenosy DMA na HDD a CD-ROM, tak to při kopírování souborů vytuhne vždy téměř okamžitě, ale poměrně zvláštně - kopírování se zastaví, zůstane svítit LEDka CD-ROM a LEDka HDD, ale pořád "létají" složky do druhé složky a myš reaguje, po chvíli (další cca 4 sekundy) to vytuhne úplně a pomůže jen power-off. Pokud to nechám na PIO, tak to většinou zkopíruje, ale ty soubory na HDD jsou poškozené.
Další pokus se konal čistě pod DOSem (jen ovladače pro CD-ROM - nějaký .SYS a MSCDEX.EXE). Začne to kopírovat, ale během cca sekundy se to zasekne a opět zůstanou svítit LEDky. V tomto stavu to nějakou chvíli zůstane (cca 5 sekund) a pak to pokračuje v kopírování a zase se zasekne a tak pořád dokola. Soubory jsou zkopírovány dobře (aspoň si myslím, protože z nich jdou naistalovat Wokna). Při kopírování CAB archivů z instalaček Win98 tímto stylem se to seklo a rozjelo asi 25x.

Už jsem zkoušel vyměnit skoro všechno (VGA, HDD, CD-ROM, paměti, IDE kabely), odpojit FDD, deaktivovat v BIOSu co se dalo, ale nic nepomáhá. O víkendu tam zkusím střelit ještě jiný procesor (non Barton) a uvidím.

Kdyby měl někdo podobný problém, napište.

Díky
podle me jasna reklamace
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“