Zdravím všechny,
mám jednu otázku se kterou se trápím už dlouho. Týká se internetu. Právě tvořím dynamické web stránky pomocí jednoho nejmenovaného CMSka (systém pro správu obsahu někdo tomu říká taky redakční systém) a bylo mi doporučeno si zvolit pro mou mysql databázi kódování Windows 1250. Vytvořil jsem tedy databázi ale po nějakém čase jsem slyšel, že je lepší buď universální Unicode-UFT-8 anebo ISO-8859-2
Vše se samozřejmně týká znakové sady a mysql databáze které běží na serveru který mi hostuje stránky. Pochopitelně chci, aby se všem lidem stránky zobrazily bez chyb (proto jsem si nebyl jistý tím že jsem zvolil sadu Windows 1250, protože pak by se stránky údajně nezobrazovaly těm co si je prohlíží na Linuxu nebo Macu správně). Ještě jsem mé stránky na linuxu prohlížet nezkoušel, ale jedno je mi divné. Zdá se, že je jedno jakou znakovou sadu používá tvůrce webových stránek ve své databázi na serveru na kterém ty stránky běží protože ať skočím na kterékoliv stránky, tak mi firefox automaticky nastavuje (přepíná se) v zobrazit-znaková sada podle toho jaké kódování (lépe řečeno jaké kodování používá databáze při tvorbě tabulek pro ukládání obsahu stránek) autor použil. Neví někdo jak to je?
Díky
Znakové sady (Unicode-UFT-8, Windows 1250) na internetu
Moderátor: Don
- Miroslav
- Začátečník

-
Znakové sady (Unicode-UFT-8, Windows 1250) na internetu
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
já používám ISO-Latin2, to je to iso co píšeš
s Unicodem bejvá občas problém, ale obecně by měl unicode být náplastí na všechny potíže, důležité je, aby Tvoje HTML stránky správně identifikovali používanou znakovou sadu v hlavičce HTML souboru
s Unicodem bejvá občas problém, ale obecně by měl unicode být náplastí na všechny potíže, důležité je, aby Tvoje HTML stránky správně identifikovali používanou znakovou sadu v hlavičce HTML souboru
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)