MSI 6600GT 128 VTD - podivne teplotni vykyvy
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- jessie.james
- Začátečník

MSI 6600GT 128 VTD - podivne teplotni vykyvy
zdravim,
mam nasledujici problem. posledni 3 tydny se mi nejak podivne prehriva AGP grafika MSI 6600GT VTD 128. bezi na zakladnich taktech 500/900 a v klidu mam kolem 46-48 °C (ukazuje coolbits) s puvodnim chladicem. pul dne bezi karta uplne v pohode, teplota kolem 50°C, pak spustim treba 3 okna IE a sekne se mi komp. nejde hybat s mysi, nereaguje klavesnice. resnu comp, mrknu se do coolbits a teplota GPU jadra je 256°C. zda se mi to jako totalni blbost, protoze pri 256°C by ta karta uz musela byt na prach, ale kazdopadne se mi sekne comp a musim restartovat. deje se to nanestesti dost casto. chvili pracuji, pak mrknu do coolbits a teplota GPU je treba 149°C. rikal jsem si, ze je to treba jen spatna detekce te teploty, ale skoro pokazde se mi sekne pocitac, takze nekde bude chyba. uz jsem menil teplovodivou pastu na jadre grafiky, cistil chladic, nepomohlo zatim nic. v case jsou 2 vetraky, takze fakt nechapu. ovladace mam Z-Tweaked 82.12. u her mi to dela taky, ale je to dost promenlive. nekdy jede karta naprosto v pohode a v herni zatezi se teplota drzi kolem 63°C, jindy spustim hru, najedu do menu a sekne se comp. uz jsem z toho fakt na palici. netusi nekdo, v cem by mohl byt problem?
diky za kazdou radu.
mam nasledujici problem. posledni 3 tydny se mi nejak podivne prehriva AGP grafika MSI 6600GT VTD 128. bezi na zakladnich taktech 500/900 a v klidu mam kolem 46-48 °C (ukazuje coolbits) s puvodnim chladicem. pul dne bezi karta uplne v pohode, teplota kolem 50°C, pak spustim treba 3 okna IE a sekne se mi komp. nejde hybat s mysi, nereaguje klavesnice. resnu comp, mrknu se do coolbits a teplota GPU jadra je 256°C. zda se mi to jako totalni blbost, protoze pri 256°C by ta karta uz musela byt na prach, ale kazdopadne se mi sekne comp a musim restartovat. deje se to nanestesti dost casto. chvili pracuji, pak mrknu do coolbits a teplota GPU je treba 149°C. rikal jsem si, ze je to treba jen spatna detekce te teploty, ale skoro pokazde se mi sekne pocitac, takze nekde bude chyba. uz jsem menil teplovodivou pastu na jadre grafiky, cistil chladic, nepomohlo zatim nic. v case jsou 2 vetraky, takze fakt nechapu. ovladace mam Z-Tweaked 82.12. u her mi to dela taky, ale je to dost promenlive. nekdy jede karta naprosto v pohode a v herni zatezi se teplota drzi kolem 63°C, jindy spustim hru, najedu do menu a sekne se comp. uz jsem z toho fakt na palici. netusi nekdo, v cem by mohl byt problem?
diky za kazdou radu.
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
si sahni na chladic... teplotu priblizne odhadnes
muzes zkusit i podtaktovat
muzes zkusit i podtaktovat
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- *EasY_TarGeT*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
256°C je podle mě maximální tepelná hodnota, kterou PC zná, takže je to podle mě docela dost blbost... navíc při takové teplotě by ti to pěkně zahulilo a ne, že se ti mašina sekne... tu teplotu zkus tím prstem jak psal Don a zhruba to odhadneš... na 50°C udržíš prst nějakou vteřinu, na 70°C už asi ani tu vteřinu a o teplotu vyšší jak 100°C se docela solidně spálíš
btw. je to docela perla... asi bych byl z toho taky na palici
btw. je to docela perla... asi bych byl z toho taky na palici
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
- jessie.james
- Začátečník

- jessie.james
- Začátečník

- Almighty
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No při těch padesáti by se ještě ruka na chladiči udržet měla. Nepřetaktoval si jí třeba nějak omylem?
[CPU:] Intel Core 2 Duo E4300 + CM Hyper 212+ [MB:] Asus P5Q PRO [RAM:] 2x A-data 1GB 800Mhz +2x A-data 2GB 800Mhz [GK:] GIGABYTE N26OC-896I [HDD:]Samsung 1TB + Seagate Barracuda 7200.10 320GB (16MB) Sata II [DVD-RW:] LG GSA-4165 [PSU:] Enermax Liberty EL400AWT 400W [Case:] Thermaltake Soprano [Monitor:] LG Flatron W2600HP-BF [Myš:] Logitech G500 [Klávesnice:] MS Natural Ergonomic Keyboard 4000 V1.0 [Repro:] Creative Inspire 4.1 4400 [Sluchadla:] Koss SB/45; Koss Porta Pro
- jessie.james
- Začátečník

ne ne, jede na zakladnich taktech 500/900. divne je taky to, ze nekdy spustim hru, hraji pul hodiny, pak vyskocim do windu, mrknu do coolbits a teplota je treba 63°C. nekdy staci spustit najednou vic aplikaci + 3 okna IE, mrknu do coolbits a 256°C a obvykle se mi uplne kousne PC.Almighty píše:Nepřetaktoval si jí třeba nějak omylem?
- Shark NX
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
je tam moznost ze sa ti posralo termo cidloa grafika vystrasena z teploty sekne ... a preco nepouzivas foceware na detekciu teploty??
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800

- VeVe_350Z
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja mám rovnaký problém a už si s tým naozaj neviem rady. Len mám verziu PCIe. V poslednej dobe tá teplota vyskakuje na 256 stupňov a podobné šialené hodnoty dosť často. Potom sa mi začne sekať winamp aj kurzor myši. Okrem toho pri prehrávaní vo WMP alebo v MV2Playeri po určitých časových intervaloch naskočí celá šedá obrazovka. A ešte niekedy vyhadzujú forceware upozornenie o nedostatku napájania pre kartu - treba zapojit prídavný napájací konektor (čo je trochu na hlavu postavené, pretože 6600GT PCIe prídavné napájanie nepotrebuje). Jediné čo pomôže je buď celý PC vypnúť, a potom vypnúť a znova zapnúť zdroj, alebo dať PC do režimu spánku a potom znova naspäť do normal, vtedy teplota naskočí normálna. Grafika má bežne teploty do 60 stupňov v záťaži. Fakt ma nenapadá čo by to mohlo spôsobovať. Dnes robím formát hdd tak mi neostáva nič iné len dúfať že to potom pôjde, na reklamáciu neviem či by to vzali, keď to robí nepravidelne. 
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25