PWM regulace otáček - schéma + plošňák v EAGLU

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
karlitos
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

PWM regulace otáček - schéma + plošňák v EAGLU

Příspěvek od karlitos »

Zdravím
Rád bych poporosil o pomoc při realizaci projektu ze stránek http://casemods.pointofnoreturn.org/pwm/circuit3.html

Už dříve jsem se snažil si to spájet na univerzálním plošňáku , výsledek : díky milionu drátových můstků značně nepřehledné , mám sice vše osazené , přerušená spojení toho plošňáku kde mají bý přerušená , ale stejně mám na + a GND zkratík a nepřišel sem na to kde.

Tak sem si stáhnul EAGLE , udělal si to schéma a zatím se trápím s plošňákem. Chci totiž udělat tři nezávislé kanály - jednoduše udělat tři zapojení vedle sebe , napojit na společné +12V a zemi a chci aby se mi to celé vedle sebe vešlo do 3,5 pozice , takže musím mít ty součástky celkem nahusto a .... zatím se mi to nepovedlo .
Má někdo zkušenosti s editorem EAGLE ? Myslím že by by tohle schéma mohlo být zajímavé i pro ostatní.
Zájemcům pošlu soubory v EAGLE kam sem se zatím dostal , používám analogické součástky k těm z původního schématu , protože třeba LM555n je totožné s NE55 , který sem sehnal v GES . Mimojiné místo odporu RF bych použil odpor + trimr pro volitelné nastavení frekvence jak je popsáno v tom návodu.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“