Pentium D 830 SpeedStep
- milanbb55
- Nováček

-
Pentium D 830 SpeedStep
Tento procesor má zabudované myslím SpeedStep /alebo čo/ u AMD je to Cool and Quite. Má to nejaký význam na spotrebe elektrickej energie, najma pri pretaktovaní? Lebo Smithfield je riaden žrút...
- BubakB
- Mírně pokročilý

no nejaku to ma...ale nie az taku ako u AMD cool and Quite
Tie Pentia D to nevedia nejako vyuzit.
min. nasobic je 14x,takze pri EIST je to 2,8GHz
Pri oc to vyznam nejaky ma,je mozne spravit to ze ti to bude spomalovat cpu napr. pri nastaveny FSB 240x15=3600Mhz a pri EIST 240x14= 3360Mhz,pri normal. napati(alebo lepsie povedane pri nezvysenom) by to nemalo nic robit.
No ked sa zvysi,tak neviem jak to bude ten CPU s EIST zapnutym na to reagovat,neskusal som,nemam moznost
/Edit asi za cca. 5 min
:
Len pre zaujimavost,Conroe by mal vyuzit EIST takto

Tie Pentia D to nevedia nejako vyuzit.
min. nasobic je 14x,takze pri EIST je to 2,8GHz
Pri oc to vyznam nejaky ma,je mozne spravit to ze ti to bude spomalovat cpu napr. pri nastaveny FSB 240x15=3600Mhz a pri EIST 240x14= 3360Mhz,pri normal. napati(alebo lepsie povedane pri nezvysenom) by to nemalo nic robit.
No ked sa zvysi,tak neviem jak to bude ten CPU s EIST zapnutym na to reagovat,neskusal som,nemam moznost
/Edit asi za cca. 5 min
Len pre zaujimavost,Conroe by mal vyuzit EIST takto

- swarm
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Meni vubec Pentia pri speedstepu i napeti nebo jenom frekvenci? Ja vim, ze treba na obyc athlonech pro socket a dokazalo odemknute power now pri nejnizsich frekvenci i bez zmeny voltaze zmenit teplotu z 50 na 40 stupnu.
Na desce, co ale umi XP-M procesory vyuzit (zmena napeti dynamicky) zase slo jet na nejnizsi frekvence temer porad pasivne.
Na desce, co ale umi XP-M procesory vyuzit (zmena napeti dynamicky) zase slo jet na nejnizsi frekvence temer porad pasivne.
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
- lisum
- Začátečník

speedstep je vlastnost thermal monitoru 2; je to rizeny softwarove a dynamicky to dokaze menit frekvenci i napetiswarm píše:Meni vubec Pentia pri speedstepu i napeti nebo jenom frekvenci? Ja vim, ze treba na obyc athlonech pro socket a dokazalo odemknute power now pri nejnizsich frekvenci i bez zmeny voltaze zmenit teplotu z 50 na 40 stupnu.
lyndon platform › p4 521 (2.8@4.1), thermalright XP-120; 2x1024 ocz ddr2 pc2-5400 gold dual channel (667@736); p5ld2-deluxe, 2x250GB hitachi t7k250 sataII, nec nd-3540a, sony g520 21" 1600x1200 trinitron, logitech mx510, zippy wk-711, nexus ® breeze;;
- swarm
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mne jde hlavne o to jak je na tom podpora desek co se tyka zmeny napeti. Na to musi byt prispusobene obvody aby to slo hezky za chodu. Mozna ze ted uz to ma kazda deska, nevim. Doma tohle nemam a jinde nemam naladu se v tom hrabat.lisum píše:speedstep je vlastnost thermal monitoru 2; je to rizeny softwarove a dynamicky to dokaze menit frekvenci i napeti
Jinak speedstep samozreme znam ze sveho Dothanu na 1.5GHz (tam mam trvale nastaveno 0.75V/600MHz), jenom by me zajimalo jak je to u stolnich desek.
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]