Jaký nejsilnější větrák?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jaký nejsilnější větrák?

Příspěvek od Ritchma »

Tak sem si koupil větrák http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37853 jen tak ze srandy myslel sem že ho dám do fan cage od thermaltake místo toho co tam je ale nějak moc tam nepasoval tak sem si řek že ho dám do zadní části case protože chladil víc než ten co tam byl. Jenže sem ho tam dal blbě ozvalo se několik ran kdy se větrák o něco zasek, tak sem ho vyndal dal všechno zpět a napadlo mě že v tomhle vedru by bylo fajn ho vyvést ven a použít jako ventilátor pro sebe. No tak sem to udělal jenže jak dostal ten větrák několik ran tak chrastí. To řešit nebudu asi je v něm už něco špatně, ale napadlo mě že bych koupil jinej. O hlučnost nejde když nebude chrastit jako tenhle rozbitej, ale chci aby opravdu hodně větral. A ty údaje jeden po druhy procházet se mi nechce. Neví někdo kterej je nejsilnější?

Jo a ten větrák co sem koupil svítí pěkně hnusně, jsou tam dvě diody na jedný lopatce a prostě nic moc svítí to hrozně slabě, jinak ale fouká pěkně :wink:
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27110 tohle má průtok až 90+ víc sem nenašel. Někdo ví o něčem lepším?
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

http://www.caseking.de/shop/catalog/pro ... 9facf79140
videl sem fan s 270CFM, ne u nas,ale v USA :wink:
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27113 já si právě vyzoušel tohle a neskutečná turbína na maximum :-D Myslim že ten průtok 95 mi bude stačit :-D
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

ten titan ma 78CFM,takze TT je vykonnejsi
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

Thermaltake Smartcase fan A2029 ma este asi o 3CFM vycsi prietok-mam doma :-D
...
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

jcdenton12 píše:Thermaltake Smartcase fan A2029 ma este asi o 3CFM vycsi prietok-mam doma :-D
To je ten samej jako sem na něj dával odkaz ne?
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

ano ten druhy :lol:
ale ked som reagoval tak bol iba prvy
...
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

Ten A2029 to je hukot na max. sice hrozně moc hučí na max ale dokonale to chladí to bude větrák pro mě jak dělanej to mě bude krásně ofukovat
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Velmi dobře fouká SilenX, ale na ofuk hlavy bude asi drahej :lol:
http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 86&kat=270
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

honzanun píše:Velmi dobře fouká SilenX, ale na ofuk hlavy bude asi drahej :lol:
Díky použití nejmodernějších technologií geometrie lopatek a díky speciálnímu hybridnímu kluznému ložisku dokáže tento ventilátor produkovat hluk poctivých (!) 14 dB(A), při průtoku vzduchu 108,8 m³/h. Takovéto parametry žádný jiný ventilátor na trhu nemá!

To se mi zdá docela šílený takovej hluk při takovym neskutečnym průtoku. Má ho někdo?
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim Štěpanec »

Ritchma píše:
honzanun píše:Velmi dobře fouká SilenX, ale na ofuk hlavy bude asi drahej :lol:
Díky použití nejmodernějších technologií geometrie lopatek a díky speciálnímu hybridnímu kluznému ložisku dokáže tento ventilátor produkovat hluk poctivých (!) 14 dB(A), při průtoku vzduchu 108,8 m³/h. Takovéto parametry žádný jiný ventilátor na trhu nemá!

To se mi zdá docela šílený takovej hluk při takovym neskutečnym průtoku. Má ho někdo?
Tam je dB(A), tzn, má asi 26dB
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

Radim Štěpanec píše:
Ritchma píše: Díky použití nejmodernějších technologií geometrie lopatek a díky speciálnímu hybridnímu kluznému ložisku dokáže tento ventilátor produkovat hluk poctivých (!) 14 dB(A), při průtoku vzduchu 108,8 m³/h. Takovéto parametry žádný jiný ventilátor na trhu nemá!

Tam je dB(A), tzn, má asi 26dB
Jo aha
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

všechny fany mají hluk udávaný v dB(A).... Tehle je oproti ostatním, který mají i nižší průtok výrazně tišší...
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

honzanun píše:všechny fany mají hluk udávaný v dB(A).... Tehle je oproti ostatním, který mají i nižší průtok výrazně tišší...
Vlastní zkušenost?
Malkovich
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Malkovich »

Ritchma napsal:
O hlučnost nejde když nebude chrastit jako tenhle rozbitej, ale chci aby opravdu hodně větral.
Pokud Ti nejde o hlučnosta chceš,aby hodně větral,tak by Ti tenhle mohl stačit. :roll: :-D
Obrázek[/b]
Naposledy upravil(a) Malkovich dne úte 27. čer 2006, 20:24, celkem upraveno 1 x.

CPU AMD Athlon 64 3000+, Arctic Cooling Freezer 64Pro, ,MBGigabyte GA-K8N Ultra-9,GF Gigabyte 7600 GT ,Case Gigabyte AURORA, 4xKingston 512MB DDR400 PC3200 CL2.5,1x HDDSeagate 80GB Sata I,2x HDDSeagate 320GB 16MB Sata II,2xexterní HDD WD250GB
,Samsung SyncMaster 226BW,Logitech Z-2300 2.1 200W RMS, THX,Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Music, DVD±R LG GSA-4167B,zdroj Fortron Epsilon 600W ,Windows XP Pro SP2,Mouse Logitech MX518,STEELPAD Qck,Logitech Media Keyboard Elite CZ
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

JJ, vlastní zkušenost, jinak je tady pár uživatelů má, který to mohou potvrdit...
Ritchma píše:
honzanun píše:všechny fany mají hluk udávaný v dB(A).... Tehle je oproti ostatním, který mají i nižší průtok výrazně tišší...
Vlastní zkušenost?
pibi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pibi »

AMD Ryzen 3 1300X, Gigabyte GA-AB350 Gaming 3, WD Black, M.2 2280 - 256GB, Seasonic SSP-350ST, 2x EIZO CG21
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“