Wifi router a notebook....

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
ttomikk
Nováček
Nováček

Wifi router a notebook....

Příspěvek od ttomikk »

Mám takový problém
Mám wifi router SMC,PC a notebook.Oba počítače jsou připojené přes kabel a net jede na obou v pohodě.Problém nastává,když chci notebook připojit k routeru pomocí Wifi.Prostě se to nedaří,notebook najde síť SMC(takže router) ale přenos opačným směrem,tedy s routeru do notebooku nejde(0).V menu routeru je strašně moc možností nastavení a návod je anglicky a mimo to tomu vůbec nerozumím.POraďte prosím někdo.MOdel routeru je SMC Barricade 7904 WBRB
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

nejdulezitejsi vec je nastaveni sifrovani pripojeni.

Podivej se do nastaveni routeru a najdi si polozku Wireless -> Security.
v polozce Allowed Client Type vyber asi nejlepe WPA only. a klikni na save settings

Pak se prepni v menu vlevo a vyber polozku WPA.
tam vyber Authentication: Pre-Shared Key
a potom zadej heslo do policka pre-shared key.
Zadej neco delsiho treba: "MojeTajneHESLO1"
uloz nastaveni

to je vse co se tyka nastaveni routeru.
totez heslo pak musis nastavit v notebooku.
Toshiba Tecra A6
ttomikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od ttomikk »

Tak nějakým zvláštním způsobem se to rozjelo.Nainstaloval sem do routeru nový firmware,čímž se taky restartoval a dal se do default nastavení.V notebooku sem nenastavoval nic ani v routeru a funguje to.
Ale dál by mě zajímalo jak tuto domácí síť zabepečit pokud bude zapnuta Wifi funkce v routeru.Slyšel jsem že je to takhle dost nebezpečné a že se mi kdokoli může do této sítě nabourat.Ikdyž si myslím že antény na routeru nebudou mít zase takový dosah,myslím až do okolních domů.Už v rámci místností signál není bůhvijaký.Ale možná je moje úvaha špatná,tohle je totiž úplně mimo mně.Proto prosím poraďte.Děkuju
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

aha takze predpokladam, ze pred tim upgradem jsi tam mel nejake nastaveni ktere blokovalo pristup bezdratove sitovky a potom see ti to po upgrade odstranilo.

Kdyz ted pouzije ten kratky navod ktery jsem ti poslal predtim tak si tu sit zabezpecis dostatecne. V zakladu tam zabezpeceni neni. Takze pozot na to, muze se ti tam nekdo pripojit.
Toshiba Tecra A6
ttomikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od ttomikk »

Bajgy píše:aha takze predpokladam, ze pred tim upgradem jsi tam mel nejake nastaveni ktere blokovalo pristup bezdratove sitovky a potom see ti to po upgrade odstranilo.

Kdyz ted pouzije ten kratky navod ktery jsem ti poslal predtim tak si tu sit zabezpecis dostatecne. V zakladu tam zabezpeceni neni. Takze pozot na to, muze se ti tam nekdo pripojit.
Přesně tak.Už jsem si s tím jednu dobu hrál a asi,spíše určitě, jsem to nastavení nějak pokazil.Teď zkusím podle toho návodu síť zabezpečit.Díky
ttomikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od ttomikk »

Tak už mám zabezpečeno.Mockrát díky.
Ten modem má v nastavení strašně moc možností a je škoda ža tomu moc nerozumím a naplno ho tedy nevyužiju.Myslím že nějakým šikovným nastavením by šlo něco udělat i s IP adresou a využít tak možnost být Activ v DC Strong.Jenže právě nevím jak.Tak kdybyste tu náhodou věděli tak můžete poradit... 8)
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

nastaveni aktiva v DC++ zaridis v sekci NAT -> Virtual Server
tam musis nastavit 3 veci

LAN IP address: to je IP adresa tveho pocitace
Public Port a LAN Port: to je port na kterem ti DC++ bezi... ten nastavis v ovladani CDcka.

a jako protokol vyberes TCP&UDP

zkus se podivat zde:
http://62.168.45.50/smc/manuals/cze/SMC ... RB_CZE.pdf
je tam manual na podobne zarizeni, sice je tam par veci navic, ale neco ti to pomoci muze.
Je tam i podrobnejsi navod jak nastavit to pomapovani ve Virtual Servers (hledej az na konci)
Toshiba Tecra A6
ttomikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od ttomikk »

Bajgy píše:nastaveni aktiva v DC++ zaridis v sekci NAT -> Virtual Server
tam musis nastavit 3 veci

LAN IP address: to je IP adresa tveho pocitace
Public Port a LAN Port: to je port na kterem ti DC++ bezi... ten nastavis v ovladani CDcka.

a jako protokol vyberes TCP&UDP

zkus se podivat zde:
http://62.168.45.50/smc/manuals/cze/SMC ... RB_CZE.pdf
je tam manual na podobne zarizeni, sice je tam par veci navic, ale neco ti to pomoci muze.
Je tam i podrobnejsi navod jak nastavit to pomapovani ve Virtual Servers (hledej az na konci)
Nejde to.Není to taky tím že nemám veřejnou IP adresu?Připojení od Telecomu
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

verejnou adresu temer na 100% mas...
podivej se do status page routeru a podivej se jaka adresa tam je...
pokud nezacina na
10.x.x.
nebo
192.168.x
neob
172.16.x.
tak verejna je...
Toshiba Tecra A6
ttomikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od ttomikk »

Bajgy píše:verejnou adresu temer na 100% mas...
podivej se do status page routeru a podivej se jaka adresa tam je...
pokud nezacina na
10.x.x.
nebo
192.168.x
neob
172.16.x.
tak verejna je...
Jestli to je ta položka WAN IP tak by měla být veřejná. Ten Public Port a LAN port jsou nějaké různé čísla?A ty pak musím vepsat i do nastavení DC?
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Public Port a LAN port muzou byt rozdilna, ale pro tvuj pripad pouzij stejna cisla, jinak to fungovat nebude a ano stejne cislo musi byt i v DC
Toshiba Tecra A6
ttomikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od ttomikk »

Bajgy píše:Public Port a LAN port muzou byt rozdilna, ale pro tvuj pripad pouzij stejna cisla, jinak to fungovat nebude a ano stejne cislo musi byt i v DC
No já včera vyzkoušel vše možné a nepovedlo se.Taky je možné že jsem to číslo portu nepsal do správné kolonky.Takže se ,zase jako lama,ptám kam to číslo napsat.Ale myslím že jsem vyzkoušel fakt vše....
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“