Zadost : Ruzne CPU pri testech grafik, prubehy
- jaluvkap
- Začátečník

Zadost : Ruzne CPU pri testech grafik, prubehy
Veskere testy grafik probihaji na vetsinou az nechutne vykonnych strojich, coz je sice super, protoze se ukazi rozdily mezi jednotlivymi kartami, ale zaroven je to velmi matouci pro cloveka, ktery ma system rekneme s 70% vykonu (coz je vetsina), protoze nevi, jestli mu danou kartu procesor uzivi a jestli mu tim padem nebude stacit treba mene vykonna grafika ... neuvazovali jste (VY, jez pisete recenze), ze by se zverejnovaly vysledky i na mene vykonnem cpu, aby si normalni smrtelnik mohl priblizne predstavit, jak je karta zavisla na CPU? A jeste jedna otazka ... byl by problem zverejnovat prubehy fps (nebo aspon minimalni), jaxe deje na nekterych zahranicnich webech? On precejen ten graf s prumernym fps ma o dost mensi vypovidaci hodnotu, kdyz clovek pak donese kartu domu a sice ma prumerne 50fps, ale v kritickych mistech to klesne pod urcitou mez a paxi rve vlasy na hlave, proc si radeji napriplatil!
- Pawlis
- Začátečník

- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
bohužel to není tak jednoduché jak si to představujete ... testuje se na podle vás nechutně výkonných strojích proto, aby se naplno projevila grafika. A také proto aby se to dalo dlouhodoběji porovnávat. Když budete co měsíc měnit sestavu, tak to moc porovnatelné nebude ...
navíc testy grafickcýh karte jsou poměrně náročné na čas a já si neumím představit, že bych trávil ještě více času při sledování ještě větších slide show, při některých testech ... jenom proto, abych dokázal že X1900XTX se nehodí k netaktované 3000+ ...
Pokud se testují grafické karty testují se grafické kartya tedy maximum, co zvládnout ... pokud chcete vědět vliv CPU na výsledek podívejte se na testy CPU tam máte změřeno přesně ten vliv ... sami si pak můžete udělat úsudek ...
zahraniční weby taky všechny nedělají max a min hodnoty, ono to není uplně nejsnadnější a časově únosné ... navíc pokud uděláte průměrnou hodnotu min a max zůstává stejné, takže ve výsledku je to to samé, ale jednoduší na pochopení i na udělání ... ale snad víte, že v grafech jsou průměrné hodnoty a že to při hraní kolísá
také většinou máte u testu napsaáno, ve kterých situacích se tak děje ..takže kromě grafů čtěte i ty komentáře občas jsou tam zajímavé informace 
toť můj pohled, protože grafiky také testuji ...
navíc testy grafickcýh karte jsou poměrně náročné na čas a já si neumím představit, že bych trávil ještě více času při sledování ještě větších slide show, při některých testech ... jenom proto, abych dokázal že X1900XTX se nehodí k netaktované 3000+ ...
Pokud se testují grafické karty testují se grafické kartya tedy maximum, co zvládnout ... pokud chcete vědět vliv CPU na výsledek podívejte se na testy CPU tam máte změřeno přesně ten vliv ... sami si pak můžete udělat úsudek ...
zahraniční weby taky všechny nedělají max a min hodnoty, ono to není uplně nejsnadnější a časově únosné ... navíc pokud uděláte průměrnou hodnotu min a max zůstává stejné, takže ve výsledku je to to samé, ale jednoduší na pochopení i na udělání ... ale snad víte, že v grafech jsou průměrné hodnoty a že to při hraní kolísá
toť můj pohled, protože grafiky také testuji ...
- wallot
- Středně pokročilý

-
Ono obcas naky zahranicni server udela CPU scaling test a je tam videt ze treba u AMD od 3000+ uz vykon roste opravdu minimalne neli skoro vubec zvlast u vetsich rozliseni.
radeji poradny test na jedne sestave u co nejvice her nez s vice CPU na mene hrach.
tomshardware dela jednou rocne komplet prehled grafik kde je cpu scaling co je podle me dostacujici a neni problem se tam kouknout.
co me spis chybi v testech grafik je ze se neporovnava moc grafik najednou. jakmile se obejvi nova generace tak po prvnim srovnani se starou se uz na tu starou zapomina jakmile se testuji ruzne dalsi varianty te nove generace, pak da hrozne moc prace si dat dohromady srovnani s kartou co mam pokud je o generaci zpet (priklad 7800GT)
radeji poradny test na jedne sestave u co nejvice her nez s vice CPU na mene hrach.
tomshardware dela jednou rocne komplet prehled grafik kde je cpu scaling co je podle me dostacujici a neni problem se tam kouknout.
co me spis chybi v testech grafik je ze se neporovnava moc grafik najednou. jakmile se obejvi nova generace tak po prvnim srovnani se starou se uz na tu starou zapomina jakmile se testuji ruzne dalsi varianty te nove generace, pak da hrozne moc prace si dat dohromady srovnani s kartou co mam pokud je o generaci zpet (priklad 7800GT)
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- jaluvkap
- Začátečník

Tohle je presne to, co z tech testu cpu bohuzel nevyctes ... jedna se mi o to, ze jako uzivateli s 2ghz procesorem, je mi prd po tom, kolik grafika udela fps na 3ghz. On je totiz celkem rozdil zjistit po koupi, ze jsem si koupil grafiku, ktera i na 2ghz udela 90% vykonu co na 3ghz, nez ze jsem vyhodil prachy za hyper-super grafiku, ktera sice udela vic fps, nez ona grafika za polovicni cenu, ale ma propad oproti testu na 3ghz treba 40% v fps, takze ve vysledku to treba vyjde tak, ze levnejsi grafika je na slabsim cpu na 90% vykonu te 2x drazsi, i kdyz by mela byt papirove treba jen na 60% ... a to uz je sakra rozdil ... a to otestovani na jine frekvenci cpu mi s ohledem na casovou narocnost ostatnich kroku prijde zanedbatelneDigitaldoom píše:... pokud chcete vědět vliv CPU na výsledek podívejte se na testy CPU tam máte změřeno přesně ten vliv ... sami si pak můžete udělat úsudek ...
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
testy na pomalém CPU vám prostě nikdo dělat nebude ...
Smiřte se stím, že při testech grafických karte se testuje grafická karta, tj co zvládne naplno... s tím si ji i pořizuješ, je jasné že pořadí karte jako takových zůstane stejné výsledky se třeba jen více přiblíží - limitace ostatním HW při hrách ...
Pokud neumíte vyčíst limitaci grafické karty z testů procesoru pak začínám pochybovat o všem ... http://www.ddworld.cz/content/view/62/32/1/6/
janě že s vyšším rozlišením budou menší hodnoty FPS ale v poměru by to mělo zůstat velice podobné ...
to je můj pohhled testera ... čím slabší grafika tím je její limitace CPU menší až neznatelná. Takže pokud testuji 7600GS na FX57 dostanu skoro stejné výsledky ve hrách, jako s 3000+. Pár FPS udělá třeba lepší časování RAM apod. Ale samozřejmě se silnější GK udělá silnější CPU víc ... ale mám takový pocit že majitel 3000+ nebude osazovat 7900GX2 za 16000,-
Takže by mě zajímlo u jakých GK si to představujete ...
Smiřte se stím, že při testech grafických karte se testuje grafická karta, tj co zvládne naplno... s tím si ji i pořizuješ, je jasné že pořadí karte jako takových zůstane stejné výsledky se třeba jen více přiblíží - limitace ostatním HW při hrách ...
Pokud neumíte vyčíst limitaci grafické karty z testů procesoru pak začínám pochybovat o všem ... http://www.ddworld.cz/content/view/62/32/1/6/
janě že s vyšším rozlišením budou menší hodnoty FPS ale v poměru by to mělo zůstat velice podobné ...
to je můj pohhled testera ... čím slabší grafika tím je její limitace CPU menší až neznatelná. Takže pokud testuji 7600GS na FX57 dostanu skoro stejné výsledky ve hrách, jako s 3000+. Pár FPS udělá třeba lepší časování RAM apod. Ale samozřejmě se silnější GK udělá silnější CPU víc ... ale mám takový pocit že majitel 3000+ nebude osazovat 7900GX2 za 16000,-
Takže by mě zajímlo u jakých GK si to představujete ...