Bratr by do toho investoval tak maximálně kolem 7mi stovek za nějaké řešení, jak to ztišit. Přichází tedy v úvahu dvě řešení:
- 1 - vyměnit 70x70mm ventilátor za nějaký lepší. Letmo jsem koukal do pár eschopů a viděl jsem konkrétně 70x70 ventilátory jen od značky PrimeCooler, kterou já beru jako dost hodně podřadnou (dle pár zkušeností, kdy jsem od nich neviděl nic tichécho.....extra ne to, co mělo i nápis silent). Pokud by někdo věděl o nějakém dobrém, ať doporučí (nejlépe ať je to někde v praze). Ovšem otázka je, jak si s tim poradí tišší/pomalejší ventilátor, když už takhle je teplota vysoká.
2 - vyměnit celý chladič. Tahle možnost by se mi zamlouvala úplně nejvíc, ovšem pak je zde zase druhý problém. V té skříni je strašně málo místa (viz přiložené fotky) a tak chladič nemůže být ani moc velký, a ani nesní moc přesahovat přes patici do boku (jak je na fotkách vidět ta packa, jak jí tam brání ta cd mechanika).

Děkuji za každou inteligentní radu. Když to vidim, tak je mi jasné, že velká chyba byla už koupení něčeho s prescott procesorem. Ovšem teď už je trochu pozdě to měnit (jako jít mu říct, že si vybral špatný procesor). Je smutné, že téměř všechny barebone a HTPC sestavy se dělají na P4 procesorech místo mnohem chladnějších A64. Když už teda výrobci jsou liní, tak hlavně už aby bylo P4 nahrazeno Core(2).