Software pro přepínání sítí

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Software pro přepínání sítí

Příspěvek od ZdenekSveda »

Je nějaký software který by dokázal přepínat více nastavení sítí? Potřeboval bych mít na PC na LAN nastaveny určité adresy (IP....) pro domácí síť a jiné třeba do školy, nebo do druhého bytu, takže bych potřeboval abych mohl vždy jen povolit právě to nastavení které pojede na daném místě. Čím to nejlépe provést?
Almighty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almighty »

Nevím jestli je to to co hledáš, ale našel jsem toto
[CPU:] Intel Core 2 Duo E4300 + CM Hyper 212+ [MB:] Asus P5Q PRO [RAM:] 2x A-data 1GB 800Mhz +2x A-data 2GB 800Mhz [GK:] GIGABYTE N26OC-896I [HDD:]Samsung 1TB + Seagate Barracuda 7200.10 320GB (16MB) Sata II [DVD-RW:] LG GSA-4165 [PSU:] Enermax Liberty EL400AWT 400W [Case:] Thermaltake Soprano [Monitor:] LG Flatron W2600HP-BF [Myš:] Logitech G500 [Klávesnice:] MS Natural Ergonomic Keyboard 4000 V1.0 [Repro:] Creative Inspire 4.1 4400 [Sluchadla:] Koss SB/45; Koss Porta Pro
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

nebo pokud budes potrebovat nejaky freeware tak toto:
http://netprofiles.danielmilner.com/
Toshiba Tecra A6
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Zkus, co píše Bajgy. Já to používám a OK.
Toshiba Satellite
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jo, ten od Bajgyho je super. Ale teď řeším další problém: mám v pokoji dva notebooky a chtěl bych je sesíťovat přes WiFi (jen mezi sebou, nemám k tomu žádné AP). Půjde to? Jak co kde nastavit? Ideální by bylo i aby jeden noteboook mohl příjmat sdílenej net od toho druhýho kterej je na net připíchlej od routeru přes kabel. Hlavni je ale aspon sesitovani tech notebooku aby se mezi sebou videly a mohly se mezi nima kopirovat soubory.

Na jednom NB je Intel PRO/Wireless 22OOBG a na drhým Asus 802.11g síťový adaptér. K nim samozřejmě příslušné softwary Intel PROSet/Wireless a ASUS WLAN Card Settings. Takze bych potreboval vedet co na kterem softwaru nastavit a jestli nastavovat jeste nekde neco.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

jde to, stačí zbudovat síť Ad-Hoc pomocí správce wifi síťi co je přímo ve WinXP
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

pavel.minarik píše:správce wifi síťi co je přímo ve WinXP
Kde to teda najdu?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

záložka Bezdrátové sítě ve vlastnostech síťového připojení reperezentujícího bezdrátovou síť nebo průvodce bezdrátová síť v ovládacích panelech by měl pomoci
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak už mi to funguje. Dost mě překvapil dosah WiFi mezi notebooky. Jeden notebook mám teď ležet na stole, vede do něj net, a funguje jako AP. Zkoušel jsem chodit nejdřív jen po pokoji a vše OK, takže jsem začal chodit po patrech dolů (AP NB je v podkroví, máme čtyři patra (garáž,patro, další patro a podkroví)). Tak jsem postupně slezl až dolů a pořád mi to hlásilo excelentní kvalitu signálu a net běžel v pohodě. Tak jsem teda ještě šel ven, a byl jsem u sousedů tak 20 metrů od baráku a pořád vše šlo. Dál jsem to nezkoušel, kdyžtak se zítra trochu projdu kam až to pojede. Ale vážně jsem nečekal že to pojede v klidu tak daleko. Jsou WiFi v NB slabší než normální WiFi AP nebo routery?pokud je klasický AP silnější, tak nevím jak by mohly být nějaký problémy se signálem. Takže jsou asi WiFi v NB hooodně silný.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no to zas tak divný není, v centrino mašinách je opravdu kvalitní wifi s dobrým příjmem signálu, dobrou chipovou sadou a navzájem je to kompatibilní (celý je to od intelu)

já mám se svou "domácí wifi sítí" podobnou zkušenost
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak když jsem si na těch dvou noteboocích vyzkoušel WiFi, tak chci vyřešit nějaké AP, abych nemusel mít vždy jeden NB jako AP, ale aby se daly oba dva nezávisle používat. Chci aby to teda jelo minimálně tak dobře jako ta komunikace mezi oběma notebooky přes WiFi, tedy aby to dosáhlo po celém baráku a v jeho okolí (dnes jsem se byl s NB projít, a jelikož byl ten jeden (jako AP) umístěn v podkroví, tak se to ven dost dobře přes střechu šířilo, takže jsem si brouzdal na netu asi 200metrů od baráku). Takže prosím o doporučení nějakého kvalitního APčka (nebo routeru jestli bude potřeba). Připojení by mělo být přes RJ-45 a ten konektor co je na pigtailu, abych to mohl připojit v obou dvou bytech, kde mám v jednom právě rozvod netu anténa-compex WP11B-switch EUSSO-a z něj připojeny čtyři PC, a teď by tam přišlo ještě to AP. A v druhým bytě mám jen obyčejnou konfiguraci anténa-Z-Com X626 v PC který pořád jede, ale když bych tam byl, tak by se to AP píchlo právě buď na pigtail, a NB i PC by pak chytaly signál od AP, nebo by se píchlo jen na UTP kabel z toho PC když by bylo nastaveno sdílení internetu. Takže jaký hardware koupit?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“